Koupě nového FF

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 21.10.2007 13:10

Nepochybuju o tom, že ESP je velmi dobrá věc, ale jak někde psali viz. tento text : I když bezpečnostní prvky, jako je ABS nebo ESP, usnadňují jízdu, NEJSOU VŠEMOCNÉ. Fyzikální zákony nepřemohou. Proto jezděte přiměřenou rychlostí a udržujte odpovídající odstup od vozidla před vámi.
Spoléhat se na to, že mám ESP a že se mi proto nikdy nic nestane, je podle mne mnohem nebezpečnější, než jezdit opatrně bez ESP. Když nebudu mít ESP projedu zatáčku s rozumem(tedy jestli ho mám) , když ESP mít budu, tak jak zde už pár lidí psalo, projíždí zatáčku co to jde, však ESP si s tím poradí a většinou to i zvládne, ale co když jednou zvítězí fyzikální zákony.
Chtěl jsem jen říct, že ani ESP není bezchybné.
Ford Focus Kombi Titanium-X 1.8 92kW Duratec HE , FL 2008, Silver Moondust
Měl jsem: Ford Focus 1.6 74kW r.2006 Aquarius Blue
ObrázekObrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 21.10.2007 13:15

to je to čo mam tiež na mysli:
chmelko píše:salam:zase brat to až tak do extremu nejde, pretože potom by som mohol namietat, prečo si si neobjednal max.počet airbagov a pod.veci..

nechcem sa nikoho dotknut, ale ESP, oproti ABS, brzdovému asistentovi je vec, ktorá je pre vodičov,ktorý nevie najst hranicu medzi svojimi možnostami a možnostami auta a spolieha sa na elektroniku...presne ako píšeš"V Touranu i při hrubší práci s pravým pedálem na mě jen občas pomrkává kontrolka ESP."

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 21.10.2007 14:46

--
Naposledy upravil(a) salam dne 16.11.2007 10:20, celkem upraveno 1 x.

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 22.10.2007 06:20

V USA od roku 2008 a Europa od 2012/pocirtam,ze aj skor/ uz problem ci priplatit,alebo nepriplatit ESP riesit nebudu.Bude to povinny system pre vsetky automobily na trhu,takze prinost k bezpecnosti je tam neodskriepitely a statistikami potvrdeny.

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 22.10.2007 15:50

Jestli nekdo tvrdi, ze kdyby mel v aute ESP, tak by ho mel vetsinu casu vypnute, protoze ho nepotrebuje a dokaze tak uzasne ovladat auto, ze se nikdy nedostane do smyku, tak pred nim smekam a klanim se :wink: Az vletis ve 100km/h pod plynem do 10cm kaluze nebo v zime potkas cerny led, tak si to povime, jenom doufam, ze v tu chvili nepojedes proti me s tim vypnutym ESP :wink: :lol: :D

I kdyby jsi kontroval ci delal buh vi co pri pusobicim ESP, tak se vubec nic nestane. Ten system ma za ukol stabilizovat auto a i kdyz das kontra, tak si s tim dokaze bez problemu poradit. Neumi natocit kola, takze to musi resit ubranim vykonu a brzdama a kdyz se kola otoci, tak tim lip, u ESP je stejne dulezita vcasna reakce ridice.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 23.10.2007 17:04

4 Ahmed:
Zkoušel jsi již někdy dát kontra, když už se ti podařilo dostat auto do smyku se zapnutým ESP (tedy jestli se ti to vůbec podařilo aniž bys to dostal na střechu :-D)?
Podle mého selského rozumu by to také mělo být spíše k užitku než ke zhoršení situace, ale jsem přesvědčován o opaku, proto jsem to dal i jako jeden z bodů v protiargumentech na ESP. Zatím se tu k tomu ale nikdo nevyjadřoval :-(
Protistrana říká, že kontra prý způsobí zhoršení celé situace - auto se začne snažit jet v novém směru udávaného koly. Podle mě ale záleží na druhu smyku - nedotáčivost vs. přetáčivost?
Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA
Obrázek
galerie: zde

