Mám následující problém:
- zničehonic přestalo fungovat otevírání dálkovým ovladačem, prostě sem přišel a neotevřel, klíčem odemykám v pohodě
Tomuto problému předcházela výměna baterky v DO z důvodu krátkého dosahu a opakovaného mačkání tlačítek, poté DO fungoval více než dobře, místo 1 až 2 metrů sem odemkl z 11. patra naší panelové obludy

Ale asi po měsíci prostě dojdu k autu a nic. DO nefunguje

Prolezl jsem fóra (nejen tady), všelijaké návody, tipy a triky a nic mi nefunguje
Zkoušel jsem toto:
- funkčnost dálkového ovladače -> 100% funkční, nakódován s kolegovým FF II, dosah přes 10 metrů, všechny tlačítka funkční
- nákodovat klíč k mému autu -> ani pípnutí, nemohu se prostě dostat do programovacího módu, zkoušeny všelijaké kombinace aktivace 0-II, II-0 (mimochodem u kolegy na FF II funkční), I-II, II-I atd., různé počty opakování až mám strach, že si obrousím klíč nebo zničím spínací skříňku

- resetovat baterii (mimo byla pouze něco kolem 15 min, někde sem však slyšel, že k resetu je zapotřebí minimálně 33 min, tak nevím) -> bez účinku
- vyndat GEM modul -> po jeho návratu nic, zkoušeno také několik hodin a bez účinku
- zběžná prohlídka vykuchaného GEM modulu -> bez známek odpálení nějaké součástky
Chystám se k tomuto:
- až bude čas tak projít kabeláž k modulu GEM, drátek po drátku (uvolněný konektor, nějakej ten kraťas, špatný kontakt na zem)
- a pokud to nepomůže, nebo mi nikdo neporadí co s tím, hodit si mašli, bo odemykat klíčem je fakt vopruz

Nechystám se:
- do Fordu

- na diagnostiku
- na výměnu GEM modulu
- ke koupi univerzálního DO
Jinak podotýkám, že centrál klíčem funguje (p.č. 63 je v pořádku), fce o které se GEM také stará jsou v pořádku, nezaznamenal jsem žádnej další problém
Rád bych uvítal jakýkoliv smysluplný podnět na co bych se měl ještě zaměřit a co zkusit, třebas by mně zajímal opravdu ověřený a někým kdo má FF I po FL (2002-2004) vyzkoušený postup jak zprovoznit programování DO (trojtlačítko), (na netu je fakt postupů spousty, ale nikde není uvedený pro jaký typ a model FF to je, vše jen obecně), pokud by někdo náhodou neměl schéma GEM modulu 1S7T-15K600-XX od Siemensu (nemyslím tím blokové schéma, ale přímo schéma plošných spojů a osazení součástkami) a nebo řešil, či řeší podobný problém.
Děkuji předem všem kdo přispějou radou či nápadem a adminům za NE(LOCK) tohoto tématu, neřeším problém s DO, ale s GEM modulem, kde je podle mně problém, děkuji za pochopení

v příloze pro představu GEM modul mýho fofíka: