Skola zdokonalovania jazdy, nedela 12.10.2008, 9:00 - 11:30

Moderátor:Quickie
Odpovědět
vcedula
.
.

Skola zdokonalovania jazdy, nedela 12.10.2008, 9:00 - 11:30

Příspěvek od vcedula » 14.08.2008 23:07

Organizujem skolu zdokonalovania jazdy.

Tu je zatial dokument s pripravovanym programom.
Dokument zatial nie je kompletny, pracuje sa na nom.
Škola jazdy ford-focus.pdf
(338.12 KiB) Staženo 242 x
--------------------------------------------------
Z nazvu je asi vsetko jasne, ale aj tak este napisem, co tym chcem povedat.

Sme skupina ludi, ktori maju na seba kontakty, poznaju sa. Nasim konickom su auta (u niekoho viac, u niekoho menej). A preto by sme mali patrit medzi ludi, ktori vedia svoje auto dokonale ovladat. Nevravim o sportovej jazde, vravim o bezpecnej jazde.

Neustale sme v dennej premavke bombardovani neschopnymi vodicmi, ktori nevedia, co zleho by este robili. Neustale od absolvovania skoly smyku v Piestanoch mam pocit, ze svoje auto neviem ovladat. Nikto nie je dokonaly, ani ja, ani nikto z nas. Kazdy z nas sa ma neustale co ucit.

Moj zamer je teraz asi jasnejsi. Chcem zorganizovat nazvyme to skolu zdokonalovania jazdy. Preskusavanie krizovych situacii, diskutovanie o tom, co by sa mohlo zlepsit, pripadne si viem predstavit aj nejake video a analyza toho, co sa stalo. Jazda na suchu, na mokre, na snehu.

Mam uz zopar miest, kde by sa dalo nieco taketo zorganizovat. Musim si ich este poriadne prehliadnut, ale dolezite je, ze su moznosti.

Zatial moja predstava je takato:
  • bolo by to niekde v okoli BA. Ide o to, aby sme to nemali prilis daleko, teda aby neboli zbytocne naklady
  • trenovat nechcem len losi test a podobne veci, ale aj parkovanie, vyhybanie sa prekazkam pri cuvani, odhad brzdnej drahy a podobne
  • chcel by som, aby sme sa aj ohodnocovali a diskutovali spolu o tom, co bolo zle, ako by to bolo lepsie. Nie sme odbornici, ale cim viac hlav, tym budeme blizsie k pravde
  • material, to je otazne. Zatial ma napadol jediny naozaj potrebny naklad, a to su prekazky. Zakupil (alebo zakupili) by sme take gumenne kuzele, aby sme sa co najviac vyhli poskodeniu auta
  • mozem priviest kameru, stativ a mozme sa natacat z roznych uhlov. Viem to potom doma spracovat, pripadne to mozme pustit na NTB priamo na mieste
  • cim viac nas bude, tym lepsie. Jeden bude jazdit a ostatni budu pri kuzeloch, ak by ich zrazil
  • stretavat sa raz za dva tri tyzdne, to by bolo na zaciatok najlepsie. Potom akcie ako jazda na vode alebo na snehu, to by boli asi na nasej dohode narychlo, ale s predpokladanym terminom (podla predpovedi pocasia)
Zaverom len tolko: mozno je moj zamer az prilis odvazny. Nechcem vsetky tieto veci hned naraz, radsej postupne. Ocakal by som od takejto akcie naozaj zdokonalenie nasich vodicskych zrucnosti a pripadne vyblaznenie sa niekde, kde je to bezpecne. Ked nas bude vzdy 3-4 ks, tak sa to bude dat zvladnut.

Nebranim sa ani ucast aut inej znacky.

Ocakavam kritiku ale aj konstruktvine napady :)
Naposledy upravil(a) vcedula dne 07.10.2008 22:11, celkem upraveno 2 x.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

vcedula
.
.

