Android OEM Ford rádio

Odpovědět
LH
Junior
Junior

Re: Android OEM Ford rádio

Příspěvek od LH » 26.10.2024 14:46

Chtěl jsem objednat rádio z odkazu od Tomáše a všiml jsem si poznámky, která je v nabídce "Pokud máte originální SONY rádio, je potřeba dokoupit redukci". Napsal jsem tedy prodejci, jakou redukci potřebuji dokoupit, když mám SONY rádio a prodejce chtěl, abych mu poslal fotky konektorů od rádia, co mám v autě. Pak mi odpověděl, že je více verzí SONY rádií (panel s tlačítky vypadá stejně) a v mém případě to prý bude fungovat bez redukce. Údajně je pro některá SONY rádia potřeba ještě další redukce, kterou nemají skladem a nejsou tak schopni dodat. Jedině prý objednat přímo u výrobce rádia v Číně.
Rád bych se zeptal, kam lepíte GPS anténu? Taháte ji sloupkem nahoru a lepíte na sklo k senzorům, nebo ji lepíte zespod pod palubku u rádia?
Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW

Tomáš Kubec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Kubec » 28.10.2024 18:58

piskot1831 píše: 26.10.2024 11:43 Mám dotaz rádio přišlo opravdu velmi rychle zapojeno rádio naladěné a opravdu hrálo perfektně,ale pak se to stalo jakmile jsem kliknul na nastavení canbusu tak rádio místo hraní začalo jen chrastit nic nehrálo a ani nešlo nic naladit a po další chvíli rádio úplně stichlo.Chtěl jsem udělat tovární nastavení,ale není heslo pro reset.Jinak funguje vše jak má,hudba přes BT,volání,zadní kamera jen rádio nejde.Nějaká rada?Doufám, že neodešlo rádio ještě budu psát do Číny.
Ahoj, jedině co mne napadá, jestli nemáš v canbusu povolené původní rádio. Myslím, že jsem ho tam omylem jednou povolil a pak to Android nějak nehrálo. Už si to ale nepamatuju. Jakou jsi bral prosím kameru, asi také objednám.
Naposledy upravil(a) Tomáš Kubec dne 31.10.2024 10:48, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus Combi MK3 1.0 EcoBoost 92 kW (2013 prosinec) - stále mám
Ford Focus Combi MK2 1.6 74 kW (2007 duben) - stále mám
Ford Focus Combi MK1 1.6 74 kW (2002 květen)

Tomáš Kubec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Kubec » 28.10.2024 19:02

LH píše: 26.10.2024 14:46 Rád bych se zeptal, kam lepíte GPS anténu? Taháte ji sloupkem nahoru a lepíte na sklo k senzorům, nebo ji lepíte zespod pod palubku u rádia?
Zatím ji mám pod palubkou, zásadní problém s GPS jsem neměl. Ale je pravda, že v opravdu husté aglomeraci (třeba Praha) jsem s tím zatím nebyl, tak pak uvidím.

Tomáš Kubec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Kubec » 28.10.2024 19:12

Pokud budete kluci hledat něco kolem těchto rádií QF001 (ROCO K706) s UIS 7862a/7862s (nezaložené na FYT) S1 - S8, tak na xdaforums jsou přímo vlákna. Ale pokud budu vědět, tak poradím i zde.

Co bych asi zatím doporučil: do rádia bych nedával svůj hlavní Google účet na který máte vše napojeno. Pro obě Android rádia co máme doma jsem vytvořil účet nový. Dále mne trošku iritovalo, že musím ručně v telefonu zapínat hotspot. Vyřešeno placenou aplikací MacroDroid (při spojení s BT rádia se automaticky v telefonu zapne hotspot), znám ještě AutoHotspot a možná je i něco free, ale po tom jsem nepátral. Jo a pokud vše funguje, tak bych se moc nehrnul do instalování nového Firmware a MCU, bejvá tam často do chyb.

Tady přidávám pět Fordích bootovacích log https://cloud.fastshare.cz/share/get/aU ... 1eLkroUGoX

Jan_Zhor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jan_Zhor » 31.10.2024 14:22

Sháním 2din rádio Pro fokus MK2 a kugu Mk1 ve výbavě S6 6/ 64.
Jak je řešeno o ovládaní po originál Sony rádiích.Jee tam vše potřebné.

