kdo se spalil pri prodeji - podvodné jednání / inzeráty

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
The_Gladiator
Nováček
Nováček

Re: kdo se spalil pri prodeji

Příspěvek od The_Gladiator » 10.02.2009 09:44

Dirk píše:FOKI: Kukam, ze mas toho fakt dost. Este aj ja Ti pridavam. :(
Jo, to jsme dva :) Já už z něj taky pomalu začínám tahat Focuse :)
Je to smutné, že se lidé takto chovají :( Neváží si ničeho, co pro ně člověk udělá .. s lidma je holt doprdele práce ... :evil:

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 11.02.2009 11:51

Ahoj přátelé.

Tak jsem se rozhodl, že zareaguji na poslední Fokiho příspěvek. Předem říkám, že opět vyslovuji svůj názor bez pokusu někoho poškodit, nebo ublížit.

Pro mě z toho, co tu Foki překopíroval, vyplívá jednoduchá věc a to:

Narazil jsi Foki na dnes již normálního kupujícího, který má představu, že za 250 tkč si pořídí rok starého Focuse, který stál německému důchodci v garáži a těch 30 tkm najezdil jen v neděli do Aldi a zpět s platem vajec za oknem. No budiž, proč né, když po shlédnutí nabídky na Tipcars se ty ceny prostě tak nějak hýbou a všude (ale všude) napsáno TOP STAV.
A na koho jiného by se měl přece obrátit, než na Fokiho? Já kdyby jsem neprodával Fordy a Forda chtěl jako obyčejný zákazník, tak bych se po tom, co jsem si přečetl na fóru, taky na Fokiho obrátil.
Tady cítím ten problém, který se stal u Fokiho. Já už jsem přestal přemýšlet nad tím, kdo to ty lidi naučil, ale je to prostě tak.¨
Po tom všem co se zde mohl zájemce dočíst, tak dostal dojem, že všude kolem jsou jen Španělské, nebo přes Německo přetáhnuté auta ze Španělska. Autitoptop tady přidal fotky půjčovny (přestože pořád lidem vysvětluje, že né všechno je u nás půjčovna) a bylo vymalováno.
Ten kupující se chtěl vyhnout těmto autům a chtěl po Fokim topovku (i když v nižší ceně).
Foki nabídl zákazníkovi takové auto z čistého Německa. ale ejhle: zjistil nějaké přelakované díly. Jaký teda byl u toho auta rozdíl oproti těm neustále propíraným španělům?
Dle mého názoru má Foki dosti těžkou pozici. Doporučení ostatních je krásná věc, ale kde ty auta za ty ceny brát?

Zdar Michal
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce

wargi
Nováček
Nováček

Příspěvek od wargi » 11.02.2009 12:10

no ja idem na buduci tyzden skusit AutoIN v Pardubiciach, tak mozno uspejem a dam vediet ci tam take su;)

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.02.2009 14:34

to michal : zareaguji na tvuj prispevek .

nic nemam proti spanelským , jen podotýkám ze pokud nekdo bude chtit nejake konkretní auto tak treba u toho prikladu co jsem uvadel , je v teto cenove relaci moznost vyberu pouze od firem ktere vozi ze spanelska a bud jsou ty auta nejakým zpusobem odrbane , viz tve fotky , nebo jsou jiz opravene viz co jsem zjistil já .a ted je otazka jestli si ten dotycný radsi priplatí za nemecke ktere se muze vysplhat az treba o 100t kc vic nez pocita nebo sklopi usi a vezme za vdek to co je . muze to byt nemecke ktere bude mit najeto nebo spanelske , to je uz jedno .

a ver mi posledni dobou mi pisou lidi presne to co jsi tim asi myslel , ze v nemecku to stoji tolik , v cechach jeste min ale ze ja to dokazu tak o 20t jeste minimalne min. a neni to jen na auta ale i na dily , nikdo nenapsal "prosim vas ja nutne potrebuju tohle muzete mi to sehnat ? " ale dotazy jsou typu " prosim vas nutne potrebuju tohle ve fordu to stoji priklad 10000 vy tam jiste mate slevu tak mi to sezente bud tady nebo v nemecku za 5000kc . a kdyby to bylo jeste levnejsi tak to bude super .

a nebudu davat novy prispevek ale jsem zvedav , jestli s wargim pojedou z autoIN na vintest nebo jeste lepe ze jim to prijede zaplatit az to projde na slovensku KO jak to pozadoval po me a i kdyz jsem mu na prvni podminku pristoupil a resime to auto cca od 5unora denne cca 5 zprav , tak stejne si pojede koupit do autoIN .