Re: Skola jazdy Ford Focus

Příspěvek od vcedula » 14.08.2008 23:35

tak, a teraz este doplnim miesta, kde by sa dalo jazdit:
1. Cunovo, velka plocha pri Dunaji, kde sme chodili nicit gumy :)
2. Cunovo, pri pristave, kde sme robili sprinty misoo vs misoka
3. medzi Conovom a Rajkou je jedna cesta k hraniciam (nie ta hlavna, jedna vedlajsia), je tam asi 500 metrov rovinka, kde tu strom, musim to este mrknut
4. Pezinska Baba, to by bolo ale skor na take planovane vacsie akcie
5. parkovisko pri starej Ikei
6. krematorium

Ak ma este niekto nejaky napad, sem s nim. Pojdem to omrknut, odfotit a nieco si vyberieme alebo zamietneme. Hlavne, nechcem to robit len tak, chcem sa pripadne dohodnut so samospravou, snad nebudu robit problemy. Nechcem to pre nas uzatvarat, len sa spytat, ci maju nieco proti tomu.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 15.08.2008 02:31

to krematorium berem ! :D
ale vazne, ja som za, rad sa zucastnim podobnej akcie. aj ked som velmi zvedavy ako to bude prebiehat :wink:

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 15.08.2008 06:04

Dobry napad,ale preco iba okolie BA :?: To akoze ak bude mat niekto zaujem z Kosic,tak pride k tebe do BA :?: Vcedula,vcedula :| Ty chces setrit podla tohoto naklady iba sebe,alebo ludom z BA,ale ved klubovy focusaci su aj v inych koncinach.Mozno som zle pochopil,alebo ty si to spatne formuloval.

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 15.08.2008 06:40

2 vcedula: napad to je paradni, a jestli se Ti to podari dotahnout az do konce (prijede par lidi, "natoci" se neajky material s naslednym rozborem) tak u me budes kabrnak. Ja mam v praci problem dat dohromady aspon 10 lidi na motokary...

2 zirafak: ja myslim ze jsi si neuvedomil jednu vec. Jak to napsat... no proste zorganizovat neco takoveho nejni prdel - to sam urcite vis. A shaneni vhodneho mista teprv ne, a pro zacatek je urcite vhodne, aby si dane misto obhlidnul prave ten kdo to pripravuje, kdo presne vi jaky prostor bude potreba. Ja myslim ze kdyz se kluci sejdou, urcite prijede nekdo i trebas ze 100-200 km dalky, pozna o co presne jde a bude moci na priste vhodnou lokalitu identifikovat i v jeho blozkosti a zorganizovat neco podobneho trebas pro jinou skupinu lidi ve svem okoli...

EDIT: Ja uz dlouho vim, ze by bylo dobre zjistit kde ma moje auto limity, coz samo v provozu nedelam a myslim si ze presne takovahle akce je k tomu urcena.
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 15.08.2008 07:29

samozrejme nechcem teraz volat cele Slovensko do BA. Je to asi tak, ako pise Stehnak. V BA a okoli je nas dost vela, takze pravidelna ucast by mohla byt dost dobra. To je zakladny a dost dolezity predpoklad. Ja nemam ziadne skusenosti s organizovanim niecoho takehoto, a myslim ze nikto z nas potencionalnych ucastnikov. Takze ocakavam, ze prve akcie budu skor len takym veeeelmi pomalym rozbehom, kde sa bude viac debatovat ako vazne skusat.

No ale moje myslienky siahaju samozrejme aj dalej. Ked by sme sa vzne rozbehli a mali by sme uz nejake tie skusenosti, tak je to jedna z veci, ktore sa mozu organizovat na nasich zrazoch. Pripadne specialne akcie niekde blizsie k stredu, alebo regionalna akcia a pod.

Mne sa hrozne pacilo to, ako to bolo spravene v Krasne. Len mi tam vadila jedna vec. Bolo to robene skor na sport ako na test a hrozne sa tam likvidovali gumy. Tu by som to chcel skor naopak. Skor test ako likvidacia gum. Ale ked niekto chce, moze si aj gumy zlikvidovat :)

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 15.08.2008 08:30

JJ, Krasno bolo super, taka plocha by bola ideal...
Ja som si tam dobre "nacvicil" otocky zo spatecky, hlavne do pola :oops: :lol:

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 15.08.2008 13:47

ja by som sa tiez rad zucastnil
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

tPiko
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tPiko » 15.08.2008 13:52

