Android OEM Ford rádio
- MajklHe
- Člen klubu
Re: Android OEM Ford rádio
Nevie náhodou niekto koľko V je na pine Can H a Can L? V tom konektore čo je v aute a ide do radia?
- ScorpionSX
- Zkušený
Ak si dobre pamätám, tak 5V by tam malo byť. Čo ti tie rádiá odo mňa prestali fungovať?
Dojdi s tým už konečne ku mne, nech ti to zapojím a máš pokoj 

- MajklHe
- Člen klubu
Tvoje radia fungujú
ale to moje ne a ne spojazdniť swc 
Keď moje zapojím cez canbus dekodér tak to funguje, bez neho nie. A keď odpojím od dekodéra káble canH a canL aby to ne komunikovali s autom tak to je funguje.
Keď moje zapojím cez canbus dekodér tak to funguje, bez neho nie. A keď odpojím od dekodéra káble canH a canL aby to ne komunikovali s autom tak to je funguje.
- FLA
- Zkušený
ahoj, daju sa ulozit aj nazvy stanic radia? alebo su ulozene stanice oznacene len ako P1 apod?Alebo si ulozeny nazov stanice mozes aj sam premenovat?
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi
- ScorpionSX
- Zkušený
Záleží aké rádio, resp. ako customizovaný android tam výrobca dal, ale väčšina novších vie uložiť minimálne názov na tlačítko, potom je "upgrade" že sa dajú aj vlastné názvy zadať a najvyšší level je aj priradenie loga.
Modely Hizpo/Ossuret S1-S8 vedia zmeniť názov a ukazujú ti názov stanice. Modely výrobcu FYT (Mekede Mxxx, Navifly) vedia aj logo, trochu komplikovane než by to bolo nutné, ale vedia. Obe tieto varianty vedia použiť aj aplikáciu NavRadio+ kde sa dá spraviť ovela lepšia customizácia. (FYT rádiá majú lepšiu podporu pre NavRadio+).
Modely Hizpo/Ossuret S1-S8 vedia zmeniť názov a ukazujú ti názov stanice. Modely výrobcu FYT (Mekede Mxxx, Navifly) vedia aj logo, trochu komplikovane než by to bolo nutné, ale vedia. Obe tieto varianty vedia použiť aj aplikáciu NavRadio+ kde sa dá spraviť ovela lepšia customizácia. (FYT rádiá majú lepšiu podporu pre NavRadio+).
- FLA
- Zkušený
super, vdaka za info 
Este jeden dotaz ohladne displeja, IPS alebo radsej Amoled?

Este jeden dotaz ohladne displeja, IPS alebo radsej Amoled?
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi
- ScorpionSX
- Zkušený
Radšej asi ten amoled, aj keď je to vždy otázne či to tak nakoniec je. Vieš ako, stále je to čína a "čim viac prúžkov, tým viac Adidas" 

- ScorpionSX
- Zkušený
Len pre ilustráciu, takto vyzerá originálna rádio appka pre Mekede M700s(tzv. "FYT" model):
https://www.aliexpress.com/item/1005007683523925.html
A takto appka NavRadio+ na rovnakom rádiu kde je možné vstavanú appku nahradiť touto:
Rádio:
-
- Člen klubu
Preco radsej Mekede, ako S6/S8? Predpoklad je pouzivat najma na Android auto. Inak postaci zakladne radio, prijmanie hovorov a cuvacia kamera.ScorpionSX píše: 26.11.2024 22:21 Rádio by som to S6 dnes odporúčal len v krajnom prípade ak ide naozaj o cenu. Inak radšej FYT model, napr. Mekede/Navifly M500 a vyššie. V rámci 11.11 akcie na Ali som kúpil Mekede M700 8/128GB verziu za 170€ čo sa vyrovnalo cenovo S6/S8 verzii od Hizpo avšak je to lepší model.
