Brzdova kvapalina dot4 je dolezita znacka vyrobcu?
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brzdova kvapalina dot4 je dolezita znacka vyrobcu?
Takže, to je jedno jaká se tam naleje? Musí se dodržet specifikace a z jakýho důvodu?
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
DOT 5.1 má hodnotu mokrého bodu varu 190 °C a má oproti DOT 4 poloviční viskozitu. V praxi to znamená, že systém naplněný kapalinou DOT 5.1 má menší prodlevu, rychlejší odezvu brzdového pedálu a lepší modulaci účinku ABS. Navíc při údržbě nižší viskozita usnadňuje odvzdušňování a usazení obložení. Kapalina DOT 5.1 také vykazuje menší změnu objemu v důsledku výkyvu teploty než DOT 4, čímž umožňuje stabilní účinek brzd v širokém rozsahu teplot.
- Quickie
- Moderátor
ja som kupil 1l a zostalo mi tušim niečo okolo polovice.. neviem presnephofy píše: Jinak v manuálu mám napsanou Super Dot 4, kolik tý kapaliny budu potřebovat?
-
- Člen klubu
Ja som menil a minul skoro liter. Dlho sa tam kvapalina nemenila. A pumpovali sme az pokym neisla uplne cista.
-
- Junior
A jak je to teda a vyrorobcem? Muzu tam dat jakoukoli SUPER DO4 4 nebo musi jeste splnovat specifikaci Ford? Ja jen, ze jsem zadnou SUPER DOT 4 co splnuje Ford specifikaci nenasel (krome ty original Ford). Muzu tam teda pouzit ATE DOT 4 SUPER BLUE RACING nebo Motul racing 600?
Focus I., 1,8 benzin 85kW, 5 dv.
BMW E46, 330Ci, sport paket, 170kW
BMW E46, 330Ci, sport paket, 170kW
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
DíkyQuickie píše:ja som kupil 1l a zostalo mi tušim niečo okolo polovice.. neviem presnephofy píše: Jinak v manuálu mám napsanou Super Dot 4, kolik tý kapaliny budu potřebovat?

A ještě jedna otázka je tady někdo kdo má ESP a má tam obyčejnou DOT 4 od forda?
- Quickie
- Moderátor
esp mam, ale aj super dot..
lejem do čriev to, co tam patri
lejem do čriev to, co tam patri

- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dneska byl ve 2 Fordech. A dvakrát chytrej z toho nejsem
Ve fordu v Mladé Boleslavy mi řekli, že mají klasickou DOT 4 jak se o ní psalo níže a pak že mají úplně novou DOT 4 co se dává do nejnovějších fordů a že ta se může lít do všech fordů, že ford to sjednotil. A problém je s obsahem, 1L flašku neprodávaj mají na dílně 5L a, že mi klidně odlejí.
Ve fordu v Liberci auto in, jsem chtěl taky super DOT 4, tu taky neměli měli pouze tu obyčejnou DOT 4 když jsem řekl, že mám v manuálu napsanou super DOT 4, tak mi paní na to řekl, že tam je napsaný všelicos.
A teď kde sehnat super DOT 4? Na internetu jí nemůžu nějak najít, maximálně jiná značka, ale né Ford

Ve fordu v Mladé Boleslavy mi řekli, že mají klasickou DOT 4 jak se o ní psalo níže a pak že mají úplně novou DOT 4 co se dává do nejnovějších fordů a že ta se může lít do všech fordů, že ford to sjednotil. A problém je s obsahem, 1L flašku neprodávaj mají na dílně 5L a, že mi klidně odlejí.
Ve fordu v Liberci auto in, jsem chtěl taky super DOT 4, tu taky neměli měli pouze tu obyčejnou DOT 4 když jsem řekl, že mám v manuálu napsanou super DOT 4, tak mi paní na to řekl, že tam je napsaný všelicos.

A teď kde sehnat super DOT 4? Na internetu jí nemůžu nějak najít, maximálně jiná značka, ale né Ford

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tady máš prodejce se super dot 4 http://www.seryauto.cz/brzdova-kapalina ... 4/?id=1927
A můj názor je ten,že rozdíl mezi dot 4 a super dot 4 se při normálním provozu na fukci brzd nepozná,jedině snad při rally stylu a extrémním zatížení tam pak má super dot 4 smysl.plno výrobců dává obyč dot 4.
A můj názor je ten,že rozdíl mezi dot 4 a super dot 4 se při normálním provozu na fukci brzd nepozná,jedině snad při rally stylu a extrémním zatížení tam pak má super dot 4 smysl.plno výrobců dává obyč dot 4.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych si tam taky nalil obyčejnou DOT 4, ale kvůli ESP tam budu muset nejspíš dát tady tu
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně mě zarazilo to, že ve fordu by mi tam nalili tu obyčejnou, bůh ví jaká tam je teď
-
- Člen klubu
Dot 4 je lacnejsia ako Super dot 4. A kedze setrit treba, tak ti tam naleju Dot 4. Co ti fakturuju je samozrejme ina vec.
Ja poznam eshopy so Super dot 4, ale su slovenske
Ja poznam eshopy so Super dot 4, ale su slovenske

- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No právě, že jsou slovenské tady v česku je snad jenom jeden. A hlavně taky záleží na tom jak je dlouho skladovaná, pač jí můžou mít, ale může tam ležet třeba 4 roky
- Quickie
- Moderátor
taku, ako dal odkaz fofok mam doma
- Jardak
- Test driver
Tak si myslím,že když málokterej ford má kapalinu SUPER DOT 4 na skladě,tak ve spoustě aut včetně těch co mají ESP koluje obyč. DOT 4 a žádnej problém se nevyskytuje, jinak by si na to určitě dávali majzla.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,