tak spis premýslim o tom jestli svým zpusobem delat lidem ze sebe blbce - davat auta do pekneho stavu (kdyz je potreba tak bud lakovanim pozkozených veci nebo vymenou mechanických nefunkcních veci )
- delat servisy na dovezených autech kdyz to je kolem daneho termínu
- venovat se zakaznikovi treba cely den pri prodeji

nebo proste ríct tady je nabidka chcete nechcete .

proc neco menit nebo lakovat kdyz to stejne nikdo neocení

proc delat servis kdyz to jsou stejne jen moje penize ktere do toho dam a muzu rict stejnou vetu jako rikaji v bazarech - nechte si vsechno vymenit

proc se venovat zakaznikovi kdyz to same muze vyridit bazar a ja jen dostanu penize a nemusim nic poslouchat a s nikým si vypisovat romány .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

The_Gladiator
Nováček
Nováček

Příspěvek od The_Gladiator » 11.02.2009 17:14

Foki proboha živého, prosím tě, na kolenou, vydrž to ještě než koupíme auto od tebe my :mrgreen: (cca 2 měsíce - viz naše SZ) a pak se začni chovat jak popisuješ, to už mě bude jedno, ale na nás ještě prosím vydrž ... já to ocením!! Taky dělám s lidma ...

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 11.02.2009 17:24

To Foki: To jsem přesně měl na mysli. Dělat ze sebe vola a nakonec co z toho máš !!! Že od tebe jezdí auto komplet nachystané bez předpokladu dalších investic je sice krásná věc, ale nikdo to neocení.

Ono to chodí asi takto:
Franta: Máňo, koupíme Focuse.
Máňa: A co to stojí?
F: Koukneme na tipcars.cz a uvidíme
M: Dobře.
F: Jsou tady rv2006 v 1,6 benzín (Tonda z práce říkal, že to je fajný motor) za 175 000 Kč, ale na lízing a hotově je za 210 tKč.
M: Ty banky jsou ale podvodnicí a okrádači.
F: Bazary taky. Víš co, zeptám se zítra chlapů v práci, jak na to.

Na druhý den:
F: Tak jsem se ptal Tondy a on říkal, že je na http://www.ford-focus.cz/forum nějaký Foki a to prý je záruka, tak jsem mu psal méjla a on že má prý jednoho - jako nový - za 240 tkč.
M: Si se zbláznil? To je o 30 tkč víc než jsi mi ukazoval včera. A je to stejný překupník, jako ostatní a to ještě cesta přes celou republiku. Na to naše ježdění do Kauflandu nám stačí i ten za 210 a za ten zbytek pojedeme na dovču.
F: To máš asi pravdu. A že to auto je po servisu bez investic? To je přece skoro nové auto, tak co by se na tom mělo opravovat a vyměnit olej si zvládnu sám v garážu. Vždyť na naší "Marušce" (Škoda 120 GLS) jsem si to taky dělal sám. Filtr koupím v Kelly (polský Filtron) a olej slijeme z friťáku
--- to už je moje hodně velká nadsázka

Nechal jsem se trochu unést. Ale v podstatě to tak asi bude.

Ahoj M.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.02.2009 18:55

nenechal , myslim ze jsi to vystihl presne

no vlastne , neco bych tam vlozil ,

to kdyz maruska rika frantovi at toho fokiho zkusi aby slevil 50t , ze pepa to taky zkusil , a slevili mu , sice pak o auto prisel ze bylo kradene ale mel ho levnejsi .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

wargi
Nováček
Nováček

Příspěvek od wargi » 11.02.2009 19:11

@foki:
Ja sa do aut nevyznam preto som chcel u teba kupit a z toho isteho dovodu si teraz vyberam autoIN (autorizovany predajca, auta najazdene cca 15t, zaruka) ak by som sa v autach vyznal riesim to inak.
inac ak budem citit neochotu z ich strany auto tam nekupim...

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 11.02.2009 20:26

A já mám jasno.

Možná mi nebudete věřit, ale já se nikdy nepodíval na stránky eurodieselu, delta auto apod. Zkrátka jdu svou cestou. Dnes jsem zavítal do sekce "recenze autobazarů" a mrknul na jejich nabídku.
Lidi prostě zajímá cena a cena a cena, proto se na ně ptají. V odpovědích žádná chvála, ale za tu cenu to lidi kupují a udělají s tím taky parádu před sousedama.

