Řešení pokut....!!!

Moderátor:Quickie
Odpovědět
smoula
Test driver
Test driver

Re: Řešení pokut....!!!

Příspěvek od smoula » 08.11.2013 10:06

Jasně, ale já se ptám, jestli není lepší koupit dálniční nálepku, než třeba 15x za rok řešit, ež tě chytnou bez ní, a pak to nechávat vyřizovat pojišťovnu? :palec_nahoru:

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 08.11.2013 10:22

no ono je za jízdu bez známky blokově do 5000,- a ve správním řízení do půl milionu. :mrgreen: Takže je výhodný, když jedu bez známky, nechat to poslat do správního řízení. Zvlášť když mě chytí třeba podruhý nebo potřetí. :totlsmile: Chápu, že poprvé se z toho můžu vykecat, zvlášť když mě nechytí v místě bydliště, kdy se můžu kroutit, že jsem si blbě najel a vrátit jsem se nemoh. To může fungovat ale jenom jednou. Ale to u thorrka nemůže fungovat, protože on se na místě nevyjadřuje a ono už samo o sobě to, že se odmítnu k přestupku vyjádřit signalizuje jakési přiznání viny. Není přece normální, když jsem nic neprovedl, odmítnout tam napsat, že jsem nic neprovedl. :nazdravi:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Thorrko
Junior
Junior

Příspěvek od Thorrko » 08.11.2013 10:29

bylo by fajn nez si tady z toho zacnete utahovat si o tom neco precist. Me jako pojistenemu je jedno jake jsou pokuty,protoze i kdyz to neobhaji,tak ja nic neplatim a vse plati pojistovna. Ro by byli hloupi,kdyz by vedeli,ze to neobhaji, vid?

Po dalnici jezdim mozna 4x rocne a ikdyby me pokazde chytili,tak me to bude jedno, nebudu dotovat dalnicni mafii....
Ford Mondeo MK5 2.0TDCi 132kw

LUKAŠ
Test driver
Test driver

Příspěvek od LUKAŠ » 08.11.2013 10:55

Uz to nereste a pockejte na vysledek kdyz ma byt dnes :wink:
Kdyz to tak Thorrko chce delat at to dela je to jeho vec, nemusel sem psat vubec nic taky :( a priste si myslim ze to tak i idela, kdyz to tady vypada jak vypada :) - ale ten vysledek me zajima
Ford Focus combi 1.8 TDDi Endura, r.v. 2000, GHIA 90PS

Galerka: Lukáškuv Focus (DRÁČEK)

Obrázek Obrázek
Obrázek
https://www.facebook.com/groups/fordgroups/

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 08.11.2013 11:11

jak vypadá? Vždyť je to diskuzní forum ne? Bez diskuze to tu chcípne a nikdo ho tu nenapadá, jen tu vyjadřujeme svůj názor na věc a myslím si, že korektně. :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 08.11.2013 11:12

A víš vůbec co všechno se ti může stát, když tě chytí bez známky na dálnici? To už není jako pousmání se měšťákům a bez vyjádření pápá..taky se ti může stát, že dál nepojedeš :mrgreen:
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 08.11.2013 11:54

kuci klud :-)
kazdopadne ked som to zacal citat, tak ma napadlo, ze v tomto pripade maju predsa policajti moznost dohovoru a nie hned to riesit pokutou. ano, podla zakona mali pravdu, ale veci nie su cierne a biele.
to je tak, ako ked vas zastavia za 52 km/h v obci. sice podla zakona vam mozu naparit pokutu na hornej hranici, ale zdravy rozum to mat nebude, to hadam suhlasite.
a podobne aj tu. kludne to mohli vyriesit dohovorom a nie hned riesit pokutu.
co sa tyka poistovne, k tomu sa moc vyjadrovat nechcem, ja by som si to nedal.
kazdopadne su situacie, ked uz slusne vyjadreny nesuhlas nepomaha a niekedy je potrebne siahnut aj k odporu. to je ako keby som teraz tvrdil, ze vlastizrada (alebo ako sa to za komancov nazyvalo a vela ludi za to bolo stihanych) je podla zakona a proste mam smolu a idem sediet.
proste zakony su jedna vec, zdravy rozum a moralka druha vec.

