Klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 14.06.2007 22:43

To Novako: ty mas naplnenou klimu? Co ti to dela? Uz si s tim byl u elektrikare?

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 14.06.2007 22:51

ak je klima komplet vycistena tak nieje citit ziadny ionizovaný zapach z pradelny :lol: :lol:

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 15.06.2007 04:07

chmelko píše:ak je klima komplet vycistena tak nieje citit ziadny ionizovaný zapach z pradelny :lol: :lol:
Dneska zkusim - ve 14:00 jdu na plneni kontrolu ;-)

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 15.06.2007 07:48

ClairVOYanT píše:To Novako: ty mas naplnenou klimu? Co ti to dela? Uz si s tim byl u elektrikare?
klimu mám naplněnou a zkontrolovanou loni před létem, v naplnění to není, neboť po vložení nové pojistky to chladí jak divý (spojka spíná v pohodě...), pak se asi něco ohřeje (v motoru?) a přijde proudová špička (včera změřeno - přes 30A!) a je konec - pro upřesnění - podle "chytrých knih" ap. je na této pojistce také "pověšena" klapka recirkulace vzduchu, která však i bez pojistky 58 vesele běhá dál... a při měření proudu pojistkou žádné změna.... Jo, a při výpadku této pojisky začne led v tlačítku klimy blikat (nepravidelně..., zřejmě signalizace závady, ale nikde v návodech jsem nic o tom nenašel...) a přestane svítit led v tlačítku vyhřívání zadního skla (!?), přičemž vyhřívání funguje normálně. Prostě záhada....., velmi špatně se něco v "drátech" hledá, všechno všude na těsno a málo místa...
Včera jsem provedl ještě několik měření a kontrolu kontaktů relé ap., ale nic, asi v úterý zkusím nějakého autoelektrikáře (asi toho doporučeného Fokim...), jen mě je záhadou, co vlastně ve skutečnosti (ne podle manuálů a schémat...) je na této pojistce pověšeno - nevíte někdo skutečný stav?
Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. Obrázek

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 15.06.2007 08:47

novako píše:...pak se asi něco ohřeje (v motoru?) a přijde proudová špička (včera změřeno - přes 30A!) a je konec ...
no tak to je masakr!
novako píše:... pro upřesnění - podle "chytrých knih" ap. je na této pojistce také "pověšena" klapka recirkulace vzduchu ...
podle me na tom ale neco pravdy bude - mas pravdu v tom, ze vzduch proudi i bez 58ky, ale zase ja jsem pri oprave narazil na to, ze pokud jsem mel zapnute proudeni vzduchu uvnitr auta a zapnul jsem nefunkcni klimu - klima parkrat nepravidelne blikla a shodila mi i ten vzduch.
novako píše:...a při výpadku této pojisky začne led v tlačítku klimy blikat (nepravidelně..., zřejmě signalizace závady, ale nikde v návodech jsem nic o tom nenašel...) a přestane svítit led v tlačítku vyhřívání zadního skla (!?), přičemž vyhřívání funguje normálně...
jj, ja se nekde docetl, ze blikani te ledky na klime znamena opravdu signalizaci poruchy - i se to tak chova, ale nikde nic konkretniho
novako píše:...jen mě je záhadou, co vlastně ve skutečnosti (ne podle manuálů a schémat...) je na této pojistce pověšeno - nevíte někdo skutečný stav?
no pokud myslis tu 58ku, tak podle me pouze ta klima, pac jsem zjistil, ze sem tyden jezdil bez te pojistky a auto se chovalo naprosto normalne (denne jezdim cca 150km, tak bych si neceho vsimnul). klima mi samozrejme nejela, tak jsem auto chladil/ohrival jen prez vetrani a fakt se nikde jinde zadna nefunkcnost krom klimy neprojevila.

ja bych to mozna daval za vinu (tvuj problem) nejakym kontaktum u nejakeho cidla, nebo dratum. Zkouseli jste si na dalku s Fokim projit kabely od zacatku (ovladani klimy v aute) az do konce (cidlo u civky a konektor k civce)? Jestli je vsude vse OK? Myslim treba zoxidovane kontakty - ono mozna nejake cidlo necidli a tudiz nevypina. Me se zda, ze u me jak jede klima neco cvakne a vypne a za chvili zase cvakne a zapne. Tohle chovani ma porad dokola a klima mezitim vesele sviti a klimi (jako by se nic nezapinalo a nevypinalo). Ja prd vim o elektrice v aute (mam prumku jako silnoproudar), ale jak jsme se ted v te elektrice vrtali u me, tak jsem ledacos videl a zjistil.

To me fakt zajima cim to u tebe bude. Blby je, ze si zruky - pokusil bych se te (v pripade, ze by nahodou "pohorel" Fokim doporuceny elektrikar) nasmerovat na bratrance a ten by na to taky mohl kouknout. Jenze je z Karlovych Varu ...

