Výměna pylového filtru Focus 2
- Špíz
- Junior
Re: FOFO2 Výmena peľového filtra
Takže jsem se rozhodl vyměnit pylový filtr. Práce je to opravdu příšerná, mám z toho zlomený záda a nervy v kýblu. Jaké bylo moje překvapení, když jsem kryt rozebral a zjistil, že tam filtr není! (Předchozímu majiteli asi někdo naúčtoval nový filtr a měl vyděláno) Tudíž jsem samozřejmě nevěděl, jak tam patří (no tušil jsem to, ale chtěl jsem to vědět na 100%, abych to nemusel předělávat, když je tam tak blbý přístup, takže jsem ho ještě vyměnil bráchovi (druhý zlomený záda a druhý nervy v ....).
Patřil tam jak jsem si myslel, tedy šipky směřují do kabiny.
Teď ještě vydezinfikovat klimu.
Pro ilustraci přidávám foto bráchovo starého a nového filtru.....
Patřil tam jak jsem si myslel, tedy šipky směřují do kabiny.
Teď ještě vydezinfikovat klimu.
Pro ilustraci přidávám foto bráchovo starého a nového filtru.....
Ford Focus II. HB 2005 1.6 16V 74kW blue aquarius
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=19792
- toona
- Nováček
to je teda hnus velebnosti (ten filtr vpravo )
Jsem zvědavej na svůj

Jsem zvědavej na svůj

- Dzefer
- Zkušený
to ze je cierny este nemusi znamenat ze je spinavy. Ja som menil novy filter s aktivnym uhlim (ci co to je) a aj novy bol cierny
- madbugie
- Zkušený
dzefer ale hento je ten biely obycajny... ktorý sa za rok zničí a smrdí a treba ho meniť každý rok...
a to čierne nie je špina... ale tá spomínaná smradlavá pleseň z vlhkej klímy (samozrejme aj trocha špiny...) a tú treba odtial najprv dezinfekciou dostať preč...
chlapci priplatte si pár korún a kupujte s aktivnym uhlím... oplatí sa... (niekde vo vlákne o výmene filtra som dával fotky na porovnanie...) a mení sa raz za 2 roky takže vlastne úspora kedže je o 50 % drahší ako obyč. pelový
a to čierne nie je špina... ale tá spomínaná smradlavá pleseň z vlhkej klímy (samozrejme aj trocha špiny...) a tú treba odtial najprv dezinfekciou dostať preč...
chlapci priplatte si pár korún a kupujte s aktivnym uhlím... oplatí sa... (niekde vo vlákne o výmene filtra som dával fotky na porovnanie...) a mení sa raz za 2 roky takže vlastne úspora kedže je o 50 % drahší ako obyč. pelový
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- Dzefer
- Zkušený
no dobre ale co ked ten povodny bol s aktivnym uhlim?
- madbugie
- Zkušený
no keby som našiel (našiel som) tie fotky tak by si videl že nebol... aktivny uhlikovy má hrubšie steny a preto ma asi raz tak menej rebier...
šipka ukazuje AIR FLOW čiže tok vzduchu a má ísť smerom do interieru auta
edit kua: vľavo plesnivý biely, vpravo uhlíkový je z druhej strany komplet čierny(ale vyšrobovavat po roku aby som skontroloval stav ho nebudem, lebo je to pakaren,... ale nakolko klima po zime nesmrdi, ale stale pekne rovnako voní nie je dôvod...)

ináč tomu majsterkovi ktorý to takto navrhol by som to dal aspoň týždeň montovať v servise... aby nabudúce viac rozmýšlal...
napr od priestoru spolujazdca by nič nebránilo výmene aj placu dosť aj pedále netreba demontovať ani volant ti nezavadzia...
šipka ukazuje AIR FLOW čiže tok vzduchu a má ísť smerom do interieru auta
edit kua: vľavo plesnivý biely, vpravo uhlíkový je z druhej strany komplet čierny(ale vyšrobovavat po roku aby som skontroloval stav ho nebudem, lebo je to pakaren,... ale nakolko klima po zime nesmrdi, ale stale pekne rovnako voní nie je dôvod...)

ináč tomu majsterkovi ktorý to takto navrhol by som to dal aspoň týždeň montovať v servise... aby nabudúce viac rozmýšlal...
napr od priestoru spolujazdca by nič nebránilo výmene aj placu dosť aj pedále netreba demontovať ani volant ti nezavadzia...
Naposledy upravil(a) madbugie dne 19.04.2010 12:19, celkem upraveno 2 x.
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov

- stand
- Zkušený
Je to FORD navrženo pro pravostranné řízení 

- Špíz
- Junior
Starý filtr není uhlíkový, měl by mít stejnou barvu jako nový, tedy bílou! 

