Mám LPG v 2.0i a naprostá pohoda a spokojenost. Spotřeba od 8,5 do 10 litrů (dle cesty a nálady), takže jezdíš za opravdu hubičku. Nemusíš se toho bát, ale:
-1) doporučuji koupit 2.0i bez LPG a LPG si tam nech namontovat nové, protože nikdy nevíš, jestli původní majitel nebyl hovado a také jestli to nemontovalo hovado. Vyhneš se tak problémům.
-2) když LPG, tak jedině kvalitní systém. Já používám italský BRC s přímazem. BRC tuším Ford montoval i do aut přestavěných od výroby.
-3) přestavbu si nech udělat u ověřené firmy. Sice třeba nebude nejlevnější, ale vyplatí se. Já platil za přestavbu 23 tisíc a na každém kilometru ušetříš cca 1 KČ, takže pokud jezdíš alespon 10 - 15 tis ročně, návratnost je celkem rychlá a pak už jen šetříš

Samozřejmě má LPG i zápory a to v poklesu výkonu, ale není to moc znát. Auto přijde jen o +- 3% výkonu. Jako "daily" si myslím pohoda. Nikdy to nebude jako ST, no

Každopádně motor super, je to prostě něco jako dělník "nevolník" z dob feudalismu. Můžeš ho "dřít" z kůže, hnát, bičovat ... a on přesto spolehlivě maká za poměrně nízké náklady. Prostě drží hubu a krok

Ford už s tímhle motorem nepočítá do nových generací Focusů... myslím, že je to škoda.