Koupě vozu s klimatizací
- hape
- Junior
Koupě vozu s klimatizací
Prosím, ve které výbavě byla u vozů ford focus klimatizace ? Je pouze u GHIA nebo i u jiných ? A ještě se chci zeptat, jak moc ovlivní chod klimatizace v létě spotřebu u benzínu 1,6? Děkuji !
- speedy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já mám základní verzi Focuse a mám klimatizaci, ghia myslím, že je měla v rámci výbavy...
Většinou jsem viděl Focusi jen s klimatizací...
Jinak ta klima ti malinko zvedne spotřebu(0,5-1 l), podle toho jak jí budeš mít zapnutou...když jezdíme ve dvou, tak nepoznám ani nepatrné snížení výkonu.
Většinou jsem viděl Focusi jen s klimatizací...
Jinak ta klima ti malinko zvedne spotřebu(0,5-1 l), podle toho jak jí budeš mít zapnutou...když jezdíme ve dvou, tak nepoznám ani nepatrné snížení výkonu.
Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
- Ahmed
- Test driver
Re: Koupě vozu s klimatizací
To na vybave moc nezalezi, maloktery Focus tu klimu nema, ale najdou se takove. Spotreba by mela byt kolem tech 0,5l/100km, ale nemusis ji mit zaplou porad. Pri vetsi rychlosti nebo kdyz uz mam v aute dost chladno, ji vypinam.hape píše:Prosím, ve které výbavě byla u vozů ford focus klimatizace ? Je pouze u GHIA nebo i u jiných ? A ještě se chci zeptat, jak moc ovlivní chod klimatizace v létě spotřebu u benzínu 1,6? Děkuji !
-
- Pokročilý
Já spotřebu navíc 0,5÷1 litr neřeším.Chtěl jsem auto s klimou a se zvýšenou spotřebou samozřejmě počítám. Pokud by pro mě litr benzínu na 100km byla přítěž, tak jsem mohl dál jezdit ve feldě combi za 6,5 s tím, že se vzadu potili děcka ukurtované v autosedačkách a mě se potila zadel!!!
Je to vždy něco za něco
-----------------------------
felda combi 1,3Mpi --> FoFo 1,6 combi 01
Fábia 1,2 HTP 47kW (s klimou) - služební
PS: felda je na prodej
Je to vždy něco za něco

-----------------------------
felda combi 1,3Mpi --> FoFo 1,6 combi 01
Fábia 1,2 HTP 47kW (s klimou) - služební
PS: felda je na prodej
- masox
- Pokročilý
Myslím že v tomto případě je to naopak - vždy si výbavu přiobjednáváš a zvyšuješ cenu. V případě klimatizace je to patrně naopak - na přání ti jí tam nedají a ušetříš nějakých 20 000. Jinak je v základní výbavě.
A co se týče používaní - řeším přesně jako ahmed, vlezu do auta zapnu klimu na 5 minut a vypínám. Teda řešil jsem to tak když mi ještě fungovala, přes zimu jsem jí dal naprdel - nevědomky, ono totiž když zapneš ofukování ne vyhřívání čelního skla tak se prý zapne klima - automaticky a NEROZNE se kontrolka. asi na tom něco je protože mám prázdno. Otázkou je jak se zachová klima protože v návodu je psáno že chceme-li klimu zapnout musí být ovládací kolečko - zcela vlevo čili chlad a já ho měl přes zimu vždy tak napul, asi v tomto případě tato podmínka neplatí - teda doufám, protože nechladím a začínají vedra - doufám že tomu nic vážnějšího nemám - v sobotu uvidím.
A co se týče používaní - řeším přesně jako ahmed, vlezu do auta zapnu klimu na 5 minut a vypínám. Teda řešil jsem to tak když mi ještě fungovala, přes zimu jsem jí dal naprdel - nevědomky, ono totiž když zapneš ofukování ne vyhřívání čelního skla tak se prý zapne klima - automaticky a NEROZNE se kontrolka. asi na tom něco je protože mám prázdno. Otázkou je jak se zachová klima protože v návodu je psáno že chceme-li klimu zapnout musí být ovládací kolečko - zcela vlevo čili chlad a já ho měl přes zimu vždy tak napul, asi v tomto případě tato podmínka neplatí - teda doufám, protože nechladím a začínají vedra - doufám že tomu nic vážnějšího nemám - v sobotu uvidím.
- hape
- Junior
Díky za info, už se těším až i já se konečně dočkám svého vysněného fordíka. Už ani nemůžu spát, vůbec si to po těch 10-ti letech odježděných ve škodověnce favorit nedovedu představit. Doufám, že to bude super změna, podle toho jak tady všichni FF chválí, tak snad jo !!!
Ještě se chci zeptat, jak jste FF kupovali vy? V bazaru, přes inzerát nebo třeba od Fokiho? Škoda, že to mám k němu tak daleko, cca 600 km,podle toho co jsem tady četl bych mu při koupi důvěřoval. Tak mi asi nezbude, než to zkusit přes inzerát.
Ještě se chci zeptat, jak jste FF kupovali vy? V bazaru, přes inzerát nebo třeba od Fokiho? Škoda, že to mám k němu tak daleko, cca 600 km,podle toho co jsem tady četl bych mu při koupi důvěřoval. Tak mi asi nezbude, než to zkusit přes inzerát.
-
- Test driver
- Mike
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- speedy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já to kupoval od jedné nejmenované firmy v Kolíně, ale kdybych znal Fokiho dřív, tak bych to vzal od něj.... 

Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem nejdřív několik týdnů studoval nabídky na netu. Vybral jsem pár kousků a pak se za nimi vyjel podívat. Nejhezčí byly ve VČ a SM. Celý den jsem objížděl vytypované bazary ve VČ, ale to co jsem si vybral na netu bylo buďto fuč, nebo s pochybnostmi. Teprve k večeru jsem náhodou objevil v Jaroměři kousek, který mě zaujal a proti tomu co jsem viděl v průběhu dne si mě hned získal
Hledat 1,6 Ghia, to bylo jako jehlu v kupce sena. 

- veba
- Junior
- hape
- Junior
Tak to abych to ještě zvážil, určitě nechci někomu v bazaru, či jinde naletět a vyhodit penize do vzduchu, navíc je Foki na FF odborník, jakby taky né, že?
Bude to těžké rozhodování, hlavně ta dálka ze SM
, ale třeba do toho půjdu. Už se moc těším na první svezení a pocity z nového autíčka !!! Určitě se pak o ně podělím
Do FF jsem se doslova zamiloval a jiné auto už vůbec nepřipadá v úvahu, prostě je rozhodnuto!

-
- Junior
Koupě vozu s klimatizací
Od roku 1997 do roku 1996 jsem taky jezdil ve Favoritu 135 L. Letos v dubnu jsem koupil v bazaru v Ostravě Ford Focus combi 1.8 TDCI 85kW.
Nejdříve jsem chtěl benzín, pak jsem sedl do TDCI a bylo rozhodnuto. Je třeba vybrat si slušné auto se servisní knížkou.
Nejdříve jsem chtěl benzín, pak jsem sedl do TDCI a bylo rozhodnuto. Je třeba vybrat si slušné auto se servisní knížkou.
Ford Focus combi 1.8 TDCI 85 kW, 2002, silver
- hape
- Junior
Re: Koupě vozu s klimatizací
A jaký to byl pocit ta změna, určitě obrovský ! Jak jsi s FF spokojen ?EL píše:Od roku 1997 do roku 1996 jsem taky jezdil ve Favoritu 135 L. Letos v dubnu jsem koupil v bazaru v Ostravě Ford Focus combi 1.8 TDCI 85kW.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť tam v "Bazaru" Foki nabízí k prodeji 2ks FoFo. Můžeš se rozhodnout,hape píše:Do FF jsem se doslova zamiloval a jiné auto už vůbec nepřipadá v úvahu, prostě je rozhodnuto!
dát mu vědět, přijet nějak na sraz a odjet s novým FoFo. Objíždět jiné bazary je časově náročné s výsledkem nejistým.
Už jsi někdy řídil FoFo?
Přesné a lehké řazení, vyladěný podvozek, pěkná reakce na plynový pedál, prostě požitek z jízdy. Až do něj sedneš, tak najezdíš za rok hodně km.