vam sa napriklad nikdy nestalo, ze niekde bola znacka 30 km/h obemdzenie rychlosti (praca na ceste a pod) a zabudli dat koniec a x km ziadna krizovatka :-) mne sa to parkrat stalo a verte mi, predpisy sa snazim dodrziavat dosledne, ale hento sa proste nedalo, bol by som na ceste mega nebezpecny. ale podla zakona mi mohli zobrat vodicak...a dalsim stovkam soferov tiez...

som si isty, ze ak by sa to stalo vam, tak tu pisete, ze hajzli policajti.
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

Lunaris
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lunaris » 08.11.2013 15:47

Thorrko píše:A to ze si mestacci vymysleji nebo dopisuji jako v mem pripade prestupky,aby naplnily mestskou potazmo statni kasu,tak jsem moc rad,ze se nasli lidi co proti tomu timto bojuji.
V tomhle případě je jedno, jestli ti tam ještě připsali pásy. Sankce by byla beztak uložena pouze za ten závažnější přestupek, jehož skutkovou podstatu jsi naplnil. To je v tomhle případě vjetí do zákazu vjezdu.
silverwolf píše:a to byla zásadní chyba. Nechápu proč si tam na místě nenapsal, že s přestupkem nesouhlasíš, že to bylo tak a tak a uvést věci na pravou míru. Tím si se sám poškodil. A to jestli podepíšeš záznam nebo ne, nemá vůbec žádný význam když tam byli dva policajti.
Na tomhle též nezáleží. Naopak bych spíš řekl, že pokud dotyčný se spácháním přestupku nesouhlasí, tak je lepší na místě nic nepodepisovat ani nic neříkat. Člověk je v tu chvíli nervózní a často řekne i věci, které se potom obtížně berou zpět. Vždycky máš totiž možnost se vyjádřit i v průběhu správního řízení, kam budeš buď rovnou předvolán jako podezřelý ze spáchání přestupku (bude tak rovnou zahájeno správní řízení) nebo si tě pozvou na podání vysvětlení, když si ještě nejsou úplně jistí, že jsi přestupek spáchal. Pak samozřejmě záleží, co na úřadu řekneš. Pokud jsi samozřejě už nezaplatil blokovou pokutu na místě, pak už tě nikam zvát nebudou.
silverwolf píše:no ono je za jízdu bez známky blokově do 5000,- a ve správním řízení do půl milionu. :mrgreen:
Nevybavím si teď z hlavy přesně ty sankce, ale i tak pochybuju, že tam je půl mega. Pokud ano, tak jedině pro právnickou osobu, která vozidlo provozuje (pravděpodobně v rámci svého podnikání). Pro fyzickou osobu bude ten trest určitě nižší. Můžu se mýlit, ale půl mega pro fyzickou osobu by byla hrozná řacha, v praxi ale stejně nedostaneš ani 50 tisíc. To bys musel být jo zlobil. :lol:
Thorrko píše:bylo by fajn nez si tady z toho zacnete utahovat si o tom neco precist. Me jako pojistenemu je jedno jake jsou pokuty,protoze i kdyz to neobhaji,tak ja nic neplatim a vse plati pojistovna. Ro by byli hloupi,kdyz by vedeli,ze to neobhaji, vid?

Po dalnici jezdim mozna 4x rocne a ikdyby me pokazde chytili,tak me to bude jedno, nebudu dotovat dalnicni mafii....
Tihle borci evidentně vydělávají peníze tím způsobem, že je platí i lidé, kteří by na pokutách sotva kdy něco skutečně zaplatili. Nevím, jestli jsi tu psal, kolik tohle pojištění stojí, ale vůbec bych se nedivil, kdyby jim člověk platil třeba za ten rok o mnoho víc, než co by za ten rok zaplatil ve správním řízení. Chápu, že pak někdo může mít třeba větší klid nebo tak něco. Spíš ale bohatnou na neznalosti motoristů. Prostě normální kurvy.
Pokud tě totiž úřad stejně uzná i přes veškeré úsilí téhle pojišťovny vinným ze spáchání přestupku a odvolání nezabere, tak tahle pojišťovna za tebe možná zaplatí tu pokutu (což jsi psal), ale už těžko jí místo tebe seberou papíry nebo přičtou body.
solfan píše:kuci klud :-)
kazdopadne ked som to zacal citat, tak ma napadlo, ze v tomto pripade maju predsa policajti moznost dohovoru a nie hned to riesit pokutou. ano, podla zakona mali pravdu, ale veci nie su cierne a biele.
Tutéž možnost nemá jen policie, ale rovněž úřad, který ten přestupek řeší. Když se sankce za přestupek pohybuje v rozmezí - do výše až např. 2500 Kč, tak z toho můžeš vyváznout i bez pokuty. Nesmí být ale stanovena dolní hranice výše té pokuty. Tzn. že pokud tam bude rozmezí např. 1000 - 2500 Kč, tak nejnižší možná sazba je ten litr a domluvou to řešit nelze.