Napr. ten mikrofón tam ide pekne len vypnúť v nastaveniach a funguje ti ten externý, nemusíš šaškovať s pinmi na flex kábli.
Na taketo pouzitie je postacujuca verzia 4/64GB, nie?
- ScorpionSX
- Zkušený
FYT platforma je trochu vyladenejšia by som povedal, než S-series. Tam je vidieť, že je to taký trochu klon toho FYT. Nehovorím, že je to zlé, ale ak by som sa rozhodoval medzi týmito dvoma, tak asi idem do FYT, čiže Mekede. Tam tiež existuje verzia M500s, ktorá je 4/64 a dá sa kúpiť v rôznych akciách na Ali za dobré ceny.
S-series teraz čo čítam na xda, tak tie najnovšie FW mám pocit že nie sú úplne top a šaškovať s upgradmi/downgradmi sa málokomu chce...na tomto mojom FYT som zatial nenašiel nič čo by som potreboval nejak extra riešiť.
Záleží ešte aj do akého auta, z hladiska odladenia canbusu a integrácie.
S-series teraz čo čítam na xda, tak tie najnovšie FW mám pocit že nie sú úplne top a šaškovať s upgradmi/downgradmi sa málokomu chce...na tomto mojom FYT som zatial nenašiel nič čo by som potreboval nejak extra riešiť.
Záleží ešte aj do akého auta, z hladiska odladenia canbusu a integrácie.
-
- Člen klubu
Focus mk3 pred FL. Teraz je tam obycajne radio, ovladanie na volante ma len to zakladne v luci volantu (nie dole medzi lucmi), a neviem ci vie vobec prehravat cez BT. Kamera by sa tiez hodila, idealne aj s aftermarket senzormi (to ale uz chcem asi vela).
Dolezita je automaticka regulacia jasu pripadne nejaky dark/night mode. Nech ten velky displej neplesti do oci.
Android Auto by nemalo mat velke naroky na RAM, a ine aplikacie tam nebudu (urcite nie prehliadac, video player, atd.), tak dufam ze 4GB budu dost.
Dolezita je automaticka regulacia jasu pripadne nejaky dark/night mode. Nech ten velky displej neplesti do oci.
Android Auto by nemalo mat velke naroky na RAM, a ine aplikacie tam nebudu (urcite nie prehliadac, video player, atd.), tak dufam ze 4GB budu dost.
- ZaQik
- Admin
OT:stano. píše: 20.12.2024 23:47 ... ovladanie na volante ma len to zakladne v luci volantu (nie dole medzi lucmi), a neviem ci vie vobec prehravat cez BT.
ovladac v ramenu volantu muze byt low-end (uprostred tlacitko na prepinani vstupu) i high-end (uprostred tlacitko na voice control); ovladac mezi pravymi rameny volantu byl vzdy high-end,ale pouzival se jen na zacatku vyroby
BTstreaming je jen s BTmodulem nebo se SYNC (tedy jen s hands free)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- ScorpionSX
- Zkušený
Jo akože S-series bude ok na takéto použitie, neviem ako tie senzory, aftermarket nezobrazí, jedine že by číňan predával nejaké kompatibilné spolu s tým rádiom, ale o tomto nemám úplný prehlad tak neviem. Kedysi som také niečo videl, ale to bolo roky dozadu.
Kamera bude v pohode, myslím že na FF3 sa dá kúpiť taká do tlačítka kufra, akože OEM dizajn, určite odporúčam AHD kameru, ten obraz je na velkom displeji ozaj super.
Regulácia jasu by mala byť funkčná cez canbus dekodér, naposledy čo viem, tak k S-series dávali značku Hiworld, tie sú celkom ok, jeden problém čo mali, tak že 2pin konektor čo išiel z rádia do dekodéra mal piny naopak medzi sebou prehodené, ale neviem či sa jednalo o všetky kabeláže alebo len pre FF2, tam to bolo isto.
