Android OEM Ford rádio
- Antonín Plhal
- Nováček
Re: Android OEM Ford rádio
Rádio dorazilo, zpracování vypadá velmi pěkně. Mám několik problémů, možná do toho jen blbě civím a dělám chybu:
- když najedu do továrna/model auta, dám simple/ford/focus/12-18, ptá se mě to na "zařízení externího seriového portu. Zadal jsem NIC.
Přesto nefunguje nic na volantu, nefunguje nic na ovládacím panelu rádia, kromě výstražných trojúhelníků a centrálního zamykání. Podsvícené to je
- když zapnu parkovací senzory, vlítne mi tak zpětná kamera - není signál. Někde se určitě přepíná na senzory. Ty mi to ale neukáže.
- když kouknu do seznamu aplikací, nejdoui odinstalovat takový blbosti, jako Acorbat Reader... Kalkulačku taky nepotřebuji...
- dole na té nástrojové liště jdou ikony pouze změnit, nebo i odebrat? vyřešil jsem jiným skinem, kde není tolik ikon)
- mini USB vedoucí z loketní opěrky asi v prostoru u rádia nenajdu, že?
- jestli se dobře pamatuji, tak z konektoru hned vedle pojistky (na tabletu), jak je tam ten svazek kabelů, trčí z toho 2 10cm kabely, které jsou ucvaknuté a oholené na konci. Je na nich cedulka KEY1 a KEY2. Netýká se problém s nefunkčním panelem jich?
V tuto chvíli jsem to vzdal a vrátil rádio původní.
EDIT
- učení nefunguje. Objeví se mi klaviatura na displeji. Tam mohu zmáčknout cokoli, ale pokud zmáčknu cokoli na volantu, nereaguje.
- když najedu do továrna/model auta, dám simple/ford/focus/12-18, ptá se mě to na "zařízení externího seriového portu. Zadal jsem NIC.
Přesto nefunguje nic na volantu, nefunguje nic na ovládacím panelu rádia, kromě výstražných trojúhelníků a centrálního zamykání. Podsvícené to je
- když zapnu parkovací senzory, vlítne mi tak zpětná kamera - není signál. Někde se určitě přepíná na senzory. Ty mi to ale neukáže.
- když kouknu do seznamu aplikací, nejdoui odinstalovat takový blbosti, jako Acorbat Reader... Kalkulačku taky nepotřebuji...
- dole na té nástrojové liště jdou ikony pouze změnit, nebo i odebrat? vyřešil jsem jiným skinem, kde není tolik ikon)
- mini USB vedoucí z loketní opěrky asi v prostoru u rádia nenajdu, že?
- jestli se dobře pamatuji, tak z konektoru hned vedle pojistky (na tabletu), jak je tam ten svazek kabelů, trčí z toho 2 10cm kabely, které jsou ucvaknuté a oholené na konci. Je na nich cedulka KEY1 a KEY2. Netýká se problém s nefunkčním panelem jich?
V tuto chvíli jsem to vzdal a vrátil rádio původní.
EDIT
- učení nefunguje. Objeví se mi klaviatura na displeji. Tam mohu zmáčknout cokoli, ale pokud zmáčknu cokoli na volantu, nereaguje.
Naposledy upravil(a) Antonín Plhal dne 06.08.2025 06:53, celkem upraveno 1 x.
Focus Mk3 (2013) 5dv. hatch, 1.0 Ecoboost 74kW
- ScorpionSX
- Zkušený
Skontroluj si či máš SimpleSoft canbus, predpokladám skôr že je k rádiu canbus dekodér Raise - je to na ňom niekde napísané - na tej krabičke. Prípadne to môže byť ešte Hiworld. Ak si nie si istý, daj foto.
Správny canbus vyrieši potom aj ovládanie na volante a pod.
Kamera - ak nemáš, dá sa vypnúť, aby ti to neprepínalo na "No signal". Senzory by mal vyriešiť správny canbus, nechcem to tvrdiť na 100% radšej, ale správne nastavenie určite pomôže.
Aplikácie niektoré idú odinštalovať, iné nie...asi to nemá moc zmysel riešiť, cez ADB by si to odinštalovať vedel, ale zase či to za to stojí...to rádio to určite nespomaluje.
Ikony idú zmeniť, teda záleží aký launcher (skin) máš. Na väčšine to ide dlhým podržaním ikony - ukáže sa ti nad ňou taká malá ponuka s aplikáciami a vieš si tam dať čo chceš.
Mini USB - neviem ako je to presne na FF3, ale predpokladám že ide to niektorého z modulov rádia - skús pohladať niekde v návodoch na prestavby rádií na FF3.
Tie káble, nemalo by ich byť treba keďže máš canbus dekodér, tie sa používajú len bez neho.
Ideálne teraz ak máš s niečím problém, tak lepšie je k tomu dať aj nejaké foto, týchto rádií je vela a ťažko niekedy hladať univerzálne riešenie
Správny canbus vyrieši potom aj ovládanie na volante a pod.
Kamera - ak nemáš, dá sa vypnúť, aby ti to neprepínalo na "No signal". Senzory by mal vyriešiť správny canbus, nechcem to tvrdiť na 100% radšej, ale správne nastavenie určite pomôže.
Aplikácie niektoré idú odinštalovať, iné nie...asi to nemá moc zmysel riešiť, cez ADB by si to odinštalovať vedel, ale zase či to za to stojí...to rádio to určite nespomaluje.
Ikony idú zmeniť, teda záleží aký launcher (skin) máš. Na väčšine to ide dlhým podržaním ikony - ukáže sa ti nad ňou taká malá ponuka s aplikáciami a vieš si tam dať čo chceš.
Mini USB - neviem ako je to presne na FF3, ale predpokladám že ide to niektorého z modulov rádia - skús pohladať niekde v návodoch na prestavby rádií na FF3.
Tie káble, nemalo by ich byť treba keďže máš canbus dekodér, tie sa používajú len bez neho.
Ideálne teraz ak máš s niečím problém, tak lepšie je k tomu dať aj nejaké foto, týchto rádií je vela a ťažko niekedy hladať univerzálne riešenie

