Focus 3 v roku 2011

Moderátor:phofy
Odpovědět
Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Focus 3 v roku 2011

Příspěvek od Gromik » 08.03.2011 18:08

Tak dneska jsem zastavil u nás ve FORDu ve Zlíně. Venku stojí jeden v oranžové (moc pěkná barva a vevnitř mají černého (taky paráda). A teď mé dojmy :-)
- výborné sedačky, hezky jsem do nich zapadnul a vypadá že boční vedení konečně není jen prázdným pojmem
- sedí se příjemně nízko - to je velká změna oproti FoFoII
- volant trochu překombinovaný, ale dobře padnul do ruky
- středový panel, to je hrůza. Je moc šíroký a tlačil na pravou nohu. Prodejce tvrdil že je to o zvyku a že je potřeba si sednout jinak než ve FoFoII, no, hýbal jsem různě se sedačkou, ale moc lepší to nebylo. Také umístění ruční brzdy se mi nelíbí. Řadicí páka OK, jak tvarem tak umístěním.
- palubka nakonec naživo tak hrozná není, budíky čitelné. Seděl jsem v modelu s nějakým obyčejným rádiem, nevypadalo to jako "playstation" :-) .. celkově mám ale pocit, že je palubka zbytečně masivní a redukční dieta by ji prospěla.
- po živém seznámení se mi hrozně začal líbit předek (který jsem po představení nemohl vystát), zepředu to je stále Fofík. A ty trojuhelníky v reálu nejsou ani tak velké.
- naopak zadek jsem stále nezkousnul, to se prostě nepovedlo.
- co mě však velmi nemile překvapilo je dílenské zpracování. V interiéru OK, tam vše sedělo, nic nevrzalo (snad zde udělal Fofík pokrok), ale ty slícování karoserie, to je děs. Přední světla, zadní světla, kufr - všude 2-3cm schody .. uf :puke_r:
- po sednutí dozadu přišel další šok a to velmi málo místa nad hlavou (a to moc velký nejsem, nějakých 182cm) ale měl jsem nad hlavou místa tak na dva prsty :shocked:
- kufr je subjektivně menší (ale hlubší), než u mého FoFo II s plnohodnotým kolem (mám tam ty polystyreny)

Celkově bych dal tak lepší trojku, ale to jen proto že jsem Focus positive :-) ... možná že testovací jízda s 1.6T by dala okamžitě zapomenout na všechny výše zmiňované neduhy, ale tu zatím u nás nenabízejí.
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 08.03.2011 19:42

Gromik: Jak prosím poznáš, že v autě nic nepovrzává, když jsi v něm ještě nejel? 8O
bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 08.03.2011 20:02

V krátkosti moje dojmy z focusů (všechny karosářské verze) které jsem měl možnost si prolézt na ženevském autosalónu. Dojem z intériérů (vše nejvyšší verze) je velmi dobrý, rychle jsem si našel přirozenou a pohodlnou pozici za volantem, pouze umístění ruční brzdy je poněkud zvláštní, je moc blízko řidičovi nohy. Na sedadle předního spolujezdce je sice díky širokému tunelu méně místa pro nohy (na šířku), ale rozhodně to není žádná tragédie, tak jak jsem četl v nějakém testu. Vzadu je místa přiměřeně, asi bych tam nějakou tu delší cestu vydržel. I na výšku jsem neměl problém (měřím 182cm). Nevím jestli si Ford s výrobou aut pro Ženevu dal víc záležet, ale žádné kvalitativní nedostatky, o kterých se tu píše jsem nezpozoroval, a to jsem se na to zaměřil. Takže dojem na mě FF3 udělal dobrý, pak přichází jedno velké a podstatné ALE - a to design. Sedan a kombi jsou v pohodě, ale ten hatchback je prostě divný, i když musím přiznat, že naživo vypadá trochu lépe než na fotkách (druhou možností je, že si začínám zvykat). Co se mi ale hodně nelíbí je tvář nového ST, to auto nemá ve výrazu ani náznak agresivity, jak by člověk u sportovního modelu očekával, tváří se spíš tak nějak přitrouble :palec_dolu:

Fotky ze Ženevy se dám až na to budu mít čas, počítám někdy příští týden, zatím sem dám fotky toho, jak Ford okatě šetří, tohle je strop kufru nového FF3 sedan. Netvrdím, že tam měli dát peršan, ale nějaký filc z recyklátu za pár centů by tam snad dát mohli, už vidím, jak se o hranu těch otvorů v plechu rozdírají, nebo zasekávají zavazadla, když se to víc naloží. No nevím...
Přílohy
P3063828.JPG
P3063827.JPG

Dreede
Junior
Junior

Příspěvek od Dreede » 08.03.2011 20:38

LOL, také niečo by som čakal možno tak od thalie... :dih:

globe
Test driver
Test driver

Příspěvek od globe » 08.03.2011 20:41

bohuzel.. evidentne uz to doslo i dal .. to je des :roll:
Ford Focus 1.8 TDCi 74kw hatch, black edition 100 years Ford

Obrázek
__FOTOGALERIE__

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 08.03.2011 20:44

Dreede píše:LOL, také niečo by som čakal možno tak od thalie... :dih:
Úplně mi to připomnělo tu současnou, kde se nedají ani sklopit sedadla. Nebo snad dají, ale zůstane tam ocelové žebro :dih:

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 08.03.2011 20:48

Taky kdybyste viděli, jak se na mě pán od Fordu nepříjemně tvářil, když jsem tam klečel abych to vyfotil. Asi mu bylo jasné o co mi jde :lol:
Naposledy upravil(a) FUGAS dne 08.03.2011 21:17, celkem upraveno 1 x.

globe
Test driver
Test driver

Příspěvek od globe » 08.03.2011 20:52

no tak kdyby byl aspon trosku soudnej, tak mu na tom neprijde nic divnyho :cry: .. naopak :D
Ford Focus 1.8 TDCi 74kw hatch, black edition 100 years Ford

Obrázek
__FOTOGALERIE__

Cowley
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Cowley » 08.03.2011 20:53

Este by mne zajimalo jak je z toho videt dozadu...podle fotek to vidim dost spatne. Mmch tohle je pro mne jeden z docela zasadnich plusu FoFo II, treba ve srovnani s oktavkou...
FoFo II Colection 1.6 74kW Turnier 2007 Obrázek
FoFo III Titanium 1.5 110kW 2017 Obrázek
Obrázek

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 08.03.2011 21:01

Cowley: No na couvání to bude chtít u toho sedanu senzory, nevidíš, kde ti končí zadek. Ale mizerný výhled dozadu je vlastností snad všech nových aut - při jízdě dobrý, ale to parkování :lol:

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 08.03.2011 21:06

Parkuje to samo, ne? Tak co :mrgreen:
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 08.03.2011 21:46

FUGAS píše:Gromik: Jak prosím poznáš, že v autě nic nepovrzává, když jsi v něm ještě nejel? 8O
To bylo myšleno na "omak" , různě jsem v interieru prošmatal plastíky a nic nevrzalo (což o svém FoFo teda říct nemůžu), jak to bude při jizdě samozřejmě nemohu posoudit, nejel jsem. Kamarád testoval kdysi Insignii a tam po stlačení vrzala palubovka i když auto stálo.
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

focusfan
Nováček
Nováček

Příspěvek od focusfan » 09.03.2011 12:22

Tak jsem se byl dnes také podívat na živo na nového FF u Charouze na Praze 10. Mají tam jednoho červeného hatchbacka. A první dojmy? Předek je hodně povedenej. Je v tom kus agrese, robustnosti, elegance a sportu. Světlomety byly zatmavené. Což nevím, zda je standard nebo za příplatek. Pokud jde o ten zadek. Také si myslím, že se jim moc nepovedl. Světlomety se mi více libily, když byly nahoře. Ale zase taková tragedie to není. Uvnitř se mi sedělo dobře. Interiér se mi také líbí. Dá se na něj v pohodě zvyknout. No a pokud jde o tu středovou konzoly. Zas tolik mě u pravé nohy neomezovala (což bude asi tím, že měřím jenom 175 :lol: ) Naopak si mohu tu nohu pěkně o ní opřít. Takže zatím celkový dojem ok. Nic co by mě extra pobouřilo 8) Spíše naopak.

Každopádně pro mě, pokud bych do něj šel, je rozhodující varianta combi. Tu bohužel zatím nemaj. Dle vyjádení bude prý až nejdříve v květnu. Takže tak....

No Name
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od No Name » 09.03.2011 12:24

focusfan píše:to No Name:
ahoj, jestli jsem to správně pochopil, tak pracuješ u nějakého prodejce Ford.... :lol:
zajímala by mě (a možná i ostatní) dosavadní prodejnost nového modelu, tj. zda jsou objednávky, jaký model je žádán, motorizace, jak se na to lidív tvářej, co se jim líbí, nelíbí atd. něco kolem toho. Vím, že je to krátce, ale nějaká čísla a dojmy už jsou ne :D ?
Díky!
Je to fakt ještě moc brzo, pár natěšenejch bláznů co neřeší peníze možná, jinak je to ale zatím docela vlažný, tak uvidíme. S 1.6 EcoBoost to jede hodně zajímavě, ale ty motory jsou tak složitý, že nevím jestli to vydrží nájezd 100.000km... :? Nafta mi nesmí do baráku, třikrát jsem jel s novým C-Maxem a třikrát jsem si přečetl něco o "engine malfunction"... :puke_r: :puke_r: :puke_r: Opět u mě stopá na ceně poctivá atmosféra v lehčím jednoduchém autě...
Zpracování mi nepřijde nějak vysloveně špatný, řeči o předprodejních sériích na salonech prodejců jsou samozřejmě nesmysl, i když určité vyladění výroby lze očekávat. Co se týče interiéru, tak za tuhle pouťovinu bych vyházel všechny zodpovědné lidi a ještě jim zpřelámal pazoury, to je naprostý kýč a nevkus... :puke_r: :puke_r: Když jsem viděl provedení ovládacích prvků rádia na volantu, myslel jsem si, že si snad dělají prdel... :puke_r: Co se týče prostornosti, tak já se se svými 172cm vejdu úplně všude, ale takhle tlustý středový panel vůbec nechápu, a sem se mají vejít ty tlustý prasata z USA??? Lidi dost kroutí hlavou nad velikostí zadního kufru, to je zkrátka dáno tvarem auta, navíc u kombi to bude o dost lepší... Zkrátka majitel FoFoII je na rozpacích, frndičky a pipinky, kterým se líbí design, si vyberou Astru kvůli ceně a firmy čekají na kombíky, tzn na květen/červen. Takže asi rozhodne, co se bude dít s cenou, ale protože ještě ani nezačala oficiální mediální kampaň, tak to bude taky chvíli trvat, snad se Ford vzpamatuje v 2Q/2011. Radím Vám, nechte si zarezervovat poslední kousky FoFo RS II co jsou skladem a běžte přemýšlet, kde na to vzít... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ford Focus I Comfort 5dv. 1.6 Duratec 100PS
Obrázek
BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 09.03.2011 13:24

No Name: Mě se moc líbí nová Astra, jak jsem tu už psal a to nejsem ani pipinka a frndička :mrgreen: Jinak mě se ten interiér náhodou líbí, jen si nejsem jistý tím modrým podsvícením...

Odpovědět

Zpět na „Ford“