EGR ventil - mondeo
-
- Nováček
Re: EGR ventil - mondeo
tak .. a nepomohla ani diera.. na svk klube a aj predajca poradili zaslepku s dierou..maju rovnaky egr ako ja a nemaju problem. Mne zase asi po 500km vyhodilo slaby prietok egr
.. zaslepku asi vyhodim. O akom kolecku to rozpravate?..nema niekto foto toho kolecka a ako tomu egr prejst cez rozum?

Mondeo 9/2004, 2.0TDCI, chip na 155bhp, 6 kvalt, tempomat, straight pipe a ine srandicky 

-
- Nováček
waterford26 píše:tak .. a nepomohla ani diera.. na svk klube a aj predajca poradili zaslepku s dierou..maju rovnaky egr ako ja a nemaju problem. Mne zase asi po 500km vyhodilo slaby prietok egr.. zaslepku asi vyhodim. O akom kolecku to rozpravate?..nema niekto foto toho kolecka a ako tomu egr prejst cez rozum?
nevím co máš za typ EGR,ale já mám ten elektronicky řízený + má na sobě cosi vakuového (na mém autě byl DPF filtr...).vytáhni celý EGR,kompletně ho vyčisti a i sání (parohy),z EGR odšroubuj klapku (která slouží k omezení přívodu vzduchu od turba 2x šroubek),potom EGR zaslep (vyprdni se na nějakou díru) a už stačí jen jezdit...mám najeto přes 2500km a žádná kontrolka mi nesvítí,kdybych šel na diagnostiku,tak to tam určitě hodí chybu,ale bez diag. to nikdo nepozná,že je to zaslepené...jestli chceš,můžu sem hodit ilustrační foto,co mám za EGR..
-
- Nováček
cauko.. mam mondeo 'eko' normu euro4 a cele sanie je precistene, egr tiez precisteny a potom som to zaslepil.. plna zaslepka a po 400km vyhodilo kotrolku motora, zaslepka s dierou a aj s nou vyhodilo po case kotrolku opat. Neviem ake sroby myslis.. mozes mi to nejak oznacit sipkami pripadne dat ine foto rovnakeho EGR? Zaujimave je ze kamos ma rovnaky motor..rovnaky egr a jemu zaslepka s dierou problem nerobi.. a ako pisem ma uplne identicky egr aj euro normu. Toto je moj EGR este predtym ako som ho cistil a zaslepoval

Mondeo 9/2004, 2.0TDCI, chip na 155bhp, 6 kvalt, tempomat, straight pipe a ine srandicky 

- Vlada
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
waterford26: tvůj EGR je řízený podtlakem + má snímač otevření ventilu. To je jinej, než popisuje Tomka. Tobě bude kontrolka motoru svítit s plnou záslepkou i s dírou v záslepce menší než cca 10mm. Mám stejnej ventil a kontrolka nesvítí, až v případě, že je díra větší než 10mm, ale to zase postrádá smysl... protože průtok tam je. A spaliny zasíraj sání dál... Takže jedině úplná záslepka a bude svítit kontrolka, ale zmizí ti cukání kolem 2000ot./min. jestli nějaký máš... nebo žádná záslepka...
FOCUS 1.6i 16V 74kW 1999 5-dv. GHIA RED PEPPER

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/
-
- Nováček
Hm..jak je ale mozne, ze kamos s rovnakym egr problem nema..nechapem

- Vlada
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak má díru kolem 10mm a větší. To chybu nevyhodí, ale postrádá to smysl zaslepení. Protože výfukový plyny procházejí...
FOCUS 1.6i 16V 74kW 1999 5-dv. GHIA RED PEPPER

-
- Nováček
Já mám tento EGR (použil jsme nějakou zdejší fotku)...Myslím si že když to neháže chybu mě,nemuselo by to házet chybu i vám...Máte u toho vašeho EGR klapku,která uzavírá vzduch od turba???
-
- Test driver
Něměl bys tam mít klapku která uzavírá přívod spalin do sáni motoru?
-
- Nováček
Toto je na mně???Jestli ano,tak já ze svého EGR tu klapku odmontoval..Brehowicz píše:Něměl bys tam mít klapku která uzavírá přívod spalin do sáni motoru?
-
- Test driver
Tomka jo to bylo na tebe.Asi jsi nevyfotil vnitřek toho tvého EGR,jak to vypadá uvnitř s klapkama?
Tzn. že tam máš klapku která otevírá přívod spalin do vzduchu na sání tak i klapku která reguluje množství spalovacího vzduchu z turba?Ptam se proto že zatím tu byly systémy které oteviraly nebo zaviraly přívod spalin do sani.
Tzn. že tam máš klapku která otevírá přívod spalin do vzduchu na sání tak i klapku která reguluje množství spalovacího vzduchu z turba?Ptam se proto že zatím tu byly systémy které oteviraly nebo zaviraly přívod spalin do sani.
-
- Nováček
Pro názornost posílám foto EGR z jiného auta (ta klapka,co je v EGR,tu jsem odmontoval,slouží k regulaci množství spalovacího vzduchu z turba..Jelikož jsem EGR zaslepil úplně,tak jsem raději tu klapku odmontoval,aby se neomezoval vzduch od turba...Brehowicz píše:Tomka jo to bylo na tebe.Asi jsi nevyfotil vnitřek toho tvého EGR,jak to vypadá uvnitř s klapkama?
-
- Nováček
Samozřejmě je v EGR ještě takoví píst (není to klapka),který omezuje množství spalin z výfuku co jde do sání..
-
- Test driver
Dík
to je docela zajimavý poznatek.

-
- Nováček
Zde přikládám zdejší foto EGR z forda,jde tam ta klapka také vidět,ale je otevřená..Podle mě kdyby tam ta klapka zůstala v případě úplného zaslepení EGR,tak by to házelo chybu,protože by EGR ventil omezoval přístup vzduchu od turba....Mému EGR nepomohlo už nic,tak jsem to vyřešil takhle a nemusím kupovat noví za 12000kč..Všem ostatní zaslepení EGR určitě doporučuji,nezasírá se motor,auto nekouří,výkon je stejný a i spotřeba je stejná (jezdím krátké trasy-do práce 5km v zimě za 6,8L a v létě za 6,2L,od nás-vysočina po dálnici do Prahy za 5,2L měřeno objektivně...Brehowicz píše:Díkto je docela zajimavý poznatek.
-
- Test driver
Víš jak ,kdybys na to neupozornil tak mně při pohledu na takovou fotku ani netrklo že tam je nějaká klapka v cestě mezi turbem a sáním motoru.Běžné je že u turbodieslu je ta cesta volná a motor pracuje trvale s přebytkem vzduchu neboť není lambdy.Ale s DPF a EGR je to zřejmně jinak.
Jinak u mně Euro 4 s pneu EGR a čidlem ot-zavř. chybu bez díry vyhodí ,s díro od 10mm a víc už ne.
Ale od provedení repasu vstřiku už záslepku nemám a sání i EGR je čisté takže ani nemám potřebu ji tam dávat.
Jinak u mně Euro 4 s pneu EGR a čidlem ot-zavř. chybu bez díry vyhodí ,s díro od 10mm a víc už ne.
Ale od provedení repasu vstřiku už záslepku nemám a sání i EGR je čisté takže ani nemám potřebu ji tam dávat.