koupit fofo 1.6 16v r.v2006 hned nebo pockat do noveho roku

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: koupit fofo 1.6 16v r.v2006 hned nebo pockat do noveho roku

Příspěvek od foki » 18.01.2009 13:42

alexino píše:j
Btw dneska sem nekde videl nabidku na Fabii Combi s 1.2 HTP, sem si rikal ze bych docela chtel videt co takovy auto kdyz se nedejboze trosku nalozi, udela v nejakym kopci :D :D :D
fabka nic ale posadka si ten kopec zmakne po svých :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

KubaU
Junior
Junior

Příspěvek od KubaU » 18.01.2009 18:44

Naprosto souhlasím s Fokim, že akce neakce je to i (hlavně) o výbavě.

Dovezl jsem si na podzim 3 roky staré FoFo II, když připočítám i poplatky za přihlášení a nutný servis tak za nějakých 290 tisíc (teď by to kvůli kurzu bylo cca 310). Žádná zázračná cena, ale auto s historií, najeto 60k a pořizovací byla po přepočtu někde na naše kolem 550.

Teď je sice úžasná krizová akce za 300 nové auto - jenže je to beznín 1,4 Ambiente, úplný holátko, bez klimatizace a jakékoli výbavy.

Akční cena s 1,6 TDCi Trend je 400. Když k tomu z ceníku napočítám výbavu (vyhřívané přední sklo, tempomat, lepší rádio, metalíza, litá kola atd) tak jsem hnedle na 450, ne-li výš. Pořád o hodně míň než cena nového auta před těmi pár lety, ale zase to je se slabším motorem, protože 80 kW verze se u nás prostě neprodává.

Takže sice nemám záruku, ale pořád mám "ušetřeno" nějakých 160 tisíc, ať nežeru řekněme 100, na případné opravy vstřikování, turba nebo co všechno se podělá... Což může být motivace pro koupi a dovoz. I když pro dovozce jako Foki nebo Autotiptop to je samozřejmě těžký, protože výměnný kurz jim žere marži :( Ale při nákupu ojetiny bych furt radši bral dovezenou voňavku od člověka, co si vybírá dobré kousky a ještě jim pak udělá servis, než ty vraky co se nabízejí u nás v bazarech - tedy kdybych si chtěl ušetřit obrovské trable s vybíráním a individuálním dovozem auta.

Jasně, u "prakticky funglovek" ojetin se cena díky krizi a akcím srovnala, tam pak skutečně nemusí dávat smysl kupovat jetý, ale u trochu starších aut je pořád rozdíl znát, poptávka furt je a cena dolů nejde a nepůjde...
FoFo II Trend 5dv. hatchback, 1,6 TDCi 80kW, 2005, stříbrná

Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.01.2009 19:55

juradeus píše:Ahoj, nechcem otvarat dalsiu temu. Uz nejaku dobu hladam focusa na predaj a ked som nasiel konecne vhodneho, tak ho niekto stihol kupit predomnou. Tak ak by ste nahodou vedeli o nejakom na predaj, kludne mi napiste :) rv 2002+, 1.6 benzin, najradsej nie strieborny a nie ambiente, nie kombi.V poslednej dobe(kedze sa mi nedari najst fofa do cca 6600eur) zvazujem, ze si priplatim a kupim fofo II, ktorych uz je na predaj na svk pomerne dost.
po nabidce jednoho clovicka jsem nabizel jedno za 5500 euro , v cene byla prohlidka , mel jsem moznost mit den u sebe , oprava centralu a vybehani odhlaseni a vseho ohledne prevozních SPZ . ovsem majitel si dal inzerat o neco min a tim vznikl rozdil 500 euro coz se juradeusovi nelibilo . takze z obchodu nakonec seslo . a ted otazka : je 500 euro (12000kc ) za zprostedkovani prodeje a vyrizeni vseho potrebneho a za drobny servis a kontrolu mnoho ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.01.2009 19:57

