Dragon_ZR-7: Když jsem koupil focuse, 04/2012 vyměnil jsem právě i ten dřážkovej řemen + kladku ( ta byla udajne KO ) .. v tu dobu ještě nebylo teplo, tak jsem měl zavřený okna, takže jsem nic neslyšel

. Jak začlo být teplo v létě, tak jsem jezdil s otevřeným oknem a to už jsem poprvé zaslechl ten zvuk

.. No nic, neřešil jsem, pak zas zima a opakovalo se to samý. Věnoval jsem jen pozornost těm špatným startům a houpáním otáček. Teď už řeším i tento zvuk.
Napadá mě i možnost podle live dat na diagnostice, že to řídí špatně předstih, v tu dobu kdy to takhle mlátí,tak předstih lítá jak vzteklej, a jakmile ten zvuk přestane, diag. ukazuje předstih 35° a už to neudělá a ten motor ožije.
Všiml jsem si další věci. Pokud zařadim dvojku, mám tam 2tis ot a sešlápnu plyn cca na 3/4, tak auto lehce poškubává, není to nic extrémního, ale je to citit, hlavně to neudělá vždy.
Jinak, třeba vážně nemoc focusu? Pár dní zpět stojim na křižovatce ( otevřený pravý okýnko ) padla zelená a vedle mě něco zachrochtalo hrozně, otočim se a samozřejmě, taky focus

opravdu benzín s touto neduhou
co říkají zkušenější?