Výměna zadních destiček a kotoučů

Odpovědět
tommula
Zkušený
Zkušený

Re: Výměna zadních destiček a kotoučů

Příspěvek od tommula » 27.03.2015 21:36

no ja se jim nedivim, taky bych nebyl rad kdybych jel nekde na opravu PC a clovek si dodal svoje dily (bez mnou provereneho puvodu) a chtel pak po me zaruku....tomu plne rozumim, a nemam problem s tim ze zaplatim servisu za to co udela, i kdyz doda dily, ale to co mi rekli dnes me docela prekvapilo a prislo mi to az prilis...tak proto jsem to tady zacal rozvijet... a hledat jine reseni, ikdyz na brzdach setrit nehodlam uz kvuli rodine tak zas tolik do toho davat nechci i kdybych mohl jakoze nemuzu :) ;-)
Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
Naše rodinné stříbrné přibližovadlo FF 2 1,6 Kombi - prodáno

jarod72pm
Test driver
Test driver

Příspěvek od jarod72pm » 27.03.2015 21:40

Tak logicky náhradní díly jsou v origo obalech a servis vidí co jsem dotáhl ,nebavíme se o čínašmejdech ale o poctivých náhradních dílech a servis pouze montuje protože i kvalitní díl může mít skrytou vadu a reklamace funguje u solidního obchodníka ,rozhodně se vyhýbám servisům kteří mě nutí do svých cen náhradních dílů a navíc dnes krom origo dílu je většina v náhradě a zatím jsem nenarazil na servis který by odmítl náhradu spíš dokonce samy nabízejí volbu levnějšího dílu pokud to jde a zákazník projeví zájem. Tady se bavíme o kvalitní značce ATE a pokud si ji koupím za lepší cenu nevidím jediný problém proč by servis nenamontoval a kdo nenamontuje tomu prostě nedám vydělat hotovo.
Kia Carens 2014 1.6 GDI 99kW Exclusive +winter packet +bufík
Ford Focus 2006 1.6 Ti-VCT Kombi Trend Plus - prodáno 24.8.2020
Byl - Opel Astra Kombi 1.4 16V
Byl - Škoda Forman 1.3i

jarod72pm
Test driver
Test driver

Příspěvek od jarod72pm » 27.03.2015 21:43

tommula píše:no ja se jim nedivim, taky bych nebyl rad kdybych jel nekde na opravu PC a clovek si dodal svoje dily (bez mnou provereneho puvodu) a chtel pak po me zaruku....tomu plne rozumim, a nemam problem s tim ze zaplatim servisu za to co udela, i kdyz doda dily, ale to co mi rekli dnes me docela prekvapilo a prislo mi to az prilis...tak proto jsem to tady zacal rozvijet... a hledat jine reseni, ikdyz na brzdach setrit nehodlam uz kvuli rodine tak zas tolik do toho davat nechci i kdybych mohl jakoze nemuzu :) ;-)
Mno zrovna PC jsem stavěl a nemám problém s tím když si někdo dotáhne náhradní díly jen je potřeba dopředu informaci zda budou pasovat se zbytkem jinak není problém,dneska pokud díl sedí a je "v pořádku" tak servis montuje a záruka je za práci ne za díl od toho je obchodník co ho prodal.
Byl - Škoda Forman 1.3i

tommula
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od tommula » 27.03.2015 21:49

tj ale vem si ze nejaky dil bude zlobit (kdyz to beru v PC) a prvni co zakaznik udela vola tobe ze to nejede a to ze ho posles do prde... jelikoz dily si dodal sam, je vec druha ale malokdo to chape a pak ty jsi za nejakeho podfukare co te oskubal..;-) takze na to jsem dost opatrny po dlouholete zkusenosti ;) a muzes delat co chces, ale lidem to nekdy nevysvetlis...ale to jsme straasne moc OT ;-)

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 27.03.2015 21:52

jarod :To je Tvoje volba. V dnešní době si můžeš jako zákazník vybrat... stejně tak servis si může vybrat, jestli přistoupí na Tvé požadavky :wink:
Byl tady falšovaný olej světové značky, byly tady falešné ložiska skf... ti kluci šikmoocí jsou šikovnější než si myslíš. Možná by ses divil, co za díly a odkud pocházející kupuješ u druhovýrobců zabalené v jejich krabicích. :wink:
Definuj dále pojem "poctivý náhradní díl". Doneseš něco, s čím tam mají nějaké nedobré zkušenosti a myslíš, že budou nadšení? Jeden nadává na tu či onu značku, protože mu ten a ten díl vydržel jen tolik a jiný o poznání déle... je to jen polemika a věc názoru.
Servis Ti to udělá z Tvých dílů a bez záruky a pak se náhodou něco posere a řekne se" jó to mu dělali v servise xy" a vznikne fáma a pomluvy jak tam nejsou špatní a kdoví co ještě. Tohle si slušný servis na triko neveme. Koukni se na to i z té druhé strany :wink:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 27.03.2015 21:59