Gromik píše: Takže pokud chcete auto, zbytečně nekalkulujte a prostě si ho kupte :-)
prijde mi ze lidi kalkulujou cim dal tim vic . a premysli jestli franta z vedlejsi vesnice to nema levnejsi atd atd .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 18.01.2009 21:08

foki nediv se, vetsina lidi u nas ma zatim zakorenene ze ke kazde drahe veci existuje levnejsi varianta, kdyz das vedle sebe dva spekacky, jeden je z masa a stoji kilo za kilo a druhej z mletych kuzi a janevim ceho, ale stoji 30/kilo, jak myslis ze to dopadne, 95 procent lidi koupi ten levnejsi...Lidi sou nauceny ze za komancu byl od vseho jeden druh, zadny lepsi horsi ale byl nebo nebyl, proto nedokazou pochopit proc neco stoji vic nez "to same" za polovic... tento trend se pomalu meni, ale hodne pomalu... To sem trosku uhnul, ale kdyz se vratim k autum, u nas neni problem v lidech, kteri shani auto za "nemozne" ceny, ale v tech kteri jim to nabizi... respektive v celem systemu ktery to umoznuje. Uz jsi to tu kdysi psal, ze v Nemecku si nikdo nedovoli vetsinou podvadet pri prodejich aut, pretacet tachometry atd.. kdyby se toto podarilo vymytit u nas, tak by sice ceny asi stouply, ale lidi proste by nemeli s cim srovnavat a tak by si ho stejne kupovali... Jenze kdyz vidis ze dvacet aut v Ackach stoji tolik, tak proc davat vic za "to same". Az se vymyti to nase narodni (v prve rade zkusit toho druheho ojebat), tak to mozna bude lepsi, jestli se to ale podari, kdo vi...
jinak tech 500 eur za prevod, servis atd neni mnoho, je to v poho, ale zase je to sluzba kterou nekdo muze vzit ale nemusi. Kdyz ma treba nekdo znamyho technika, vi jak na prevod, tak pro nej to je ztrata...
Toz tak, takhle se to pise blbe, to je spis na nejakou plodnout diskuzi nekde u piva :D
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.01.2009 21:30

spis si to lidi delaji samy protoze kdyz nekdo prijde do bazaru a rekne chci to nej ale za cenu totalky tak pokud to bazarnik chce splnit tak to nekde musi ojebat . pokud by ten clovek prisel a rekl chci kvalitni vuz jsem ochoten si za kvalitu zaplatit tak samozrejme dostane drazsi a kvalitni (vim ze se nekdo ozve ze ho stejne bazarnik ojebe ale to je uz na kazdem jak vyhovi ) . ja to resim taky tak kdyz nekdo zavola nebo napise , zeptam se na vybavu a penize , a hned zdelim ze musi pocitat s tim a tim , ze to neni mozne sehnat v nemecku a nebo ze to bude stat tolik a tolik a bude to kvalitni . pokud neco kupuju sam tak samozrejme se snazim koupit levnejsi ale to je mnohdy dane tim ze to bylo uz nekdy opravovane . i kdyz treba mi to v nemecku nereknou protoze vetsinou je to bez zaruky a ja na neco tady prijdu tak to kupujicimu reknu ze jsem takhle privezl ale ze jsem zjistil to a to . a je na kazdem jak to vezme .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 18.01.2009 21:42

jo, jenze takhle by to asi melo byt jenze asi neni, ono totiz kdyz prijdes do bazaru a reknes ze si radsi priplatis za kvalitu, tak te stejne ojebe a proda ti srot, ale draz.....a vyjimek je jako šafranu a kdo nezna, nepozna.... kdyby vsechny bazary fungovaly tak jak to je normalni u tebe, tak by zakaznik hned vedel na cem je, protoze by vedel ze tolik a tolik da za opravovany auto a nebo si musi priplatit a bude mit lepsi... kdyby to fungovalo vsude, tak koupi podle svoji vule, klidne draz, ale vi co. Kdezto ted je to tak ze projde pet bazaru, vsude mu nabidnou zhruba podobne ceny za super auto (srot) a pak mu das nabidku ty a ses drazsi s tim ze nabizis "to same". No a pak to dopadne jak vzdycky pises. Proc by meli verit tobe kdyz pet lidi predtim jim rekne neco jinyho... je to smutne ale podle me realita. Neco jineho je u lidi tady na foru, kteri uz te znaji
Obrázek
Obrázek
Galerie:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.01.2009 21:52