Vyborna myslienka!!! Stotoznujem sa s tebou. Kazdy by mal svoje auto bezpecne a co najdokonalejsie ovladat. Nie zavodit alebo drat gumy niekde na parkovisku, ale spoznat svoje limity a byt pripraveny, prave ked vznikne krizova situacia v beznej premavke. Tiez tvrdim, ze kazdy by mal jazdit len na aute, ktore dokaze zvladnut: nekupim si predsa teraz o rok (ak by som mal najprv samozrejme na to peniaze) nove RS-ko, ked viem ze jeho vykon aj tak naplno nevyuzijem (na slovensku uz vobec nie) alebo budem pablb a tolko budem skusat az sa zabijem, popritom mozno este aj niekoho ineho a este aj znicim vyborne auto (jednorazovo si ho skusit by som urcite chcel, ved kto nie, ale na stale pouzivanie by to urcite nebolo). Je to o zodpovednosti o spravnom odhade svojich schopnosti. A takato myslienka ako si ty navrhol, len napomaha kazdemu spoznat, zlepsit svoje schopnosti.
Uz som nad tym uvazoval, ze by bolo dobre taketo nieco si skusit. Doteraz som toto len ticho zavidel nemcom (ADAC) lebo sa mi zdalo, ze tu ani nie je kde (neratam skoly smyku). Konecne aj tu niekto tuto myslienku otvoril. :o :)
Ford Focus Mk1 ST170 HB - 127kW, 3dv, 2003
Obrázek K&N

(Ford Focus Mk1 TDCi 1.8 HB - 74kW, Viva, 5dv, 2004)

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 15.08.2008 14:03

no, som rad ze sa vas tolko ozvalo. Najvacsi problem vidim v mieste, kde by sa to dalo spravit. Ak niekto poznate dobre miesta, kde by sa dalo aj rozbehnut a pritom by tam boli aj aspon ake-take unikove zony, tak to sem napiste. Ja pojdem pozriet tie, co som uz pisal.

tPiko
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tPiko » 15.08.2008 14:23

A co motokarova draha v Pezinku? Myslim, ze je tam okrem trate aj vacsia asfaltova plocha. Ale uz presne neviem ci je dost velka a ci sa do to toho arealu da len tak dostat. Nemam sajnu ci to tam ma niekto pod palcom alebo nie, len ma teda napadlo, ze to tam je :|
Ford Focus Mk1 ST170 HB - 127kW, 3dv, 2003
Obrázek K&N

(Ford Focus Mk1 TDCi 1.8 HB - 74kW, Viva, 5dv, 2004)

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 15.08.2008 14:33

mozme to pozriet, nie je problem, len vzhadom na to, ze z Pezinka tu tusim aj nikto nie je a je to dost daleko ci uz z BA alebo z TT, tak to nevidim ako velmi dobre miesto.

Ja som hladal aj miesta na take vacsie podujatia, nejake letiska alebo tak, ale nasiel som jedine letisko Lucenec. Takze Pezinok aj Babu davam zatial medzi miesta, kde sa da robit nieco pre zapadne Slovensko.

Dik.

miggell
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od miggell » 15.08.2008 21:08

no takáto nápad ma docela oslovil. inak to čo si napísal ,že po absolvovaní kurzu v Piešťanoch si myslíš že neovládaš svoje auto, je úplne trefné.
ja som podobný kurz absolvoval 4 krát ,bolo to síce na inom aute,ale pocity tie isté :D
myslím ,že by to nezaškodilo nikomu z nás. Tam až človek vidí ako dokáže auto v 40 km rýchlosti sa stať neovládateľným . a to si povedzme koľkí jazdíme 40-kou :D
takže ak sa bude niečo podobné organizovať veľmi rád sa zúčastním.

no a k tomu miestu, viem že by to nebolo najbližšie ale u nás v Senici je letisko, úplne idealne na takýto typ akcie. dokonca jeden známy tam poriada raz za čas podobný kurz (škola šmyku)
ak by si mal záujem , môžem sa popýtať ako to tam funguje.

Obrázek
bol :Focus combi II Sport 2005 2.0 TDCI 154PS + Eibach Prokit
je:Renault Laguna GT Grandtour 2.0 dCi 180 PS
Obrázek
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 15.08.2008 21:45

tak to letisko, to je idealna plocha, parada. Len skoda, ze je to pre nas z BA alebo TT tak daleko, ale na taky zapadoslovensky trening uplne idealne, napriklad na sneh. Parada.

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 15.08.2008 22:20

vyborny napad, skvela myšlienka!!!! budem rád ked sa vy tam na západe naučíte ovládať svoje autá :lol: :lol: sorry, rypol som si :mrgreen: škoda že sa všetky akcie deju len tam na západe :( časom hadam aj ja budem kvázi trnavák tak si budem užívat s vami :wink:

Odpovědět

Zpět na „Srazy - Slovensko“