LH
Junior
Junior

Příspěvek od LH » 31.10.2024 19:42

Protože by se mohlo někomu hodit, podělím se o zkušenost s výměnou SONY rádia na Focusu MK3 r.v.2011 za Android S6 6/64GB. Na původním SONY rádiu jsem měl zapojený jen jeden konektor (ten s většími piny). Předem jsem si koupil tu redukci na rádio, co na ni dal link Tomáš, i když u rádia byla redukce přibalena také, ale jen s jedním konektorem. Jak by to bylo se signálem, pokud by byl zapojen jen jeden konektor jsem nezkoušel. Ostatní konektory pasují, takže zapojení bez problému. Nejvíc práce dalo tu kabeláž trošku smysluplně vyvázat, aby ty konektory o sebe nerachotily, pak nastavit CAN, heslo pro jeho nastavení není v manuálu, musel jsem najít na netu (různé typy android rádií mají různá hesla pro vstup do nastavení CANu). Po nastavení CANu, tlačítka na panelu i na volantu fungují.

Dle mého názoru má rádio lepší zvuk než původní SONY. Rádio má +/- stejný příjem signálu jako původní. Telefonování přes rádio také v pohodě, ani není potřeba instalovat přídavný mikrofon. GPS anténu jsem nalepil pod palubku co nejvíce dopředu, signál se zdá být OK, navigace naviguje, nevypadává. Couvací kamera se při zařazení zpátečky zapíná sama, jen se při tom ztlumí zvuk rádia/hudby, to si nejsem jistý, že se tak chovalo na původním rádiu (vracet zpět, abych si to ověřil ho nebudu). Na to, jak nastavit rádio/hudbu tak, aby to hrálo, i když je zobrazen obraz z couvací kamery jsem zatím nepřišel, ale možná jsem jen něco přehlédl, nevím?

Navigace na tak velkém displeji je za mě největší plus celé výměny, následuje kvalita zvuku, možnost si při čekání na parkovišti pustit video (Youtube, nebo film), zbytek je pro mě tak nějak bezvýznamný.

Pak jsou tu dvě věci, co budu muset nějak vyřešit:
1) ta stříbrná barva kolem průduchů klimatizace má jiný odstín stříbrné (výrazně světlejší), než byl na původním panelu u SONY rádia. Zkoušel jsem tyto stříbrné plasty prohodit, ale bez úpravy tam původní nepasují. Původní, co byly na autě mají širší aretační zobáčky, nové u android rádia mají ještě navíc jeden závit a jsou přišroubovány k panelu jedním šroubkem. Mám v plánu si s tím na jaře ještě pohrát (pokud si na to nezvyknu).
2) S rádiem dodaná plastová lišta na zakrytí šroubů, co se má zacvaknout ze spod, tak nějak nepasuje. Ať ji tam dám jakkoli, pořád přesně nesedí. Zatím ji tam tedy nemám.

Tomáš Kubec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Kubec » 31.10.2024 22:25

LH píše: 31.10.2024 19:42 1) ta stříbrná barva kolem průduchů klimatizace má jiný odstín stříbrné (výrazně světlejší), než byl na původním panelu u SONY rádia. Zkoušel jsem tyto stříbrné plasty prohodit, ale bez úpravy tam původní nepasují. Původní, co byly na autě mají širší aretační zobáčky, nové u android rádia mají ještě navíc jeden závit a jsou přišroubovány k panelu jedním šroubkem. Mám v plánu si s tím na jaře ještě pohrát (pokud si na to nezvyknu).
2) S rádiem dodaná plastová lišta na zakrytí šroubů, co se má zacvaknout ze spod, tak nějak nepasuje. Ať ji tam dám jakkoli, pořád přesně nesedí. Zatím ji tam tedy nemám.
1. já už si na ty světlejší nějak zvyknul :-) ale na ali myslím v komentářích bylo, že je někdo po menší úpravě měnil za originál.
2. s tou spodní lištou jsem na tom stejně. není to prakticky vidět, tak ji tam nemám

Jo a jakou kameru jsi přesně použil a má natáčecí vodící linky?

Ještě přidávám velmi pěkný Launcher, který v základu rádia není. Je to klasický *.apk soubor, tak stačí doinstalovat z flashdisku.

https://fastshare.cloud/29955754/launcher-base.zip

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 01.11.2024 08:08

https://ae01.alicdn.com/kf/S356aba0da31 ... &hash=1109

Co myslia pod tym "button on the left closes", na obrazku dole?

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 01.11.2024 10:34

Znamená to, že rad dotykových tlačítok, ktoré sú na lavej strane nie sú vidieť s týmto rámikom. Celkom deal-breaker podla mňa...
:arrow: Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 01.11.2024 10:36

LH píše: 31.10.2024 19:42 Protože by se mohlo někomu hodit, podělím se o zkušenost s výměnou SONY rádia na Focusu MK3 r.v.2011 za Android S6 6/64GB. Na původním SONY rádiu jsem měl zapojený jen jeden konektor (ten s většími piny). Předem jsem si koupil tu redukci na rádio, co na ni dal link Tomáš, i když u rádia byla redukce přibalena také, ale jen s jedním konektorem. Jak by to bylo se signálem, pokud by byl zapojen jen jeden konektor jsem nezkoušel. Ostatní konektory pasují, takže zapojení bez problému. Nejvíc práce dalo tu kabeláž trošku smysluplně vyvázat, aby ty konektory o sebe nerachotily, pak nastavit CAN, heslo pro jeho nastavení není v manuálu, musel jsem najít na netu (různé typy android rádií mají různá hesla pro vstup do nastavení CANu). Po nastavení CANu, tlačítka na panelu i na volantu fungují.

Dle mého názoru má rádio lepší zvuk než původní SONY. Rádio má +/- stejný příjem signálu jako původní. Telefonování přes rádio také v pohodě, ani není potřeba instalovat přídavný mikrofon. GPS anténu jsem nalepil pod palubku co nejvíce dopředu, signál se zdá být OK, navigace naviguje, nevypadává. Couvací kamera se při zařazení zpátečky zapíná sama, jen se při tom ztlumí zvuk rádia/hudby, to si nejsem jistý, že se tak chovalo na původním rádiu (vracet zpět, abych si to ověřil ho nebudu). Na to, jak nastavit rádio/hudbu tak, aby to hrálo, i když je zobrazen obraz z couvací kamery jsem zatím nepřišel, ale možná jsem jen něco přehlédl, nevím?

Navigace na tak velkém displeji je za mě největší plus celé výměny, následuje kvalita zvuku, možnost si při čekání na parkovišti pustit video (Youtube, nebo film), zbytek je pro mě tak nějak bezvýznamný.

Pak jsou tu dvě věci, co budu muset nějak vyřešit:
1) ta stříbrná barva kolem průduchů klimatizace má jiný odstín stříbrné (výrazně světlejší), než byl na původním panelu u SONY rádia. Zkoušel jsem tyto stříbrné plasty prohodit, ale bez úpravy tam původní nepasují. Původní, co byly na autě mají širší aretační zobáčky, nové u android rádia mají ještě navíc jeden závit a jsou přišroubovány k panelu jedním šroubkem. Mám v plánu si s tím na jaře ještě pohrát (pokud si na to nezvyknu).
V nastavení kamery je položka "reverse mute", ktorá (ne)stíši zvuk počas cúvania. Je na S-series rádiách štandardne zapnutá, tzn. je ticho keď cúvaš, treba si to len prepnúť a je to. Takisto sú tam aj "pruhy" pri cúvaní, atd...
:arrow: Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 01.11.2024 10:41

ScorpionSX píše: 01.11.2024 10:34 Znamená to, že rad dotykových tlačítok, ktoré sú na lavej strane nie sú vidieť s týmto rámikom. Celkom deal-breaker podla mňa...
Wtf? Tak to je potom nepouzitelne.
Presne ktore radio ste teda kupovali do mk3?

Tomáš Kubec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Kubec » 01.11.2024 15:18

Jak je napsáno na předešlé stránce, Hyzpo S6. A k čemu tam jako mají být videt? :huraa: Máš to samé hardwarově pod rádiem, pak něco na volantu a pak ještě na LCD. To je snad dobře že tam ještě na mk3 neprudi, je to dobře vymyšlené. Na MK2 kde nejsou pod rádiem hardwarove, tak tam samozřejmě jsou.

LH
Junior
Junior

Příspěvek od LH » 01.11.2024 18:54

Tomáš Kubec píše: 31.10.2024 22:25
Jo a jakou kameru jsi přesně použil a má natáčecí vodící linky?

Kameru jsem montoval někdy v roce 2016, nebo 2017 podle tohoto vlákna: viewtopic.php?t=51312
Software v rádiu/displeji mi přehrával ZaQik, aby to fungovalo. Kameru jsem koupil vestavěnou do tlačítka pátých dveří na Ali, ale ten odkaz na Ali z té doby už nemám, takže nedokážu říct co je to zač. Vodící linky na ni nefungují, nefungovaly ani s tím původním SONY systémem.

Tomáš Kubec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Kubec » 01.11.2024 20:00

Dík za info, pořád přemejším jestli vzít dynamickou nebo jen normal :-)

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 02.11.2024 07:40

odkaz na vlakno, kde se resi kamera, by Ti mel napovedet, kde podobne dotazy resit :nunu:
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“