Koupě nového FF

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada » 20.10.2007 18:05

MobyDick píše:Já bych si to moc nerozmýšlel a přiobjednal ho. Představ si že jedeš třeba z kopce do zatáčky a na výjezdu chceš přidat a najedeš jedním kolem na ledovou plotnu. Tam ti ESP dost pomůže.
To ale píšeš o protiskluzovém systemu!?
Ty máš ESP?Protiskluz je jeho součástí!
Obrázek

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006

"Když nejde o život,tak jde o hovno"

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 20.10.2007 18:24

--
Naposledy upravil(a) salam dne 16.11.2007 10:18, celkem upraveno 1 x.

MobyDick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MobyDick » 20.10.2007 18:26

No asi jsem to špatně popsal , ale když se v té situaci dostaneš do smyku tak tě to přibrzdí kola podle toho jak to situace potřebuje a to tě pomůže.
FORD FOCUS 3dv. 2.0l 96 kw r.v 98
Obrázek
Obrázek
Obrázek
galerie
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 20.10.2007 18:30

salam:zase brat to až tak do extremu nejde, pretože potom by som mohol namietat, prečo si si neobjednal max.počet airbagov a pod.veci..

nechcem sa nikoho dotknut, ale ESP, oproti ABS, brzdovému asistentovi je vec, ktorá je pre vodičov,ktorý nevie najst hranicu medzi svojimi možnostami a možnostami auta a spolieha sa na elektroniku...presne ako píšeš"V Touranu i při hrubší práci s pravým pedálem na mě jen občas pomrkává kontrolka ESP."

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 20.10.2007 18:31

MobyDick píše:No asi jsem to špatně popsal , ale když se v té situaci dostaneš do smyku tak tě to přibrzdí kola podle toho jak to situace potřebuje a to tě pomůže.

ak by si sa dostal už do smyku, stracalo by cele ESP svoj zmysel, narozdiel napríklad od ABS
ESP je na to, aby si ten šmyk nedostal, aj kontrolovany...

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 20.10.2007 18:41

--
Naposledy upravil(a) salam dne 16.11.2007 10:19, celkem upraveno 1 x.

Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada » 20.10.2007 19:00

chmelko píše:
MobyDick píše:No asi jsem to špatně popsal , ale když se v té situaci dostaneš do smyku tak tě to přibrzdí kola podle toho jak to situace potřebuje a to tě pomůže.

ak by si sa dostal už do smyku, stracalo by cele ESP svoj zmysel, narozdiel napríklad od ABS
ESP je na to, aby si ten šmyk nedostal, aj kontrolovany...
Chmelko,
naprostý souhlas-dobře vysvětleno !!
Obrázek

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006

"Když nejde o život,tak jde o hovno"

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 20.10.2007 22:34

Ada píše:Já jsem FoFo s ESP koupil.Když jsem auto kupoval,tak jsem ani nevěděl co to ESP je. Byla to jenom zkratka mezi dalšími v řadě. Když jsem si potom o ESP přečetl a následně vyzkoušel a poznal účinnost ,tak jsem rád , že to ESPéčko na FOFO mám.Tím nechci říci,že jej neustále využívám :D .Jezdit s tím ,že když to tam je,tak to využiji....blbost, podle mne je to "pomocník v problému!".
presne tak, to je rovnaka debata ako, ze ci si priplacat za 6 airbagov alebo nemat radsej ziadny a usetrit, ved aj tak sa nepouzivaju :D
ESP je presne o tom istom, ked je problem pomoze. a myslim si, ze ak by ti raz nahodou tych par korun za ESP zachranilo napr. zivot, tak mu potom inak podakujes :D :D :D
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 20.10.2007 22:40

4 Salam:
No, opřel ses do toho (a do mě) pěkně. Ale to je dobře, možná že potřebuju jen nakopnout správným směrem :wink:

To, že je 20tis hodně peněz je prostě fakt. Neberu je ve vztahu k celkové ceně auta, ale prostě je chápu samostatně. A když mám někde platit "dvacet tyček", tak se zastavím a ještě jednou je v ruce obrátím. Je pravda, že je potřeba brát v úvahu za co ty peníze utrácím. A co se týče bezpečnosti či zdraví, neváhám ani minutu utratit za rozumnou věc, o které jsem přesvědčen. A u ESP potřebuji to správné přesvědčení - viz protiargumenty, které jsem uváděl v mém prvním příspěvku. Ty hovoří o částečné "zbytečnosti". Proto vás tu prosím o váš názor, zda si myslíte, že ty protiargumenty jsou rozumné, nebo je rovnou hážete ze stolu a radíte mi, ať neváhám ani chvilku a kupuji...