Ford Focus II. HB 2005 1.6 16V 74kW blue aquarius
- anubis
- Nováček
Tak to je somarina...zamyslal sa vo forrde ten ING. XY, ktory sa o to postaral, kolko pravostrannych fordov sa vyrobi v porovnani s lavostrannym??stand píše:Je to FORD navrženo pro pravostranné řízení
FoFoII 5door hatchback Collection X 74kW vyr 07/2007
https://moje.auto.cz/l-n/ford-s-max.html
https://moje.auto.cz/l-n/ford-s-max.html
-
- Nováček
Tak jsem o víkendu taky měnil svépomocně. Bože to je v.l ten konstruktér
. No podařilo se s normálníma klíčema. Pedál jsem odpojil úplně a žádný problém. Akorát jsem zjistil, že tam byl ještě původní (5 let), a to bylo auto servisované! Je vidět, že se do toho servisákům ve fordu fakt nechtělo. Fuj, kdyby tak dělali všichni, kam ten svět míří....
Jinak jsem dělal všechny včetně palivovýho.... Toho jsem se bál nejvíc a nakonec jsem fakt nadával u toho kabinovýho (pylovýho)

Jinak jsem dělal všechny včetně palivovýho.... Toho jsem se bál nejvíc a nakonec jsem fakt nadával u toho kabinovýho (pylovýho)

neofelis Focus II, 2.0TDCi, 100 kW, titanium, hatch, modrá metla
- Milinko
- Zkušený
pakárna to je bez debaty, ale hlavně bez pořádného nářadí
, já to měnil nedávno a také jsem k*** na všechny strany, pěkně jsem byl nasraný.
Tedkom jsem si pořídil lepší sadu klíčů a zkusmo jsem to odšrouboval a jde to MNOHEM líp, za zlomek času a nervů.

Tedkom jsem si pořídil lepší sadu klíčů a zkusmo jsem to odšrouboval a jde to MNOHEM líp, za zlomek času a nervů.
- tomason
- Test driver
Ty obyč nepoužívejte jen pachový plus ten obyč smrdí za chvilku.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Nováček
Už se stalo, no co, příští rok si to zopáknu, už to půjde rychlejtomason píše:Ty obyč nepoužívejte jen pachový plus ten obyč smrdí za chvilku.

neofelis Focus II, 2.0TDCi, 100 kW, titanium, hatch, modrá metla
- liskanet99
- Junior
Cau tak mam za sebou 2hou vymenu filtru - cas 3 hodiny! Stupen nasrani na to hovado zasrany co to takhle vymyslelo 10/10. Pedal sem neodpojoval. Navic kdyz sem to vsechno smontoval tak auto nestartovalo, ale mozna sem nastrikal ten sprej kam sem nemel vzal sem komplet vsechny vydechy, prostor filtru a jeste primo na vyparnik jak je tu nekde navod no nevim asi to nekam zateklo nebo sem zatah za pedal.... nakonec po cca 15min sem to zkusil natocit jeste jednou a nastesti to fik rozdejchal. Ale prace priserna nicmene ji za rok budu delat zas pac tohle sverit do fordu tak mam 80% jistotu ze se na to vyserou. Omlouvam se za slovnik, ale sem toho jeste plnej.... boze to byl prisernej vecer...
Ford Focus II, r.v.2005, 1.6 Ti-VCT Titanium, Aquarius Blue Galerka
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná
- vevemafa
- Nováček
Pánové, osobně jsem se do té akrobacie jak zde popisujete nepouštěl. Nechal jsem to u Charouze dal kávu v kavárně a cca za 2 hod hotová celá klima. (výměna pylového filtru, regenerace vypr. a plnění klimatizace, kontrola systému klimatizace, autotest, prostředky na čištění, desinfekce, pylový filtr, nové chladivo R134A a práce za 3487,0 Kč). Klima pak prověřena v systému OASIS (protokol) Já jen zaplatil a odjel a fakt to bylo na vzduchu z klimatizace znát - dobrá práce. 

Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea