Podvod předchozího majitele

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Podvod předchozího majitele

Příspěvek od autotiptop » 25.03.2009 21:19

Sleduji tuto diskuzi a dostalo se to do situace, kdy (po dlouhém přemýšlení) něco přileju do ohně.

Jak už jsem hodněkrát zmiňoval, jsem prodejce oj.aut a jako takový se znám s dovozcema v mém okolí. Setkáváme se na různých akcích (ožíračkách) od pojišťoven a leasingovek a mluvíme spolu. Probíráme situaci a ledacos si řekneme.
Minulý týden jsem na jedné takové akci byl. Potkal jsem se s člověkem, který přivezl z Německa FF I. 1,6 Combi (dokonce tam s ním na tu akci přijel). Povídali jsme si o Fordech a jelikož ho odvážela partnerka a mě taky, tak jsme lupli pár panáků. U jednoho z nich mi říká: Je to k posrání, všichni chcou kilometry a cenu. Třeba se podívej na toho mojeho Focuse. Dovezl jsem ho minulý týden a měl najeto 160 tkm (rv. 99). No a to se nedá prodat (????). Nechal jsem tam dát 115 tkm........ snad to půjde.

45 tkm je dnes v ČR důvod ke stáčení kilometrů. Připadal jsem si jako blbec, když mám v nabídce F II 2005 najeto 119 tkm. Kolik bych tam měl asi natočit? Poradí mi někdo?
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 25.03.2009 21:24

90 Karle, 90 :twisted: :lol:

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 25.03.2009 21:28

kdyz se rozhlednu po ceskych bazarech, tak verim, ze 90% aut starsich sesti let jsou stoceny. Welcome to reality, Neo :!:

Proto clovek musi jit po overenych prodejcich. A tim nemyslim AAA :mrgreen: :mrgreen:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 26.03.2009 06:54

Foki: bohuzel je to tak... Vetsina aut je stocenych... Ale je fajn ze clovek vi kam ma jet pro nestoceneho focusa (ps: mati je spokojena :D).
Co se da delat... Jedine a to ze pristi auto beru od fokiho :)

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 26.03.2009 07:06

ale vem si kdyz nekdo udela podvod (kdyz teda budu brat to ze opravdu ty budiky menily na servis tam a tam ) tak neni mozne to zjistit . proto radsi ale beru auta z ciziny protoze tam by asi takhle dlouho pripravovany neprosel . ale kazdy chce z CR a nebourany .

jj michal mas pravdu , ze lidi vic zajima stav tacha nez stav auta , mel jsem ted jednoho , mel najeto 175000 byla to 2000 dloooouho se prodavala , nakonec se prodala ale musel jsem 20000 slevit . kdyz bytam bylo 100-110000km tak bych mozna nemusel slevovat a byla pryc hned .
a taky kdyz mi nekdo vola a chce auto a rekne mi ze chce treba 2005 nebouranou najeto do 50000km a ze ma 160000 max kdyz by to byla super vybava tak 170000 tak jim rovnou reknu ze ta kombinace nejde sehnat , ze bud to bude mit najeto , nebo to bude bourane a opravene , nebo to bude drazsi , a odpoved je vzdy ze na cars nebo sautu takových aut jsou mraky .
vetsina se pak neozve , takze predpokladam ze si koupili jinde a nekdo si to necha vysvetlit ze se bude muset na necem polevit nebo priplatit . ale to je tak 1 z 20ti .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 26.03.2009 07:36

Tak kilometru bych se osobne nebal... Mi kilaky nevadi vubec... Akorat priste bych asi sel do 1,8 jelikoz na tu se daj sehnat defakto veskere motorove dily po jednom kuse a ne jak u 1,6 v celku spodek...

herizn
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od herizn » 26.03.2009 22:45

tak když ti kiláky nevadí,tak proč se ptáš co si tam máš nechat natočit??????
Ford Focus 1,6 Zetec-SE,Futura-74KW-stříbrná metla,11/2001,hatchback5

Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 26.03.2009 22:47

herizn:pretože to ani on sám nevie, kolko vlastne jeho fofo natočilo :wink:

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 27.03.2009 06:30

Presne tak... Muze mit treba jen 250 tis (jen obcas vynechal garanci) nebo muze mit 320 tis (vynechal kazdou druhou) nebo muze mit treba mega a vsecko menil doma v garazi a nikdo to nepozna :(

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.03.2009 07:30

pbjun píše:Presne tak... Muze mit treba jen 250 tis (jen obcas vynechal garanci) nebo muze mit 320 tis (vynechal kazdou druhou) nebo muze mit treba mega a vsecko menil doma v garazi a nikdo to nepozna :(
a vem si co kdyz ten na mobile s 340t km jezdil kazdou druhou do forda . :mrgreen:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 27.03.2009 12:40

No jasny... To je pak na maslu :D

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.03.2009 13:45

pbjun píše:No jasny... To je pak na maslu :D
a co kdyby mel dvoje budiky a jezdil kazdou treti do forda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

hasis
Nováček
Nováček

Příspěvek od hasis » 27.03.2009 14:33

Tak pridám své zkusenosti.Muj hodne blizky kamarad pracuje v jednom nejmenovanem bazaru.Auta se tam stáčí tak o 50-30 tisic.Myslim si ze nejsou jediní.Je pak jasne,že pokud to auto je tak po 3 majiteli tedy prošlo třemi bazary sup 150000 nahoru.
:( nejhorsi pak na tom je jak někdo chce prodat auto ktere ma necelych 200 000 najeté a každým mu řekne že už je to moc.Přitom každý, kdo má starší auto je na tom podobně.
Ford Focus combi 2.0i 96kW 2004
Obrázek

krtecek1910
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krtecek1910 » 01.04.2009 10:27