Nakonec, abych se k tomu celému taky vyjádřil - pokuty taky nerad platím, ale nechci to odůvod'novat nějakým tím, že to nahoře stejně rozkradou. To pak vypadá, že když ti nahoře kradou, tak je vlastně v pořádku, když budou krást i ti dole. Přece jim nebudu přispívat na jejich vily i auta. Dokud se tohle myšlení nezmění, tak to v tomhle státě bude pořád marast. To už radši přiznám, že jsem kurva a prostě to nechci platit, i když si spáchání přestupku uvědomuju.

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 08.11.2013 16:38

Lunarisi máš pravdu pokuta za absenci dálniční známky je do 100 000 KČ, ale jak jsi řekl na tuhle hranici rozhodně nikdy nedostaneš. Matka uděleje pokuty za černé stavby a 10% z maximalní výše pokuty snad nikdy nepřekročila.
Pokuty za jízdu bez platné dálniční známky

Používáním zpoplatněných úseků pozemních komunikací bez platné dvoudílné dálniční známky se vystavujete riziku pokuty: ve výši až 5 000 Kč v blokovém řízení a ve výši až 100 000 Kč ve správním řízení.
Silverwolfe prosímtě příště tady laskavě nešiř fámy...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

Thorrko
Junior
Junior

Příspěvek od Thorrko » 08.11.2013 20:17

Tak snad trošku opadli emoce tak něco taky napíšu.

Výsledek dnešního jednání nevím, možná se ho dozvím od pojišťovny dozvím v příštím týdnu. Určitě tady napíšu, ať bude výsledek jakýkoliv, nemám problém dát někomu jinému i za pravdu.

A Docela jste tady spojili více věcí, které nakonec vyzněli úplně jinak.

Pojištění mě stálo a bude stát cca 1800,-Kč ročně (teď stojí pro nové už 2500,-) a myslím, že za to pojištění jako takové asi zaplatím více, než za pokuty. Když to zprůměruji, tak za pokuty jsem dal max 1000,- Kč ročně.

Ale hlavní důvod proč jsem si ho dal je ten, že mám "klid" z buzerace některých příslušníků policie, kteří evidentně neovládají nervy na uzdě, a to by právě oni měli jít příkladem. Viz moje dopsání pásů. A je jedno jestli to výši pokuty ovlivnilo nebo nikoliv, tohle se prostě nesmí dít.
Taky se nestotožňuuji, že měří v úsecích kde opravdu nikomu nic nehrozí. U nás třeba výjezd z lesa, kde je 50km/h a není tam chodník, cyklistu jsem tam nepotkal, chodce taky ne a prostě tam stávají pravidelně. Cca 200m dále je škola a dva přechody za sebou, myslíte že tam někdy měřili? ne, jde jim jen o to vybrat co nejvíce peněz, i to je důvod proč budu mít pojištění.

Další důvod je, že jezdím dodávkou a logicky někdy stojím na chodníku, protože jinak to nejde a pak následná buzerace od NĚKTERÝCH měšťáku mě taky už nebaví. Většina z nich to chápe a třeba mi jen řekne ať tam dlouho nestojím a normálně slušně se bavíme a já po chvilce odjedu. ještě jsem za to nedostal pokutu, ale když teď potkám nerváka co si bude chtít léčit moindrák, sušše mu řeknu do správního. Myslete si, že jsem hovado, ale je to tak. Jak bylo napsáno výše nic není černé nebo bílé.

A za další ta známka a to že nebudu podporovat rozkradače peněz za známky. Veřejně se mluví, jak to rozkrádají a jsou důkazy a nic se nemění, tak toto je můj protest a ušetřím 1500,-Kč ročně.