Takže moje otázka okolo ESP nezní zda si odpustit metlu, či zda mám volit mezi ESP či zimní pneu. O zimních pneu jsem přesvědčen, takže je prostě kupuji. Pokud je ESP potřebné a užitečné vzhledem k bezpečnosti, pak na to prostě být musí...
Ptám se na to, zda ESP je opravdu tak dobrá investice, zda je to opravdu tolik pro bezpečnost (bavím se u FOFO), nebo je to jen bublina, která u lehkého Focusu je více bublinou než užitečností, zda má tak velký význam a užití jako u silnějších a těžších aut.
Pokud budu přesvědčen, pak do toho jdu a neváhám. Peníze se ušetří na něčem jiném či jinde... (třeba nebudu bourat? Nebo nebudu chodit do kina? Kolikrát bych vlastně nesměl jít? Nebo pak autem nebudu nějakou dobu jezdit a ušetřím na benzínu? - ne sranda. Prostě "se to zase nějak udělá" a zase "se na to někde vezme". Když se musí, tak se musí...)

Ptal ses i jakou jsem měl při koupi hranici. No asi tak (asi to zná spousta lidí) - když chci něco kupovat, dám si hranici, která se pak překračuje, protože když dám ještě tolik, pak bude i tohle, ale pak stačí jen o trochu víc a pak už je to zase o něčem jiném...
Takže hranice se pak často stává jen odrazovým můstkem, aby se člověk vyhoupl až k hvězdným výšinám. Tam se rozhlédl jaký je odtud výhled, zasnil si nad tou krásou a následně pak zase tvrdě spadl na zem.
Pak se vyškrábe zase na tu hranici, tentokrát se odrazí jen trochu, s citem, tam se chytne a koupí.
Ve hvězdách to sice není, ale výhled už je odsud také krásný, je spokojený jak dobře koupil. Co na tom, že ten odrazový můstek, který si zpočátku dovolil nazvat stropem je o dobrou polovinu výšky pod ním :-)

U auta to bylo podobné - věděl jsem, že chci Focuse. Vždycky se mi líbil a po dlouhých peripetiích (ale ty jsou na dlouhé vyprávění - celkem zajímavé, ale to snad až jindy) jsem se rozhodl jej koupit (po šesti letech manželství, ježdění vlakem a šalinou asi nastal čas více manželku netrápit a prostě do toho jít 8) ).
Původně jsem uvažoval o ojetém. Tam je tedy ten odrazový můstek. Nakonec končím u nového, protože akce na Collection se mi líbila a přesvědčila mě (už je to tu zase - prostě o tom musím být přesvědčen :-) ).

Takže nehledám argumenty zda vyhodit ze specifikace to a to a dát tam ESP - to už si vyřeším. Jen se potřebuji vnitřně vypořádat s těmi protiargumenty na ESP, o kterých jsem již psal - a s těmi nějak nemohu hnout, proto jsem se obrátil na všechny skvělé lidi na tomto fóru, kteří neváhají poradit a pomoci, aby mi s tím vypořádáním pomohli.
No ... když to bude formou nakopání do zadní části těla (i když více virtuálně než fyzicky), také to bude způsob jak mě uvést do správných kolejí. Asi si to zasloužím - chytrému napověz, hloupého kopni...

-Ladis-
Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA
Obrázek
galerie: zde

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 21.10.2007 00:10

-Ladis- píše: Takže nehledám argumenty zda vyhodit ze specifikace to a to a dát tam ESP - to už si vyřeším. Jen se potřebuji vnitřně vypořádat s těmi protiargumenty na ESP, o kterých jsem již psal - a s těmi nějak nemohu hnout, proto jsem se obrátil na všechny skvělé lidi na tomto fóru, kteří neváhají poradit a pomoci, aby mi s tím vypořádáním pomohli.
neviem, ci sa da rozumne debatovat a argumentovat o ESP. to by musel argumentovat niekto, kto ESP pouziva casto :D
to co si pisal o sirke auta a dobrom posadeni podvozku je pravda, tiez tomu velmi pomoze este napr sirsie 17" pneu.
mne osobne ale uz ESP pomahalo 3x.
2x to bol rychly najazd do zakruty a raz v zakrute na mokrej ceste. pocitovo to bola vzdy strata kontaktu s vozovkou a vdaka ESP trvala naozaj len velmi kratko. odhadom sekundu-dve. otazka, co by sa stalo keby som ESP nemal, tak to fakt neviem posudit, ale minimalne raz by som sa asi vydrbal :D :D :D
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 21.10.2007 08:24

--
Naposledy upravil(a) salam dne 16.11.2007 10:19, celkem upraveno 1 x.