Já letím za týden na nákup a už teď vím, že to bude spíš dovolená, protože při dnešním kurzu € a nabídce cen, nejsem schopný konkurovat cenově žádaným bazarům. Mrkl jsem na Německo a to jsem se šel do sklepa vybrečet. No nevím co mám nabízet.
Že bych se mrknul na autopůjčovnu z Trinidad a Tobaga? Potom bych nabízel jako bonus i plný kufr kokosových ořechů.

Zdar MiCHal

herizn
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od herizn » 11.02.2009 21:53

wargi píše:@foki:
Ja sa do aut nevyznam preto som chcel u teba kupit a z toho isteho dovodu si teraz vyberam autoIN (autorizovany predajca, auta najazdene cca 15t, zaruka) ak by som sa v autach vyznal riesim to inak.
inac ak budem citit neochotu z ich strany auto tam nekupim...
No myslím,že neochotu tam ucítíš,až po koupi auta,do té doby to bude jen samá chvála...

to Gladiator:.....dost divný názor,na to že "taky děláš s lidma"...koupíš auto od fokiho...a pak po tobě už jen "potopa"??????
Ford Focus 1,6 Zetec-SE,Futura-74KW-stříbrná metla,11/2001,hatchback5

Obrázek

The_Gladiator
Nováček
Nováček

Příspěvek od The_Gladiator » 11.02.2009 22:01

herizn píše:to Gladiator:.....dost divný názor,na to že "taky děláš s lidma"...koupíš auto od fokiho...a pak po tobě už jen "potopa"??????
Že by třeba nadsázka ... :?: hmmm??? tak jsem to myslel, nijak jinak :)
Samozřejmě, že by měl Foki vydržet, ale pokud s tím chce praštit (což plně chápu), tak ho prosím, ať vydrží ještě na nás ... toť vše, nic víc

herizn
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od herizn » 11.02.2009 22:04

to Gladiator:
... :wink: tak to je jiná,tak hodně štěstí při nákupu a už těd ti garantuji,že s fokim to bude určo dobrý kup.
Ford Focus 1,6 Zetec-SE,Futura-74KW-stříbrná metla,11/2001,hatchback5

Obrázek

The_Gladiator
Nováček
Nováček

Příspěvek od The_Gladiator » 11.02.2009 22:09

herizn píše:to Gladiator:
... :wink: tak to je jiná,tak hodně štěstí při nákupu a už těd ti garantuji,že s fokim to bude určo dobrý kup.
Jojo, měl jsem podobně naivní představy jak je popsáno výše. Měl jsem limit do 200tis., zkusil jsem Fokiho, ten mě nabídl auto za 249tis. (myslím), tak sem to zvažoval (v mé hlavě probíhal velmi podobný boj jako výše :) ) a pak mě žena řekla něco jako: "jsi debil, to si radši připlatíme, ať je to v cajku" :D Tak jsem se probral a zjistil, že má asi pravdu.
To auto je tady v bazaru (2006,1.6) za 249.000,-. Zatím s tím Fokiho neotravuju, protože ještě nenastal čas na koupi, pokud ale bude stále aktuální v průběhu dvou měsíců, beru to všema deseti i když pojedu 200km pro to. Bazar už jako ne-e!

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 11.02.2009 22:20

prave som sa vratil z večere z bossom z nemecka, dlho sme rozoberali situaciu u nás v ČR (je fanatik do aut) a rád skupuje pekne auta...hovoril,mi že neexistuje ,aby niekto predaval auta a určoval ceny len tak od boku, že všetko (či už dealer, alebo sukr.predajca) nepreda svoje auto,aby sa neurčila ofiko cena :

http://www.schwacke.de

a smlouva sa už len o drobne, ale ak je auto pod cenu, každemu je jasne prečo...

tak len taky poznatok priamo z Reichu..

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 11.02.2009 22:32

Ludia su divni :(. Ja ked som predaval byvale auto (bol som prvym majtelom), tak v inzerate bolo vsetko, km, benzin, farba, spotreba, vsetko.
A takmer kazdy sa pytal prvu otazku, ci je to nafta (ja ze nie, benzin, je to v inzerate napisane) .. a kolko to zerie (v meste x a mimo y) hmm, a skoda, ze to nie je nafta, dobre to vyzera (no bohuzial je to benzin). viaceri slubili, ze sa zastavia az na jedneho neprisli. Proste prca :D.

S tym clovek nic neurobi. Ale verim, ze foki sa len potrebuje vyventilovat (to pomaha) a dalej bude taky aky je :).
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“