to mas pravdu .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

janko216
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janko216 » 18.01.2009 22:11

holt, obchod s ojetými auty je zkažený takyprodejci a takydovozci... a pro člověka který se v tom nevyzná a prodávajícího nezná je to ohromné riziko a stres, navíc je to vztah s někým cizím založený pouze na důvěře, která se i drobnou nesrovnalostí může rychle ztratit... kupující zkrátka neví čemu a komu věřit, koupit byt je mnohem snažší:-)
FF2 combi alias Henry, 2005, 1.8 TDCI, stříbrné, Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.01.2009 22:21

taky neni , videl jsem v TV ja si nekdo koupil byt a po roce ho nema prevedny a penize taky nema . takze kazde ma svoje .

ale je pravda ze auta vozi kdo ma do pr..... díru .

a kdyz jsem videl co treba privezl nejakej clovek a ted chtel udelat diagnostiku s tim ze to nejede a ja jsem mu rekl ze tohle je spatne a tohle a on jak to obejit aby nemusel kupovat drahe dily a ze tomu vubec nerozumí ze mu nekdo poradil at koupi auto ze na to vydela a ze bude muset dat misto airbagu odpory aby ho to nestalo tolik atd atd ,tak se ani nedivim lidem ze jsou zklamany kdyz neco takoveho koupi v bazaru ale zase on to dava za super cenu a prodal v bazarech vsechno a jak muze clovek konkurovat se zdravým nebo lehce odreným kdyz on to ma o treba o cenu airbagu (40000kc )levnejsi ? kde usetrit ?

kdysi jsem sem hodil par inzeratu a nekdo tam pripsal jak jsem nevydelal desetitisice , ale nikde nenapsal kolik jsou naklady na cesty na prihlaseni , na STK , vycisteni , ev oprava atd atd a ono pak ve vysledku je to uplne jine nez se na prvni pohled zda .

a kdyz pojedu treba 1000km (coz v nemecku neni problem ) tak to je tankovat 3 cesty , zaplatit 2 lidi , u takove vzdalenosti min na 2 dni ,zajistit ubytovani , na auto prevozni znacky a nekdo si mysli ze takovahle akce bude stat treba 5000kc .

nebo odtah na stejnou vzdalenost , odtahovky si berou od 8kc do 12kc /km . ale musim zase vybirat , protoze kdyz bude nekdo podezrele levny tak se muze stat ze z tech penez neuvidim ani euro .

a kdyz jsem treba posilal pro 3 auta ktere staly dohromady 40000euro tam ta duvera musi byt ale zase ten kdo to veze si to necha zaplatit . a to je se vsím .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 18.01.2009 22:29

je to vsude, u aut, bytu, elektroniky, hospody, hadry.....vsude to samy....na druhou stranu, vis jaka je to pak radost najit nekoho poctivyho a ferovyho? :D
Obrázek
Obrázek
Galerie:

KubaU
Junior
Junior

Příspěvek od KubaU » 18.01.2009 22:40

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že náklady na to najít, dovézt, přihlásit a servisovat dobré ojeté auto jsou minimálně 20 tisíc, spíš 30 a klidně i víc, když se započítá i čas - kterého se s tím stráví neuvěřitelné množství, hledání, dopisování, cesta, technická, přihlášení, .... Nepočítám jednu cestu navíc k Belgickým hranicím, kde jsem auto projel, poděkoval a zase jel zpátky domů. Jenže "normální" člověk vleze na mobile.de, zadá svoje požadavky, opíše si nejnižší cenu (auta, které nejspíš ani neexistuje) a tu pak vyžaduje, úplně nesmyslně. Hlavně čekat, smlouvat, šetřit.

Já to dělal trochu pro zábavu a jako výzvu, ale znova bych se do toho asi nepustil; kdysi jsem si říkal, že bych si tak mohl občas něco přivydělat, ale fakt by mi to za ty nervy a dohady nestálo, když tak čtu co sem foki občas hodí za zkušenosti se zákazníky, tak mi zůstává rozum stát.

