Žhavení a start
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- nego
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
divne, v mnou testovanem mondeu 96kW 2004 svitila vzdy 1-2 sec, proc by tomu melo byt u fofiku jinak (probliknuti), spis bych to videl na jiny/lepsi/novejsi typ zhaveniNoah píše:Jak uz tu bylo psano,kontrolka doopravdy jen problikne nebo sviti velmi kratce ale ve skutecnosti zhavi dal,dokud neodpadne rele je to na nic nechapu ze tam nedali kontrolku ktera informuje o konci zhaveni.No co se da delat .
C-Max 1.6 TDCi, 80kW, Trend, Moondust, 6/05
- Hugo72
- Junior
Páni chcel by som Vám napísať zaujímavý postreh pri výmene žhavičov.
NEUVERITEĽNÉ!!!
Už som písal,len tak zo srandy že načo tie žhaviče tam vôbec dávajú.
A čo som dnes zistil keď som ich s MartyGom dnes menil?
Všetky štyri boli K.O. a fofík štartoval...
keby mi to menil niekto a nebol by som pri tom tak si vážne myslím že ma oje..... MartyG mi je svedkom že skutočne ani jeden pri skúške na priamo nežhavil.
Je zázrak, že to štartovalo bez nejakých problémov.
A teraz otázka: "Je problém v štartovaní /ak nemrzne/ spôsobený zlými žhavičmi?"
Hanbím sa, pretože ak to niekto z Vás číta tak si pomyslí, že nedbám o môjho "Miláška" No ja som tie žhaviče menil aj napriek tomu, že štartoval a chcel som sa o neho postarať pred zimou a ako bonus mu vymeniť žhaviče.
No skoro neuveriteľné že? 
NEUVERITEĽNÉ!!!
Všetky štyri boli K.O. a fofík štartoval...

A teraz otázka: "Je problém v štartovaní /ak nemrzne/ spôsobený zlými žhavičmi?"
Hanbím sa, pretože ak to niekto z Vás číta tak si pomyslí, že nedbám o môjho "Miláška" No ja som tie žhaviče menil aj napriek tomu, že štartoval a chcel som sa o neho postarať pred zimou a ako bonus mu vymeniť žhaviče.

FF Combi 1,8 TDCI, 85kw, 12/02, K&N air filter, Dark Grey...

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No mě na Fofíkovi 03 svítí kontrolka taky cca 2vteřiny!nego píše:divne, v mnou testovanem mondeu 96kW 2004 svitila vzdy 1-2 sec, proc by tomu melo byt u fofiku jinak (probliknuti), spis bych to videl na jiny/lepsi/novejsi typ zhaveniNoah píše:Jak uz tu bylo psano,kontrolka doopravdy jen problikne nebo sviti velmi kratce ale ve skutecnosti zhavi dal,dokud neodpadne rele je to na nic nechapu ze tam nedali kontrolku ktera informuje o konci zhaveni.No co se da delat .
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Ahmed
- Test driver
Spravnou funkci zhavicu poznas, az se vice ochladi. Pri chladnem pocasi motor bez zhaveni musi tocit dele, aby chytnul, atd. Ne kazdy ma motor ve 100% stavu a tam se to startovani taky muze projevit. Ja sam jsem startoval taky v -10°C bez zhavicu, ale vim o focusech, co nenastartujou, kdyz je 0°C bez zhaveni.Hugo72 píše:Páni chcel by som Vám napísať zaujímavý postreh pri výmene žhavičov.
NEUVERITEĽNÉ!!!
Všetky štyri boli K.O. a fofík štartoval...keby mi to menil niekto a nebol by som pri tom tak si vážne myslím že ma oje..... MartyG mi je svedkom že skutočne ani jeden pri skúške na priamo nežhavil.
Hanbím sa, pretože ak to niekto z Vás číta tak si pomyslí, že nedbám o môjho "Miláška" No ja som tie žhaviče menil aj napriek tomu, že štartoval a chcel som sa o neho postarať pred zimou a ako bonus mu vymeniť žhaviče.No skoro neuveriteľné že?
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
tak som na tom asi ako Martin1 , pri -7 uz to znatelne strajkuje
po normalnom potoceni motorom , ked v lete by uz chytlo tak teraz asi trikrat blafne a az potom chyti - samozrejme drzim kluc kym nechyti inak by to zdochlo.
po normalnom potoceni motorom , ked v lete by uz chytlo tak teraz asi trikrat blafne a az potom chyti - samozrejme drzim kluc kym nechyti inak by to zdochlo.
bude
Galaxy 2.0TDCi 2018
je
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW titanium 2013
Bol
Focus combi 1,8TDCi 85kW GHIA 2002
Galaxy 2.0TDCi 2018
je
Bol
- Ahmed
- Test driver
Kdyz je hodne zima, tak je to blafani normalni, ale v tomhle pripade to spis budou zhavici svicky.powermax píše:tak som na tom asi ako Martin1 , pri -7 uz to znatelne strajkuje
Ja jsem menil ve 125000km a byly vsechny 4 k.o.

-
- Nováček
Vcera som ich pre nedostatok casu premeral a vsetky vykazovali zhodne odpor cca 1,3 ohmu. Taktiez ak ponecham chvilu zapnuty kluc tak po niekolkych seekundach pocujem odpadnut rele zhavenia a zvysi sa jas kontroliek na palubke, takze zhavenie by malo byt OK.
To blafanie sa mi vobec nezda normalne a vonkoncom sa mi nepaci!
Mal som doma firemnu ochcavku2 1,9 PD a rano startla tak za som len oci vyvaloval. Ten starter len tak cukol motorom a hned naskocil. Toz nech ma fofo neserie , lebo pojde z domu! Ked teraz pri -7 blafe, tak co urobi pri -26 ? Taka kosa totiz bola tyzden minulu zimu a dva tyzdne predminulu.
To blafanie sa mi vobec nezda normalne a vonkoncom sa mi nepaci!
Mal som doma firemnu ochcavku2 1,9 PD a rano startla tak za som len oci vyvaloval. Ten starter len tak cukol motorom a hned naskocil. Toz nech ma fofo neserie , lebo pojde z domu! Ked teraz pri -7 blafe, tak co urobi pri -26 ? Taka kosa totiz bola tyzden minulu zimu a dva tyzdne predminulu.
bude
Galaxy 2.0TDCi 2018
je
Bol
Galaxy 2.0TDCi 2018
je
Bol
- Martin1