4 Salam:
No, opřel ses do toho (a do mě) pěkně. Ale to je dobře, možná že potřebuju jen nakopnout správným směrem
To, že je 20tis hodně peněz je prostě fakt. Neberu je ve vztahu k celkové ceně auta, ale prostě je chápu samostatně. A když mám někde platit "dvacet tyček", tak se zastavím a ještě jednou je v ruce obrátím. Je pravda, že je potřeba brát v úvahu za co ty peníze utrácím. A co se týče bezpečnosti či zdraví, neváhám ani minutu utratit za rozumnou věc, o které jsem přesvědčen. A u ESP potřebuji to správné přesvědčení - viz protiargumenty, které jsem uváděl v mém prvním příspěvku. Ty hovoří o částečné "zbytečnosti". Proto vás tu prosím o váš názor, zda si myslíte, že ty protiargumenty jsou rozumné, nebo je rovnou hážete ze stolu a radíte mi, ať neváhám ani chvilku a kupuji...
Takže moje otázka okolo ESP nezní zda si odpustit metlu, či zda mám volit mezi ESP či zimní pneu. O zimních pneu jsem přesvědčen, takže je prostě kupuji. Pokud je ESP potřebné a užitečné vzhledem k bezpečnosti, pak na to prostě být musí...
Ptám se na to, zda ESP je opravdu tak dobrá investice, zda je to opravdu tolik pro bezpečnost (bavím se u FOFO), nebo je to jen bublina, která u lehkého Focusu je více bublinou než užitečností, zda má tak velký význam a užití jako u silnějších a těžších aut.
Pokud budu přesvědčen, pak do toho jdu a neváhám. Peníze se ušetří na něčem jiném či jinde... (třeba nebudu bourat? Nebo nebudu chodit do kina? Kolikrát bych vlastně nesměl jít? Nebo pak autem nebudu nějakou dobu jezdit a ušetřím na benzínu? - ne sranda. Prostě "se to zase nějak udělá" a zase "se na to někde vezme". Když se musí, tak se musí...)
Ptal ses i jakou jsem měl při koupi hranici. No asi tak (asi to zná spousta lidí) - když chci něco kupovat, dám si hranici, která se pak překračuje, protože když dám ještě tolik, pak bude i tohle, ale pak stačí jen o trochu víc a pak už je to zase o něčem jiném...
Takže hranice se pak často stává jen odrazovým můstkem, aby se člověk vyhoupl až k hvězdným výšinám. Tam se rozhlédl jaký je odtud výhled, zasnil si nad tou krásou a následně pak zase tvrdě spadl na zem.
Pak se vyškrábe zase na tu hranici, tentokrát se odrazí jen trochu, s citem, tam se chytne a koupí.
Ve hvězdách to sice není, ale výhled už je odsud také krásný, je spokojený jak dobře koupil. Co na tom, že ten odrazový můstek, který si zpočátku dovolil nazvat stropem je o dobrou polovinu výšky pod ním
U auta to bylo podobné - věděl jsem, že chci Focuse. Vždycky se mi líbil a po dlouhých peripetiích (ale ty jsou na dlouhé vyprávění - celkem zajímavé, ale to snad až jindy) jsem se rozhodl jej koupit (po šesti letech manželství, ježdění vlakem a šalinou asi nastal čas více manželku netrápit a prostě do toho jít

).
Původně jsem uvažoval o ojetém. Tam je tedy ten odrazový můstek. Nakonec končím u nového, protože akce na Collection se mi líbila a přesvědčila mě (už je to tu zase - prostě o tom musím být přesvědčen

).
Takže nehledám argumenty zda vyhodit ze specifikace to a to a dát tam ESP - to už si vyřeším. Jen se potřebuji vnitřně vypořádat s těmi protiargumenty na ESP, o kterých jsem již psal - a s těmi nějak nemohu hnout, proto jsem se obrátil na všechny skvělé lidi na tomto fóru, kteří neváhají poradit a pomoci, aby mi s tím vypořádáním pomohli.
No ... když to bude formou nakopání do zadní části těla (i když více virtuálně než fyzicky), také to bude způsob jak mě uvést do správných kolejí. Asi si to zasloužím - chytrému napověz, hloupého kopni...
-Ladis-