EGR ventil - mondeo
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: EGR ventil - mondeo
iggy preco by to neslo? ja to tiez takto idem spravit, zajtra
. ak zaslepim len privod splodin, tak egr ostane funkcne, elektronika ktora ho kontroluje tak s nim nema mat preco problem, ve ona len sleduje jeho stav ventilu (otvoreny/zatvoreny)

FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

- iggyrock
- Junior
Právě že to ECU pozná - nikoliv podle stavu EGR, ale podle směsi! V oblasti částečného zatížení očekává ECU splodiny od EGR (je otevřen) a proto zvyšuje dávky vstřikovačům. Směs pak logicky neodpovídá charakteristice v tom daném okamžiku a to má za následek chybové hlášení! Pokud chceš zaslepit EGR, tak ne úplně - stačí když v záslepce necháš 10mm otvor. Taky se na to chystám ve spojení s pravidelným čištěním EGR. Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback
- Wizzy008
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
iggy - a jsi si jistý? Na co má potom EEC lambdu? Nenastavuje náhodou právě podle ní bohatost směsi? 

Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Taky mě to připadá divné. Jak motor pozná, kolik je ve směsi výfukových plynu a kolik čerstvé směsi? V sacím potrubí, žádný takový snímač není. Podle mě, ŘJ pouze spolupracuje s elektronikou EGR, kde vyhodnocuje pohyb pístku a podle toho nastavuje vstřik.
Chce to dobrovolníka, který to vyzkouší. Ještě jednu záslepku doma mám, takže kdo máte elektronicky řízené EGR pište.
Chce to dobrovolníka, který to vyzkouší. Ještě jednu záslepku doma mám, takže kdo máte elektronicky řízené EGR pište.

- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no chlapci, vcera som vybral cele EGR von, a priniesol do prace našim chlapcom na údržbe. dnes by mi mali spravit zaslepku a odpoledne to namontujem spet. Ja mam elektronicky riadene EGR a v prvej fáze to zaslepim len tak ako ty pava. Uvidime co sa stane

- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
nevosli vsetky foto tak tu je zbytok... potom doplnim aj z montaze

- iggyrock
- Junior
Právě na to má lamdu! Při uměle zavřeném EGR a při volnoběhu nebo částečném zatížení tam půjde jen vzduch. Tzn., že při větších dávkách vstřikovačů v uvedeném režimu (ECU očekává splodiny od EGR) budou logicky vyšší hodnoty emisí a to vyhodnotí lambda jako neočekávaný stav. Sám to vyzkoušený nemám - poze teorie a z jiných zdrojůWizzy008 píše:iggy - a jsi si jistý? Na co má potom EEC lambdu? Nenastavuje náhodou právě podle ní bohatost směsi?

- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak, záslepka je spravená, a ked prídem domov z práce tak EGR nahodím na svoje miesto. Podla človeka, ktorý mi tu zaslepku vyrobil, a je tak trocha aj automechanikom, a sám vlastní Peugeota HDi, toto zaslepenie v mojom prípade aj napriek elektronickej kontrole stavu ventilu bude mať len dva vplyvy : 1. auto by malo prestat dymit a 2. nebude sa zasierat sanie . Podla jeho nazoru a skusenosti pokial je EGR funkčný ( a moj je) tak nie je dovod že by ŘJ mala vyhodiť akúkolvek chybovu hlasku. K chybovej hláške by došlo v prípade že "odstavím" poddtlak, alebo v prípade že sa ventil zasekne. Tak uvidím po namontovaní.

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak po montáži udělej zkušební jízdu a samozřejmě dej hned vědět, jak kontrolka.
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
...jasne, hned ako to namontujem tak sa preveziem... ale este tvrdnem v praci a blbnem s grafmi a meraniami presnosti dodavok...

- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no tak zaslepka implementovana
, ale mobil v ktorom mam foto som zabudol asi v aute..teda ak som ho nestratil 
skusobna jazda po Hustopečích , jazda cca 15km po dialnici a cca 15km spet po okreskach.
1. žiadne rozsvietenie kontrolky
2. subjektivne sa mi zda ze auto rychlejsie reaguje a taha od spodných otacok
3. Dymivost zmizla ( teda ked som tomu dupol na dvojke od cca 20km/h na plno tak to zadymilo, ale nie tak cierne a nie tak husto)
4. plynulejsie pohynanie sa
5. spravil som diagnostiku densom a cista
6. spravil som diagnostiku cez pristrojovku a hodilo to dtc e201
hladal som na nete a nasiel som toto :
en : its nothing to be concerned over as its not an error code
de: Dieser Code ist nichts worüber man besorgt sein sollte, da es sich nicht um einen Fehlercode handelt
podla tabulky Ford DTC kodov ale E 0201 je Invalid Ambient temperature data
co podla mojej anglictiny znamena chybne data o okolnej teplote ( vonkajsej teplote)
tak neviem

skusobna jazda po Hustopečích , jazda cca 15km po dialnici a cca 15km spet po okreskach.
1. žiadne rozsvietenie kontrolky
2. subjektivne sa mi zda ze auto rychlejsie reaguje a taha od spodných otacok
3. Dymivost zmizla ( teda ked som tomu dupol na dvojke od cca 20km/h na plno tak to zadymilo, ale nie tak cierne a nie tak husto)
4. plynulejsie pohynanie sa
5. spravil som diagnostiku densom a cista
6. spravil som diagnostiku cez pristrojovku a hodilo to dtc e201

hladal som na nete a nasiel som toto :
en : its nothing to be concerned over as its not an error code
de: Dieser Code ist nichts worüber man besorgt sein sollte, da es sich nicht um einen Fehlercode handelt
podla tabulky Ford DTC kodov ale E 0201 je Invalid Ambient temperature data

co podla mojej anglictiny znamena chybne data o okolnej teplote ( vonkajsej teplote)
tak neviem

- iggyrock
- Junior
Tak to je super. To, že to celkově líp jede, je logický, protože tam jde jen vzduch. Během dneška (pokud je zájem) sem dám trochu teorie o recirkulaci spalin EGR. Zatím, Iggyrock
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Iggy no neviem ako to je s tym dtc e201
aj naprikek tomu co pisu na nete tak si myslim ze to nejaka chybova hlaska je
predtým mi test pisal dtc none a teraz dtc e201
neviem to presne identifikovat ze o com to je
ale subjektivne je fakt ze auto lepsie taha "odspodu" akoby sa posunula krivka krutaku na nižšie otačky.... napr. predtým som nevedl plynule ist 80km/h na 6tku. teraz motor nenamieta
....akože neplánujem tak jazdit
ale skusal som ...alebo 50 na 4ku bolo predtym utrpenie, teraz to ide pekne plynulo...
btw. som vyššie písal že dam foto z montáže :

btw. som vyššie písal že dam foto z montáže :

- iggyrock
- Junior
O tu chybu bych se nestaral - je to tam přímo napsáno, že se o chybu nejedná! Jinak jsem zvědav, jak dlouho Ti vydrží kontrolka shasnutá. ECU si po čase uvědomí, že nesedí množství vzduchu dle MAF a současně podle polohy otevření EGR. Řekl bych, že je to jen otázka času!
- Wizzy008
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Množství podle MAFu a otevřeného/zavřeného EGR nemůže sedět nikdy, když vstp z EGR je až za MAFem. Čili o tom, kolik toho teče skrz EGR jednotka nic neví (pokud tam nejsou podtlakové čidla), jen pomocí lambdy dorovná směs (o tom je celý princip EGR, do sání pustíme spaliny, tím má celá směs méně kyslíku a tak jednotka dá i méně paliva, aby udržela nastavený poměr palivo:kyslík)iggyrock píše:O tu chybu bych se nestaral - je to tam přímo napsáno, že se o chybu nejedná! Jinak jsem zvědav, jak dlouho Ti vydrží kontrolka shasnutá. ECU si po čase uvědomí, že nesedí množství vzduchu dle MAF a současně podle polohy otevření EGR. Řekl bych, že je to jen otázka času!
Pokud by tam byl haprus, tak se kontrolka rozsvítí poměrně rychle, já když jsem jezdil pokusně s odpojeným konektorem od EGR, tak jsem si jí všimnul asi po kilometru, ale mohla se rozsvítit i dříve.
Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)