Přitom u ojetého auta platí ta slavná poučka "nejsem tak bohatá, abych si mohla dovolit levné věci" mnohem víc, než u Jaru... :roll:
FoFo II Trend 5dv. hatchback, 1,6 TDCi 80kW, 2005, stříbrná

Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.01.2009 22:56

foki píše:
juradeus píše:Ahoj, nechcem otvarat dalsiu temu. Uz nejaku dobu hladam focusa na predaj a ked som nasiel konecne vhodneho, tak ho niekto stihol kupit predomnou. Tak ak by ste nahodou vedeli o nejakom na predaj, kludne mi napiste :) rv 2002+, 1.6 benzin, najradsej nie strieborny a nie ambiente, nie kombi.V poslednej dobe(kedze sa mi nedari najst fofa do cca 6600eur) zvazujem, ze si priplatim a kupim fofo II, ktorych uz je na predaj na svk pomerne dost.
po nabidce jednoho clovicka jsem nabizel jedno za 5500 euro , v cene byla prohlidka , mel jsem moznost mit den u sebe , oprava centralu a vybehani odhlaseni a vseho ohledne prevozních SPZ . ovsem majitel si dal inzerat o neco min a tim vznikl rozdil 500 euro coz se juradeusovi nelibilo . takze z obchodu nakonec seslo . a ted otazka : je 500 euro (12000kc ) za zprostedkovani prodeje a vyrizeni vseho potrebneho a za drobny servis a kontrolu mnoho ?
nasledovalo dopisovani , vysvetleni co je tech 500 euro souhlas teda ze navsteva plati , jenze mezitim ja jsem tomu cloveku napsal ze to pada , ze za to ten kupujici vic davat nebude , takze jsem mu hned napsal ze doslo k nedorozumeni , ze myslel ze bude neco priplacet a ze teda akce zase plati a ze chci mit auto v utery u sebe . a asi za hodinu mi napsal toto :
juradeus píše:Foki, tak sme doteraz sedeli s polovickou a ratali, preratavali aj s prihlasenim na svk, zakupenim sady zimnych pneu a vsetky tie prkotiny okolo a vysla nam nakoniec cena, ktora nam pripadla uz dost vysoka za auto rv 2002(orientacne 170000 czk). Za tu cenu sa nakoniec uz tocia na svk rocniky 03/04. Viem, ze si so mnou zabil vela casu vypisovanim atd, tak sa prosim nehnevaj ze som zabil tvoj cas. Ja som bol hrozne rad, ze naslo konecne nestrieborne auto, ktore sa nam paci, ale nakoniec ta finalna cena je fakt privysoka vzhladom na rocnik a dalsie investicie.

PS:podobne auto, 12/2002,trend s 8ks alu diskov bolo u nas za 165000sk(150k czk), bohuzial kupec pred nami ho kupil.
jen bych upozornil ze si sem dal pozadavek na 2002 za 6600euro .

tak to fakt nechapu, tak si radsi koupi nejakou slataninu ktera bude levnejsi a bude mu vyhovovat .nez aby si priplatil za kvalitni . a je to jak se tady pise , videl jsem tamhle takove auto a chci koupit za ty penize taky , ale jak tamto vypadalo to uz nikoho nezajima , hlavni je cena a ze ma dvoje obuti .

jeste se zeptam slovenských kolegu ? na slovensku stoji prihlaseni nejakých 800euro ? to co tam kolega pocita cca 20000kc
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

qwertr
Nováček
Nováček

Příspěvek od qwertr » 19.01.2009 09:10

Pokial viem plati sa recyklacny poplatok 70 euro
Prihlasenie auta u policajtov 70 euro - znacky
Kontrola originality dajme tomu 100 euro
Emisna a STK 150 euro - tu nie som si isty - bral som technicku pred schválením jednotlivo vyrobeného, dovezeného alebo prestaveného vozidla.
Na odbore dopravy - Uznanie schválenia jednotlivo dovezeného cestného vozidla alebo zvláštneho vozidla 66 euro
Takze to mame tak 450 euro

V pripade, ze je ak povodny technicak nie je po slovensky alebo cesky, tak uradne preklady. A to je vraj dost stoji.

Dufam ze to je vsetko.
Ford Focus Combi 2003 1.6 74 kw benzin
Skoda Forman 1993 1.3 43kw LPG

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 19.01.2009 10:09

mel ceske tp
Odpovědi, při kterých