Tu je zatial dokument s pripravovanym programom.
Dokument zatial nie je kompletny, pracuje sa na nom.
--------------------------------------------------
Z nazvu je asi vsetko jasne, ale aj tak este napisem, co tym chcem povedat.
Sme skupina ludi, ktori maju na seba kontakty, poznaju sa. Nasim konickom su auta (u niekoho viac, u niekoho menej). A preto by sme mali patrit medzi ludi, ktori vedia svoje auto dokonale ovladat. Nevravim o sportovej jazde, vravim o bezpecnej jazde.
Neustale sme v dennej premavke bombardovani neschopnymi vodicmi, ktori nevedia, co zleho by este robili. Neustale od absolvovania skoly smyku v Piestanoch mam pocit, ze svoje auto neviem ovladat. Nikto nie je dokonaly, ani ja, ani nikto z nas. Kazdy z nas sa ma neustale co ucit.
Moj zamer je teraz asi jasnejsi. Chcem zorganizovat nazvyme to skolu zdokonalovania jazdy. Preskusavanie krizovych situacii, diskutovanie o tom, co by sa mohlo zlepsit, pripadne si viem predstavit aj nejake video a analyza toho, co sa stalo. Jazda na suchu, na mokre, na snehu.
Mam uz zopar miest, kde by sa dalo nieco taketo zorganizovat. Musim si ich este poriadne prehliadnut, ale dolezite je, ze su moznosti.
Zatial moja predstava je takato:
- bolo by to niekde v okoli BA. Ide o to, aby sme to nemali prilis daleko, teda aby neboli zbytocne naklady
- trenovat nechcem len losi test a podobne veci, ale aj parkovanie, vyhybanie sa prekazkam pri cuvani, odhad brzdnej drahy a podobne
- chcel by som, aby sme sa aj ohodnocovali a diskutovali spolu o tom, co bolo zle, ako by to bolo lepsie. Nie sme odbornici, ale cim viac hlav, tym budeme blizsie k pravde
- material, to je otazne. Zatial ma napadol jediny naozaj potrebny naklad, a to su prekazky. Zakupil (alebo zakupili) by sme take gumenne kuzele, aby sme sa co najviac vyhli poskodeniu auta
- mozem priviest kameru, stativ a mozme sa natacat z roznych uhlov. Viem to potom doma spracovat, pripadne to mozme pustit na NTB priamo na mieste
- cim viac nas bude, tym lepsie. Jeden bude jazdit a ostatni budu pri kuzeloch, ak by ich zrazil
- stretavat sa raz za dva tri tyzdne, to by bolo na zaciatok najlepsie. Potom akcie ako jazda na vode alebo na snehu, to by boli asi na nasej dohode narychlo, ale s predpokladanym terminom (podla predpovedi pocasia)
Nebranim sa ani ucast aut inej znacky.
Ocakavam kritiku ale aj konstruktvine napady