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 21.10.2007 10:02

O tom, že kdyby to jen jednou mělo zachránit život tak se to vyplatí - o tom se ani přesvědčovat nemusím. To je tak samozřejmé, jako že zítra vyjde slunce zase.

Z vašich příspěvků cítím, že pokud pojedu jak hov...do, tak ESP bude mít plné ruce práce. Bod A z mého staršího příspěvku s protiargumenty tak částečně pravdivý není, FOFO velcí borci do smyku dostanou :-D

Takže mi ještě objasněte, jak mám pojmout bod C a D o kterém jsem psal v mém prvním příspěvku? Máte s tím někdo osobní zkušenost?:
C) Kotouče vzadu u takto lehkého auta až tak znát nejsou. Brzdí to skoro stejně - stejně je více namáhán předek, zadek se při brzdění nadlehčuje a brzdění zadních kol se tak na celkové práci projevuje daleko méně. Pokud se navíc připlatí brzdový asistent, krizovky jsou vyřešeny stejně efektně ať už jsou vzadu kotouče nebo bubny.

D) Pokud už dojde k něčemu, kde ESP začne zasahovat a řidič instinktivně začne volantem točit kontra pro vyrovnání, nadělá se tím větší paseka, než kdyby v autě ESP vůbec nebylo.

Díky
-Ladis-
Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA
Obrázek
galerie: zde

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 21.10.2007 10:48

Moj skromny nazor a samozrejme nemusi byt pre niekoho zaujimavy :oops: je, ze ja by som ak auto nema ESP v serii zan urcite nepriplacal :roll:
A ak by ho aj malo v serii a nebolo by uplne vypinatelne, to by ma stvalo este viac...

Vyskumy a statisktiky dokazuju, ze pritomnost kopu sofistikovanych systemov v aute navodzuju pocit "nesmrtelnosti" a ludia tym padom idu rychlejsie ako by isli keby haldu elektroniky nemali...

Nepopieram prinos ESP pre bezpecnost v krizovych situaciach, ale ja sa snazim jazdit tak aby som sa do krizovej situacie nedostal... Znie to samozrejme ako klise a kravina, vsak do krizovej situacie sa mozem dostat aj "nevinne", ale beriem to v globale...

Zaklad je poznat limity auta a este viac limity sofera a hlavne tie limity spoznavat mimo premavky. Preto mne osobne niet nad pocit, ked viem, ze zakrutu dam v 80 km/h, ale v 90 km/h by to uz koser nebolo a nepotrebujem aby mi to povedalo ESP svojim zasahom... Proste uz len ten pocit ze nieco mi zasiahne do riadenia, by ma oberal o velku cast radosti z jazdy :roll:

Ja ESP beriem v luxusnych limuzinach, v autach s nevyspelim podvozkom a vysoko vykonnych autach kde sa limity lahko prestrelia... Samozrejme, vsetko je to aj o odladeni ESP a kedy zasahuje (k tomu bude mat co povedat zirafak, ohladom porovnania ESP vo FoFo vs. Golf)

Keby som mal ESP, mam ho asi stale vypnute, resp. ak by som zan mal priplatit viac ako 5.000,-, urcite by som radsej priplatil za kvalitnu gumu alebo lepsie brzdy, tot moj nazor 8) :)

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 21.10.2007 11:03

TripleJay:tak ja sa tu už Xdni snažím vysvetlit ako to myslím a ty ma tu tak zotrieš jediným príspevkom :lol:
100%suhlas...

inac odpovede:

C: http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... opic&t=558

D: kontra reflexovo nezačneš hadzat, pretože ta ESP normalne pribrzdí...laicky povedane, ako vy si chcel ist 90km/h a niekto, kto ma ešte jednu brzdu by si rozmyslel, že pojdeš 80km/h a čisto...

mám služobaka ,ktorý ma ESP (octavka), super vec nepopieram, ale to moje:serpertiny do kopca, kde do prudkej zakruty idem dost tvrdo na brzdy, potom zatočím a dám plny plyn je z ESP ako by ti auto povedalo...heeej chlapče, tak tak to určite nie!!!pojdeme pekne a až budeme uplne rovno potom ti dovolim plne akcelerovat...

ale ešte jedna vec, je to vypinatelna vec, takže pohoda, ale ak by som si spocital kolko krat to budem mat vypnute a kolko krat zapnute mi to na 20tis kc nevychádza..ak by to tam bolo bol by som len raaaad..

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 21.10.2007 11:07

chmelko píše:TripleJay:tak ja sa tu už Xdni snažím vysvetlit ako to myslím a ty ma tu tak zotrieš jediným príspevkom :lol:
100%suhlas...
Ja som si precital vsetky tvoje prispevky a len ich zosumarizoval :oops: 8) :lol:

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“