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 15.06.2007 12:28

No, jedu dnes na chalupu, je tam rampa, tak to tam vezmu a zkouknu všechno zespodu (čidla, kabely, ventilátor atd.) - a to bude asi tak poslední pokus, který jsem schopen sám učinit a pak nechť se činí profíci...
uvidíme, pak dám vědět (doufám, že o úspěšné opravě...)

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 19.06.2007 22:01

Tak lidi, vypadá to (nerad bych to zakřikl!), že je nalezen "zakopaný pes" a to opět díky Fokimu (tímto mu zpětně - za nalezení závady a dopředu - za následnou opravu - děkuji, a Fokiho mamince - za odvoz do ČB - auto zůstalo v Lišově - také děkuji...). Dnes jsme po delším bádání (... a přepalování pojistek...) nalezli závadu v cívce elmagnetu spojky kompresoru (že jsme tím nezačali!) - pravděpodobně prodřená izolace cívky (postupné stupňování poruchy) - nakonec pomohlo odpojení konektoru elmag.spojky a poté zkouška jiného kompresoru a také samostatné cívky - bez problémů. Takže doufejme, že nebude špatné ložisko kompresoru a bude stačit vyměnit cívku magnetu - Foki, držím ti (a sobě... :wink: ) palce.
Jak se ukázalo, moje profese elektrikáře (zvyklého pracovat podle schemat - tj.jiný postup hledání závad...) byla spíše na obtíž, ukázalo se opět, že co Ford, to originál a schemata se liší od skutečnosti - stále se mám co učit... :roll:

NEEO
Test driver
Test driver

Příspěvek od NEEO » 19.06.2007 23:06

Hlavně že jste to dali do kupy. 8)
Ford focus 1,6i 16v ZETEC SE, Combi Trend, r.v.2002
Obrázek
Obrázek
Obrázek

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 21.06.2007 20:42

Tak hurá, klimatizace funguje, povedlo se to - díky Foki...
Pro informaci - výměna cívky elmagnetu + výměna řemenice kompresoru. Po následném průzkumu zjištěno opotřebení vnější části cívky od řemenice (proto také i výměna řemenice). Vlastní závada zjištěna až po proměření a prohlídce cívky - v místě průchodu vodičů do tělesa cívky poškozené gumové izolační průchodky a poté následně i vodiče - proto se závada stupňovala..... A podle dněšní informace od Fokiho to bude závada asi častější - neboť dnas měl další telefonát se stejnými příznaky závady - jen doufám, že jsem nespustil nějakou lavinu těchto závad :(
Omluva za kvalitu fotek, je to jen z PDA...
Přílohy
civka.JPG
civka.JPG (30.12 KiB) Zobrazeno 4296 x
civka_remenice.JPG
civka_remenice.JPG (29.67 KiB) Zobrazeno 4298 x
civka_vyvody_detail.JPG
civka_vyvody_detail.JPG (26.17 KiB) Zobrazeno 4300 x

kalimoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kalimoco » 25.06.2007 21:35

Já bych také přihodil můj problém. Když je auto vyhřátý cca na 55st., vyvětrám vzduch v autě, zavřu okna, zapnu klimu a nic. Po 5min. nic! Fouká to stále teplý!
Ale když je v autě 35st., klima jde. Klimatizaci jsem plnil 8/2006.
Díky za nějakou radu
Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená 

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 26.06.2007 05:17

kalimoco píše:Já bych také přihodil můj problém. Když je auto vyhřátý cca na 55st., vyvětrám vzduch v autě, zavřu okna, zapnu klimu a nic. Po 5min. nic! Fouká to stále teplý!
Díky za nějakou radu
Podle me to nema chladivo a nekudy ti to zdrhlo. Zkus si nechat zmerit kolik tam toho mas.

edit: nebo jestli znas barvu, kterou ti do chladiva pridali, tak prolez trubky kolem motoru - hlavne u ventilu a tak. Treba tam nejakej unik najdes.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 26.06.2007 09:32

kalimoco píše:Já bych také přihodil můj problém. Když je auto vyhřátý cca na 55st., vyvětrám vzduch v autě, zavřu okna, zapnu klimu a nic. Po 5min. nic! Fouká to stále teplý!
Díky za nějakou radu
klima jde - to beres ze se toci kompresor nebo jen remenice ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

kalimoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kalimoco » 27.06.2007 17:46

Ano,točí kompresor a když zapnu klimu,tak tam něco výrazně klapne.
Včera mě to v autě ukazovalo 42 st. a vzduch foukal studený.
Obrázek
byl

kalimoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kalimoco » 30.06.2007 01:12

Tak kamarád mě říkal, že tam mám malej tlak!
Jak je vysoká teplota,tak je možnost,že to ujde.|Co vy na to,ODBORNíCI
Obrázek
byl

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 30.06.2007 10:46

Malý tlak, akoze tam máš malo chladiva? tak je možne ,že ak ju zapneš tak čidlo po nejakom čase oznámi kritický maly tlak a vypojuje system.Radsej ako tak laborovat by som zasiel niekam do servisu a nechal si ju doplnit.

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“