"Líný" motor
- No1
- Člen klubu
"Líný" motor
Zdravim
Neco se mi stalo s autem a nez pojedu do Forda, zeptam se vas. Auto je desne liny a to hlavne pri rozjezdu na 1 i jen do mirneho kopce - dusi se a uz mi to dokonce i chciplo.
Auto ma najeto 30.000. Vymnenil jsem vzduchovy i palivovy filtr a svicky (motorcraft), motorovy olej.
Co s tim? Asi budu muset na diagnostiku, ze?
Diky, Zdenek
Neco se mi stalo s autem a nez pojedu do Forda, zeptam se vas. Auto je desne liny a to hlavne pri rozjezdu na 1 i jen do mirneho kopce - dusi se a uz mi to dokonce i chciplo.
Auto ma najeto 30.000. Vymnenil jsem vzduchovy i palivovy filtr a svicky (motorcraft), motorovy olej.
Co s tim? Asi budu muset na diagnostiku, ze?
Diky, Zdenek
FORD FOCUS 1.6 16V KOMBI r.v. 2001, Silver Moondust - kde tomu je konec.....?
FORD FOCUS 2.0 CC MK2FL r.v.2009, blue foto
- No1
- Člen klubu
Tak restart jsem neZkousel, bo nevim jak na to.
V klidu to je v pohode. Kdyz mu na neutral pridam, tak vcelku ochotne vyleti do otacek. To auto se chova, jako by bylo nalozeny az po strop necim tezkym. Ale jen na jednicku a jen na rozjezd, pak uz to je OK.
V klidu to je v pohode. Kdyz mu na neutral pridam, tak vcelku ochotne vyleti do otacek. To auto se chova, jako by bylo nalozeny az po strop necim tezkym. Ale jen na jednicku a jen na rozjezd, pak uz to je OK.
- zderem
- Nováček
Mám 1,6ku kombi a když mám zaplou klimu, motor má také potíže auto na jedničku rozhýbat. Musí se vytočit na 2000 a potom to teprve trochu začne jet. Bez klimy je to vcelku dobré. Když už to jede, tak to není už tolik znát, ale te rozjezd je horší jak s favoritem, kterého jsem měl před tím.
Zdeněk

Ford Focus combi 1,6 16V 74kW 2002 neptun green
- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
A nezměnil se i zvuk motoru při plném sešlápnutí plynu? Hned na začátku než se vyšplhaj otáčky tak ke 3em tisicum? Jako kdyby se nemohl rozeběhnout... Nejlíp se to testně když otevřeš kapotu a ručně přidáš plyn.... dělá se to u klapky....zvedneš takové želízko ke kterému vede lanko....ale opatrně 

Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus
Frost Focus
- No1
- Člen klubu
To me vubec nenapadlo - ja klimu prakticky vubec nevypinam. Nicmene jsem ji nevypinal celou dobu, co FF mam a presto se mi zda, ze "to bylo lepsi". Pro jistotou jsem se objednal na diagnostiku - v nejhorsim zjistej, ze si vymyslim.
Zdenek
Zdenek
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- hide
- Pokročilý
- Honza
- Zkušený
Tak tak,klima zůstane zapnutá,vypne se jen přední,zadní okno a zrcátka.O kolik to zvedne spotřebu nevím,ale je pravda,že klima trošku výkonu ubere a jak je psáno výš je to znatelné hlavně v nízkých otáčkách,jinak ani ne.
Další věc,která mně štve je ta,že mám z klimy rýmu...a to i když nechladím naplno...
Další věc,která mně štve je ta,že mám z klimy rýmu...a to i když nechladím naplno...
FF 1.6 16V Ghia 1999 metla ala Masox
Eibach,Green Twister....

- Honza
- Zkušený
- gumik
- Nováček
- masox
- Pokročilý
A ještě se vypne i oběh vnitřní cirkulace.Honza píše:Tak tak,klima zůstane zapnutá,vypne se jen přední,zadní okno a zrcátka.O kolik to zvedne spotřebu nevím,ale je pravda,že klima trošku výkonu ubere a jak je psáno výš je to znatelné hlavně v nízkých otáčkách,jinak ani ne.
Honzo to máš dobrý když jen rýmu - měl bys vidět moji manželku, ještě když mi klima fungovala - došla nápln - tak vypadala jak angorák - červený oteklý oči, s nosu ji teklo, no děs - takže až ji doplním tak jsem dostal zákaz jí používat když povezu manželku.