- Antonín Plhal
- Nováček
Jo tak proto v nastavení CANBUSu bylo tolik položek a pod každou stejné menu...
Co se týče změny ikony, na to jsem přišel hned. Chtěl jsemalejejich počet zredukovat (zmenšit). Ale pak jsem přišel na to, že SKINy nesjou jen o rozmístění ikon, ale i o jejich počtu. Tak jsem si vybral ten, který jich má míň.
Fotky - zatím jsem si jen nafotil, jak jsem to rozhrabal...
Co se týče změny ikony, na to jsem přišel hned. Chtěl jsemalejejich počet zredukovat (zmenšit). Ale pak jsem přišel na to, že SKINy nesjou jen o rozmístění ikon, ale i o jejich počtu. Tak jsem si vybral ten, který jich má míň.
Fotky - zatím jsem si jen nafotil, jak jsem to rozhrabal...

- ScorpionSX
- Zkušený
Jo ten canbus je trochu tricky...treba si nájsť to správne nastavenie čo ti sedí podla dekoderu, ktorý si mal k rádiu. No a to nehovorím ešte o tom, že ten daný dekoder nemusí byť ten úplne najlepší k tvojmu autu
Napr. Hiworld na FF2 ukazuje správne "MP3 track ##" na budíkoch, ale zase nevie ukázať otvorené dvere. Raise napíše "CD track ##" ale ukazuje dvere. Potom napríklad na S-Maxe Hiworld a myslím že ani Raise nevie senzory ale Simplesoft vie
... takže srandy kopec pri výbere toho správneho
Jo, tie skiny menia aj počty tých ikon, ale myslím že vyslovene prázdne miesto tam nemôžeš mať, resp. teda nejde to na týchto S-series rádiách a týchto originál launcheroch. Keby si si tam nainštaloval nejaký iný launcher, tak tam to môžeš zase upravovať v rámci možností toho daného launchera. Napr. Agama a podobne...je ich viacero na google play.

