Vies, ono s tym brzdenim je to tak trosku hovadina. Ano, trosku utiahnes stopu, ale rychlejsi nebudes. Nove Fordy to teraz robia za vodica - TVC pribrzduje vnutorne koleso v zakrute (VAG ma tiez svoj system). Ale na rozdiel od tvojej metody je pribrzdovane iba jedno koleso, nie obe. Menej skusenemu vodicovi a na bezne jazdenie to urcite bude vyhovovat, pretoze po urcitu hranicu ta to moze spravit trosku rychlejsim (aspon pocitovo), ale ked tu hranicu prekrocis zistis, ze brzdy v zakrute nemaju co robit a mechanicky diferencial nic nenahradi.
Necital som priliz pozorne celu temu, ale co sa tyka BMW a vseobecne vsetkych novsich zadokoliek, tak tie su naladene nedotacivo - kvoli bezpecnosti. Naviac ESP uspesne kazdy naznak pretacivosti niveluje. Naviac vynutit akukolvek pretacivost takou 520d aj po vypnuti ESP na suchom je prakticky nemozne.
Pokial niekomu z vas chyba pretacivost v predokolke, staci v zakrute prechadzanej pod plynom na pol sekundy plyn zadok s radostou poleti bokom.

Cim kratsi rozvor, tym viac potu na cele.
Jo a este jedna vec - pokial ma niekto z vas Focus na 14" ci 15" kolesach s gumami Matador s tazkym dieslom nad prednou osou, necakajte sportove naradie.

Focke-Wulf, 1.6 EcoBoost, 207k/333Nm.