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 24.10.2007 21:34

-Ladis- píše:4 Ahmed:
Zkoušel jsi již někdy dát kontra, když už se ti podařilo dostat auto do smyku se zapnutým ESP (tedy jestli se ti to vůbec podařilo aniž bys to dostal na střechu :-D)?
Podle mého selského rozumu by to také mělo být spíše k užitku než ke zhoršení situace, ale jsem přesvědčován o opaku, proto jsem to dal i jako jeden z bodů v protiargumentech na ESP. Zatím se tu k tomu ale nikdo nevyjadřoval :-(
Protistrana říká, že kontra prý způsobí zhoršení celé situace - auto se začne snažit jet v novém směru udávaného koly. Podle mě ale záleží na druhu smyku - nedotáčivost vs. přetáčivost?
Ten system je delany pro lidi a ne inzenyry z oboru dopravy :D Vzdycky existuje moznost, ze to bude ridit zenska :lol: Podle me to proste uskodit nemuze. Auto se nebude snazit jet v novem smeru, protoze jsou tam senzory, ktere hlidaji vyboceni z osy, atd. Ten system reaguje v radu milisekund, takze je dost rychly, aby si s tim poradil. Je jasne, ze kdyz pojedes 90km/h do pravouhle zatacky, tak ti asi moc nepomuze.
Obrázek
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 24.10.2007 22:46

koukám, že už by se vlákno mělo přejmenovat na výhody a nevýhody ESP nebo tak nějak :wink: :lol: :lol:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 25.10.2007 09:59

Pomalu ano :-)
Ale je dobře okolo toho diskutovat. A že je to ve vlákně o koupi nového FF zase až tak mimo mísu není, protože později už si asi ESP nedoinstaluješ ;-)

Jinak když jsem auto objednával, chtěl jsem tam i ESP. Prodejce mě přebil argumenty, že to zase není u FOFO až tak potřeba. Později jsem tam šel znovu, že si myslím, že to užitečné je, aby to dospecifikoval. Byl jsem znovu převeden na opačnou víru, že když už, stačí brzdový asistent.

Jelikož mi to pořád nedá, dal jsem protiargumenty sem na fórum, abych už se na potřetí překecat nenechal :-D

-Ladis-
Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 25.10.2007 17:40

Prodejce, ktery ti rozmlouva priplatkovou vybavu a navic bezpecnostni prvek je blbec. Mi aspon 5x zopakoval, ze jsem vybavu zvolil dobre, ze nemam zadne zbytecnosti a ze se mu to libi :D
Obrázek
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 25.10.2007 20:12

predajca je tiež len človek a páči sa mi, že povie svoj nazor a nenuti ti všetky veci, ktoré sa daju dokupit

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 25.10.2007 20:25

Tak to také beru. Rozhodně jej za to nehaním. Přesně jak píšeš - jsem rád, že řekne svůj názor a nenutí vše za každou cenu.
Jak se ale rozhodnout u ESP mi zatím nepomáhá ani samotné hlasování - http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... highlight=

Je to pořád vyrovnané Pro a Proti. Stejně jako souboj prodejce vs. já - on proti, já spíše pro :-D

Takže to nakonec stejně zůstane na mě :-)

-Ladis-
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 25.10.2007 20:27

ak si ZA tak čo tu stále riešiš...to ako by si sa pýtal, že ktore CD od ktorej kapely máš kupit, tiež sa ti 100%ludí nezhodne...
je to tvoja volba, tvoje peniaze, tvoje auto, tak rob ako cítiš ,že je správne :wink:

herizn
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od herizn » 25.10.2007 20:27

..... :wink: tak to je jasný,že to zůstane na Tobě se rozhodnout........my už auta máme..... :wink:
Ford Focus 1,6 Zetec-SE,Futura-74KW-stříbrná metla,11/2001,hatchback5

Obrázek

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 25.10.2007 21:15

nojo, no... však já vím, že to je na mě :-)

Jsem spíše za, ale tak na 55 procent. Takže to, co tu "pořád" řeším je, jestli to za těch 20 tyček stojí - buď se ty procenta hnou nahoru, pak je to jasné, nebo klesnou. A pak je to také jasné ;-)

A vy mi to tu pořád hrajete na plichtu :-D. Kdo se pak má v takovém vyrovnaném boji orientovat? :-D

-Ladis-
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“