Vyměnit brzdy není zas až takový problém pro někoho, kdo to už dělal. Těch systémů použitých u různých automobilek zas není tolik. Šílené taxy autorizovaných servisů bych vynechal a navštívil radši nějaký menší - zastrčený. Tam je možnost i domluvy a je i předpoklad, že si zákazníka i váží, protože příště třeba přijede zas.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 27.03.2015 23:16

Zas davat servisy ako vzor a zaruku kvalitnych a spickovych dielov je trosku mimo ;)
Kolko servisov tam praskne Starline a zauctuje cenu originalu? A o olejoch ani nehovorim. Naleju tam to, co maju akurat v sude. Ze nesplna specifikaciu ich nejako netrapi. A cenu daju taku, ze konkuruju 1 litrovym flasiam na benzinkach.

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 28.03.2015 16:56

No to zas je druhý extrém. :wink:
Nejlepší je servis, kde si můžeš sednout někam do kouta a koukat jim na ruce... jenže to je málokde.

jarod72pm
Test driver
Test driver

Příspěvek od jarod72pm » 28.03.2015 17:12

miki21 vyvoláváš jen paniku ,já vím kde nakupuji a co nakupuji proto nedávám odkaz nahradních dílů na ebay a podobné čínské sprostředkovatele.
Když už to vidíš tak, tak si jezdi do značkového ,ale ostatní mají volbu výběru a všechno není čína jak si ty myslíš.Rozhodně si stojím za tvrzení že servis by měl respektovat přání a výběr zákazníka a to včetně dodaných dílů.
Byl - Škoda Forman 1.3i

jarod72pm
Test driver
Test driver

Příspěvek od jarod72pm » 28.03.2015 17:17

tommula píše:tj ale vem si ze nejaky dil bude zlobit (kdyz to beru v PC) a prvni co zakaznik udela vola tobe ze to nejede a to ze ho posles do prde... jelikoz dily si dodal sam, je vec druha ale malokdo to chape a pak ty jsi za nejakeho podfukare co te oskubal..;-) takze na to jsem dost opatrny po dlouholete zkusenosti ;) a muzes delat co chces, ale lidem to nekdy nevysvetlis...ale to jsme straasne moc OT ;-)
Ano už jsem se s tím setkal ale vždy jsem to vyreklamoval kus za kus a nebyl problém ,tady nejde o montáž ale o kus za kus pokud je vadný ,jasně OT to asi bude na druhou stranu když pár PC postavíš a funguje tak případný problém jde řešit nevidím důvod proč nedůvěřovat ,každý normální člověk chápe že nic není 100% a pokazit se může i nový díl stejně tak auto za 300t a za milion.
Byl - Škoda Forman 1.3i

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 28.03.2015 18:47

miki: A ked uz vravis o (ne)moznosti reklamacie. Ja neviem o pripade, ked by servis bezproblemov uznal reklamaciu na robotu / nahradne diely. Samozrejme diely dodane nimi. Bud to definitivne odmietol, alebo po dlhych a dlhych tahaniciach vykonal napravu, ale si aj douctoval nieco za pracu. Majitel zaplatil, lebo uz nemal chut nieco riesit.
A v tomto pripade si nepomozes. Ako ked kupis stocene auto, pripadne pokazeny vrak. Riesenim je odstavit auto, nepouzivat, vyziadat si znalecke posudky a dat to na sud. Pokym sa sud neskonci, auto nemozes pouzivat.
Takze ani ta zaruka nie je spasonostna.
Neviem, kto vsetko tu ma vlastny servis. A nechcem sa nikoho dotknut, takze nehadzem vsetky "do jedneho vreca". No bohuzial takto to vo vacsine (mozno takmer vsetkych) pripadov chodi.

fofok
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fofok » 28.03.2015 21:39

Nikde není jistota,že ti servis nedá taky přebalenou čajnu.V cardu bere díly třetina fóra a nikdo neměl s dílama od nich problém.Koukni se schválně na ceny v autokelly a vidíš kolik je rozdíl proti cardu a jestë větší procenta až 60 maj servisy marži na nëkterejch dílech.Proto prskaj,že ti to nenamontujou.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v
Obrázek
Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 28.03.2015 23:14

:perfect:

tommula
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od tommula » 16.04.2015 08:24

Muze mi to nekdo sbehly zkouknout, zda jsem vybral spravne? Hlavne ty brzdy, vse ATE, predni kotouce 278mm a zadni 265mm ? Pripadne kabely ke svickam budou taky ok? ikdyz to tu teda nepatri :oops:
Děkuji
Přílohy
2015-04-16 08_21_43-Nákupní košík _ autodily-cardo.cz.jpg

jarod72pm
Test driver
Test driver

Příspěvek od jarod72pm » 16.04.2015 09:04

Ten vzduchový filtr raději bych koupil sportovní bavlněnou vložku K&N , máš to napořád a stačí jen umývat .
Byl - Škoda Forman 1.3i

Odpovědět

Zpět na „Focus - podvozek 2004 - 2011“