Zdravím všechny, jsme tu nováček, s manželem jsme koupili Focuse před pár dny a nemáme vůbec žádné zkušenosti, před tím jsme měli Octavii. Auto jsme koupili v AAA a teď řešíme problém, jestli je vše tak jak má být. Auto je dotažené ze Španělska. Jsme z Trutnova, ale místní servis nás hned odradil nejen přístupem, ale i čekací lhůtou a nakonec i ceníkem. Hned po koupi jsme si museli nechat odblokovat rádio a stavili jsem se v servisu v HK a tamní provozovatel super, udělal si na nás čas i v sobotu, za odblokování nic nechtěl (v ceníku měl 200 Kč, mimochodem v Trutnově 1000 Kč) a perfektní přístup. Objednali jsem se tam na výměnu oleje a celkové zkontrolování auto. Můžete někdo poradit na co si dát pozor?
Jedná se o Focus 1.8 TC, r. výroby 2003, do provozu uveden 2004, 5 dveřový hatchback. Nevíme, jaký olej tam je nyní, ale jsme rozhodlí pro plnou syntetiku.
Tachometr je na 46tis., ale známe Ačka, snad to nepřetáhli o moc...
Díky za jakoukoliv odpověď, zatím jsme z autíčka nadšení, šlape a snad i bude.
focus koupený v AAA
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
focus koupený v AAA
Focus 2003 1.8TDi 85KW 115PS Hatchback
-
- Test driver
Re: focus koupený v AAA
tak gratukujem k nakupu
ako ste povedali, tie km niesu realne ani nahodou...
no s tou plnou syntetikou...podla mna je to chyba...ale vsetky info najdete v sekciach motor a pod, trufam si povedat ze tu je fakt vsetko, takze mozete zaca s preliezanim fora

ako ste povedali, tie km niesu realne ani nahodou...
no s tou plnou syntetikou...podla mna je to chyba...ale vsetky info najdete v sekciach motor a pod, trufam si povedat ze tu je fakt vsetko, takze mozete zaca s preliezanim fora

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No my jsme s tím přetáčením tachometru počítali, ale autíčko fakt lítá jako o závod a mám doklad, že jezdilo ve Španělsku, tak mě trochu uklidňuje, že když už tam chumelí, tak málo, takže to nebude tak zničený ze sněhu a hlavně soli. Uvidíme v pátek po té kontrole, zatím na v tom servisu po zběžné kontrole nic nevytkli. S tím olejem si určitě nechám poradit.
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká toho oleje - je na to speciální vlákno. Ale prozradím, že Ford doporučuje 5W-30, já to tam měl a vpoho. Teď mám 5W-40 a taky dobrý. Spotřeba je cca kolem 5,5 a to auto moc nešetřím. Ono to chce občas "vyhnat pavouky z výfuku"
Každopádně doporučuju ze startu nechat vyměnit rozvodový řemen s kladkou, oleje (motor, převodovka), zkontrolovat klimu (stav a naplnění, případně desinfekte), geometrii vozu (tomu předchází kontrola řízení - čepy, tyčky, převodka řízení). Taky bych doporučil kontrolu tlumičů, pneumatik, ráfků (vyvážení) - pokud cítíte nějaké vibrace v řízení zejména při 120 km/h - můžou být kopnuté disky nebo nevyvážené kola-pak může rychle dojít ke zničení řízení.
Taky doporučuju kontrolu klínového řemene, stavu baterie, stavu oleje v servořízení, stavu brzdové kapaliny a chladící kapaliny.
Je toho hodně, že? Ale vyplatí se to kontrolovat a udržovat - pak budou kilometry za volantem příjemně strávené.
Gratuluji ke koupi vozu a přeju mnoho šťastných km. A doufám, že se uvidíme na nějakém srazu!!!

Každopádně doporučuju ze startu nechat vyměnit rozvodový řemen s kladkou, oleje (motor, převodovka), zkontrolovat klimu (stav a naplnění, případně desinfekte), geometrii vozu (tomu předchází kontrola řízení - čepy, tyčky, převodka řízení). Taky bych doporučil kontrolu tlumičů, pneumatik, ráfků (vyvážení) - pokud cítíte nějaké vibrace v řízení zejména při 120 km/h - můžou být kopnuté disky nebo nevyvážené kola-pak může rychle dojít ke zničení řízení.
Taky doporučuju kontrolu klínového řemene, stavu baterie, stavu oleje v servořízení, stavu brzdové kapaliny a chladící kapaliny.
Je toho hodně, že? Ale vyplatí se to kontrolovat a udržovat - pak budou kilometry za volantem příjemně strávené.
Gratuluji ke koupi vozu a přeju mnoho šťastných km. A doufám, že se uvidíme na nějakém srazu!!!

- jamaka
- Test driver
Spanielsko = 46000km = autopozicovna
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jamaka píše:Spanielsko = 46000km = autopozicovna

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro info, byli jsme na servisce v HK u Ford Mapro a spokojeni.Jednání,domluva - doporučuju
, ikdyž jsme z Trutnova, tak asi zůstanem věrni HK