Napr. Hiworld na FF2 ukazuje správne "MP3 track ##" na budíkoch, ale zase nevie ukázať otvorené dvere. Raise napíše "CD track ##" ale ukazuje dvere. Potom napríklad na S-Maxe Hiworld a myslím že ani Raise nevie senzory ale Simplesoft vie

Jo, tie skiny menia aj počty tých ikon, ale myslím že vyslovene prázdne miesto tam nemôžeš mať, resp. teda nejde to na týchto S-series rádiách a týchto originál launcheroch. Keby si si tam nainštaloval nejaký iný launcher, tak tam to môžeš zase upravovať v rámci možností toho daného launchera. Napr. Agama a podobne...je ich viacero na google play.
- Antonín Plhal
- Nováček
Tak to se mám na co těšit...ScorpionSX píše: 06.08.2025 10:10 Jo ten canbus je trochu tricky ... takže srandy kopec pri výbere toho správneho![]()

Pokračování o víkendu.
Ještě si z práce přinesu wifi repeater, který dám do okna, abych před barákem chytnul lépe wifinu. Použiju ho jen pro prvotní postahování, pak ho zase odpojím. Teď jsem Sygic stahoval 10 minut a mapy to pro jistotu nestáhlo vůbec...
- Tomáš Kubec
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Napiš prodejci, pošle ti jak nastavit CANBUS u tvého rádia. Jak jsem ho natavil já u mého je v prvním mém příspěvku o rádiu.
Ford Focus Combi MK3 1.0 EcoBoost 92 kW (2013 prosinec) - stále mám
Ford Focus Combi MK2 1.6 74 kW (2007 duben) - stále mám
Ford Focus Combi MK1 1.6 74 kW (2002 květen)
Ford Focus Combi MK2 1.6 74 kW (2007 duben) - stále mám
Ford Focus Combi MK1 1.6 74 kW (2002 květen)
- ScorpionSX
- Zkušený
Ja na toto radšej používam hotspot na mobile. Síce mám v rádiu aj SIM kartu, aj mi WiFi z domu dočiahne, ale príjem rádia ja tak tragický, že na nič lepšie ako nejaké nastavenie trasy pre navigáciu sa to nehodí. Hotspot valí. Ale skús aj ten repeater, mne WiFi z domu k autu trochu blokuje umiestnenie routera doma, keď mám rádio len položené doma na stole tak je to v pohode, nepotrebujem mať hotspot.Antonín Plhal píše: 06.08.2025 10:29Tak to se mám na co těšit...ScorpionSX píše: 06.08.2025 10:10 Jo ten canbus je trochu tricky ... takže srandy kopec pri výbere toho správneho![]()
![]()
Pokračování o víkendu.
Ještě si z práce přinesu wifi repeater, který dám do okna, abych před barákem chytnul lépe wifinu. Použiju ho jen pro prvotní postahování, pak ho zase odpojím. Teď jsem Sygic stahoval 10 minut a mapy to pro jistotu nestáhlo vůbec...
Inak to nastavenie canbusu nie je žiadna veda, zase aby som ťa zbytočne nevylakal, v nastavení si bol správnom, len si musíš skontrolovať či aj samotný dekoder ti sedí s tým čo máš nastavené.

- Antonín Plhal
- Nováček
To já jsem si zajel k zahradě. V okně na zdi mám router ASUS, který jsem přestříkal na bílo, aby ladil se stěnou. Jednu anténu jsem odšrouboval a husím krkem prostřčil ven kabel a na konec RCA kabelu jsem mu vrátil tu anténu. Je přepnutý do režimu repeater a na zahradu "přeposílá" wifi. Anténa je namířená pod pergolu. Mechanickým vypínačem navíc repeater zapínám jen přes léto, když se válíme na zahradě. Jinak je to natvrdo vypnuté. Ani přes to všechno (namířená anténa malinko jinam + karoserie auta = "faradájova klec") nepohlo nic tomu, aby se Sygic stáhnul rychleji. SIM kartou bych to ani nehonil.
Protože počítám stažení offline map do Sygicu, které mají cca 4,7GB, nebudu to ani prohánět přes HOT-SPOT.
Uf, to sem se vykecal...

Protože počítám stažení offline map do Sygicu, které mají cca 4,7GB, nebudu to ani prohánět přes HOT-SPOT.
Uf, to sem se vykecal...