Tohle vše platí za předpokladu , že toto pojištění funguje a jsem rád, že jsem potkal měšťáka nerváka a ukáže se jak to opravdu je.

A pokud vyřeší toto, tak jak jsem psal nechám se někde změřit záměrně a uvidíme jestli funguje i toto a pak se můžem bavit jestli to jde a ne jen plivat jak někteří zde a házet sem stattisícové pokuty ....

h4rr0d
.
.

Příspěvek od h4rr0d » 08.11.2013 21:10

enjoy píše:A víš vůbec co všechno se ti může stát, když tě chytí bez známky na dálnici? To už není jako pousmání se měšťákům a bez vyjádření pápá..taky se ti může stát, že dál nepojedeš :mrgreen:
To neni uplne pravda. Ty nemas povinnost jakymkoliv policajtum cokoli oduvodnovat, podepisovat a podobne. A nevim proc by jsi nemel dal odjizdet. Oni po tobe muzou max tak zadat kauci, a i to jenom v pripade, ze je duvodne podezreni, ze by ses vyhybal stihani. A to, ze vyuzivas sveho prava nevypovidat rozhodne neni duvodne podezreni k vybirani kauce nebo zadrzeni vozidla.
Kazdopadne pokud hodlas byt tak hardcore, ze jedes po dalnici bez znamky a pak se jeste dohadujes, je asi vhodny mit v telefonu ulozeny cislo na GIBS a pripadne nesrovnalosti se zakonnym postupem okamzite resit oznamenim.
2010 Focus ST 5d

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 08.11.2013 21:20

A co by si jim řekl na to, kdyby ti řekli, že se společně odeberete na nejbližší STK, protože se jim nezdá technický stav tvého vozu? Oni ti v tomhle případě taky nemusí nic zdůvodňovat a dokazovat.
To by ti asi radost neudělalo a věřím tomu, že kdyby si na ně chtěl být příliš chytrý, tak ti takové obstrukce reálně hrozí. Každý policajt není ořezávátko.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

Thorrko
Junior
Junior

Příspěvek od Thorrko » 08.11.2013 21:24

Tak teď nevím jak to přesně je, ale STK musí být do 5km od místa zastavení, a ještě jsem neslyšel o tom, že by to někdo dělal. Pojištění jsem si dělal hlavně kvůli práci, ve které jezdím dodávkou, s ní můžu na STK denně a když projde, tak když chtějí dělat problémy, tak já si pak při bezdůvodném zdržování můžu účtovat ušlý zisk viď?

A když je problém na cestě se zadržením nebo kaucí, tak pojišťovna má hotline 24/7 kde vždy poradí ;)

h4rr0d
.
.

Příspěvek od h4rr0d » 08.11.2013 21:31

Zákon stanoví, že cesta na technickou kontrolu, na kterou vás pošle hlídka, nesmí být delší než 8 kilometrů.

Kdyz uz hraju hardcore, musim byt pripraveny i na eventualitu policejni buzerace next level. V takovem pripade samozrejme budu kooperovat tak, jak mi uklada zakon, nicmene je necham zaprotokolovat co presne se jim nezda na technickem stavu meho vozidla a pak bych je to nechal pekne vyzrat. Tady ten zakon uplne neznam, ale nerikej mi, ze te muze organ bezduvodne poslat na STK jenom protoze se mu nelibi jak s nim mluvis.

O tom, ze pokud by neco takovyho vytahli, tak po nich budu chtit naprosty maximum pro to, abych jim to zneprijemnil (vcetne vsech nutnych pouceni a potvrzeni o zakroku) netreba pochybovat.
2010 Focus ST 5d

Thorrko
Junior
Junior

Příspěvek od Thorrko » 08.11.2013 21:39

No jasně, že musí mít pádný důvod. Což u 2 roky staré dodávky asi těžko zdůvodní. Eventuelně by mohli u mého Mondea řešit přední folie co mám, ale to se neřeší STK ale měřáky na místě, a nejsem povinen na místě závadu odstraňovat, jak si někteří stále myslí, nemají na to právo ikdyž to často vyžadují.

Enjoy už vymýšlí extrémy, které mě se asi nestanou, protože zastávám názor, že je lepší kývat, usmívat se a říkat, že nesouhlasím než se hádat, to nerváky dokáže vytočit více než že mám pojištění apod.

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“