S-series má celkom použitelné launchery, takže majú aj nejaký dark mode a so zapnutím svetiel sa to vie prepnúť, dá sa to nastaviť v menu. Akurát čo neviem či majú aj fyzické tlačítka podsvietené, neviem či aj tu to niekto nepísal, že nesvietili, ale to si keď tak vieš preveriť pred nákupom alebo aj na nejakých fotkách vo feedbacku k produktu.
AA funguje v pohode aj na 2GB RAM, ale menej ako 4GB by som aj tak nebral, ten systém sa potom trápi, hlavne 2GB verzie majú aj slabší CPU, horší rádio tuner, etc.
Keď už teda S-series, tak S5 a vyššie, teraz čo pozerám ponuky, tak S5 moc nevidím, väčšinou až S6, ale tie ceny sú ok, tak kludne ber aj to.
Kamera bude v pohode, myslím že na FF3 sa dá kúpiť taká do tlačítka kufra, akože OEM dizajn, určite odporúčam AHD kameru, ten obraz je na velkom displeji ozaj super.
Regulácia jasu by mala byť funkčná cez canbus dekodér, naposledy čo viem, tak k S-series dávali značku Hiworld, tie sú celkom ok, jeden problém čo mali, tak že 2pin konektor čo išiel z rádia do dekodéra mal piny naopak medzi sebou prehodené, ale neviem či sa jednalo o všetky kabeláže alebo len pre FF2, tam to bolo isto.
S-series má celkom použitelné launchery, takže majú aj nejaký dark mode a so zapnutím svetiel sa to vie prepnúť, dá sa to nastaviť v menu. Akurát čo neviem či majú aj fyzické tlačítka podsvietené, neviem či aj tu to niekto nepísal, že nesvietili, ale to si keď tak vieš preveriť pred nákupom alebo aj na nejakých fotkách vo feedbacku k produktu.
AA funguje v pohode aj na 2GB RAM, ale menej ako 4GB by som aj tak nebral, ten systém sa potom trápi, hlavne 2GB verzie majú aj slabší CPU, horší rádio tuner, etc.
Keď už teda S-series, tak S5 a vyššie, teraz čo pozerám ponuky, tak S5 moc nevidím, väčšinou až S6, ale tie ceny sú ok, tak kludne ber aj to.
-
- Člen klubu
Zaqik: dik za upresnenie.
Je to sestrine auto. Popravde nemam zmapovane, co presne tam je (spominany voice control ovladac). Ja som mal sony s farebnym displejom a ovladacom medzi lucmi. Spominany focus ma zakladne UFO s monochromatickym displejom. Ale je tam mysli Phone,.
Scorpion: Pozeral som ceny S6 a M300/M500 4GB. To je skoro to iste. Druhe spominane maju dokonca aj 360° kameru (za priplatok samozrejme). Vzhladom na prislusenstvo a konektivitu asi skusime druhe menovane. Este zistim presny stav v aute.
Je to sestrine auto. Popravde nemam zmapovane, co presne tam je (spominany voice control ovladac). Ja som mal sony s farebnym displejom a ovladacom medzi lucmi. Spominany focus ma zakladne UFO s monochromatickym displejom. Ale je tam mysli Phone,.
Scorpion: Pozeral som ceny S6 a M300/M500 4GB. To je skoro to iste. Druhe spominane maju dokonca aj 360° kameru (za priplatok samozrejme). Vzhladom na prislusenstvo a konektivitu asi skusime druhe menovane. Este zistim presny stav v aute.
- ScorpionSX
- Zkušený
M300 nemusí mať úplne rovnakú výbavu ako M500 (360 kamera a pod.), donedávna som videl, že síce CPU a RAM boli ok, ale napr. aj tuner mali 300vky slabší, resp. iný ako M500+ a myslím že stále platí, že nemajú ani optický výstup - čo samozrejme nemusí vadiť, len poukazujem na to, že to nie je úplne to isté len s menej kapacity "disku". Radšej teda tú 500vku potom.