Predem se omlouvam tem kteri nemaji radi dlouhe prispevky :)

Tak jsem si procetl cele toto tema. Je pravda, ze se tu strili ruzne nazory o tom, kolik aut na pretoceny tachometr, jak je to vube cmozne a podobne. Mam par poznatku k cele teto debate, tak je shrnu :)

1) FoFo vs. Octavie
Psalo se tady o srovnani fof s octavii. Co se tyce staceni kilometru.
Nedivim se ze octavie z toho vychazeji lip.
Koncer VW (tedy i skodovka) vyuzivaji pro diagnostiku tzv. VAS tester. At si zakoupite jakykoliv VAS tester musi se zaregistrovat na dane jmeno r.č. atd. Jak mile s VAS testrem pak pripichnete do auta ihned se udela zaznam kdo, kdy, co....
Nevim jak je to u fofo ale myslim si, ze v tomhle bude ten problem.

2) Kde koupit auto - nemecko vs. cechy?
FoFo je moje první auto, ktery jsem si koupil na zactku brezna letosniho roku. Dlouho jsem rozmyslel jake auto koupit. Nakonec jsem se rozhodl pro Ford. Nebylo pro me rozhodujici, kolik bude mit kilometru nebo jakou bude mit vybavu. Byla pro me rozhodujici pouze cena. Spis jsem se koukal, jake emisni normy to auto splnuje nebo ne. Asi po dvoumesicnim cekani jsem se dockal a fik byl na svete. Cena 103 000 najeto 111k a nejake drobne, r.v. 2002. Treba je to tim ze je to sedan, ktery neni zas az tak moc popularni, ale cena mi prisla velmi uspokojiva. Behem meho hledani jsem zkousel obvolat ruzne bazary ale vzdy to ztroskotalo na tom, ze jsem napsal, ze bych chtel pri zkusebni jizde zajet na diagnostiku do Fordu. Odpoved znela jasne - projizda je mozna, ale diagnostika ve Fordu z casoveho hlediska ne. Ma odpoved v takovych pripadech znela taky jasne - NE! Situace ktera se tady rozebira je asi silne oejdinela (nemam namysli jen stoceni KM ale celkove - vymeny budiku a pod.). Podle me by se clovek nemel ve vyberu uspechat a neridit se heslem - Co nejmensi KM, co nejnizsi cena a co nejlepsi vybava. Ale jak psal FOKI vetsine lidi chce hodne muziky za malo penez.

3) Opotrebeni vozu, poruchy
Zde uvedu jednoduchy priklad na par automobilkach.

Nebyl jsem osobne v automobilce Ford, ale byl jsem v Porsche v Lipsku, ve VW v Bratislave, v Audi (Ingolstadt a Neckarsulm, Györ), Suzuki Estergom a v TPCA v Koline.
V kazde automobilce se vyrabeji ruzna auta, ale ve finale to je vsude stejne - vychrlit co nejvice aut za co nejkratsi dobu - to plati pro vsechny krome Porsche.
Co se tyce vyrobniho procesu Porsche je naprosto odlisny od jinych automobilek. Motory neskaladji dohromady sroje, ale jeden clovek slozi kompletni motor. Operatori v Porsche prochazeji sedmiletym skolenim (treninkem) po kterem dostanou dostatecnou duveru k tomu aby sami mohli slozit motor pro vozidla Porsche. Pocet motoru ktere vyrobi v Porsche za den se vychrli v jine automobilce treba za minutu. Neni to ale pouze o motoru je to o kazdem dile, ktery je v aute. Kdyz ma clovek stesti muze mit treba Zigula, ktery mu bude slouzit cely zivot, ale pokud budete mit smulu muzete si koupit AUDI A6 ktera se vam po 20tis rozsype jak domecek z karet.
Pokud chcete skutecnou kvalitu doporucuji Porsche. Ale priznejme si, kdo z nas si ho muze dovolit?
V ostatnich pripadech je to proste vec nahody na ktery kus (auto) clovek zrovna padne.
FoFo sedan 1,6 ZETEC-SE; r.v. 2002
Obrázek
Obrázek
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 01.04.2009 10:34

Krteček:díky za fajn post :wink:

trošku ti budem oponovat, pretože ja som bol vo všetkych tebou zmienovanych závodoch a nieje to len o tom, že porsche je najkvalitnejšie (aj ked 100% suhlasim)ale nemožeš porovnavat auto za cca 200tis oproti autu za 2mil..) je to ako všade, len skratka nemožeš požadovat rovnaku kvalitu za desatinu ceny. aj ked uznavam, že napr ferrari je omnoho poruchovejšie ako porsche, a to prave kvoli tomu čo im chyba oproti Zuffenhausenu a to je precíznost..aj ked sa velmi poslednu dobu zlepšili..

najviac ma vytáča konstatovanie: nebudem si priplácat X kč za značku (ale značka znamena dovera a kvalita...)

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“