Chorvatsko
-
- Zkušený
Re: Dovolená v Chorvatsku
Ok. beru zpět. (z mé informace od kamarádky manžel dělá na ambasádě).
Nicméně pramení z toho má obava, že údajně chtějí ty tunely používat jen a jen o prázdninách. (kvůli ekonomice tunelů). Což na jednu stranu chápu, na druhou by mne to mrzelo.
Tedy jsem nechtěl pouštět "starou kachnu" soráč.
Nicméně pramení z toho má obava, že údajně chtějí ty tunely používat jen a jen o prázdninách. (kvůli ekonomice tunelů). Což na jednu stranu chápu, na druhou by mne to mrzelo.
Tedy jsem nechtěl pouštět "starou kachnu" soráč.
- cloudyman
- Nováček
To je pravda, oba tubusy budou otevřený pouze v sezóně.
Cloudy
Cloudy
-
- Pokročilý
To couddy:
Já bez navigace ani ránu - akorát je to s ní jako s PC - musíš ji umět ovládat, a hlavně si vypočtené trasy(ty co jedu poprvé) alespoň zběžně prohlédnout a případně korigovat vložením průjezdních bodů
. I v ČR mě občas překvapí, kudy mě chce poslat
.
Chorvatsko loni přes Mureck naprosto vpohodě - v noci na navigaci vidíš jak se silnice kroutí a podle toho jedeš - žádný vingl autem naštorc
Já bez navigace ani ránu - akorát je to s ní jako s PC - musíš ji umět ovládat, a hlavně si vypočtené trasy(ty co jedu poprvé) alespoň zběžně prohlédnout a případně korigovat vložením průjezdních bodů

Chorvatsko loni přes Mureck naprosto vpohodě - v noci na navigaci vidíš jak se silnice kroutí a podle toho jedeš - žádný vingl autem naštorc

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
-
- Zkušený
Tak doufám, že to je pro pobavení 
Jsem informatik a pokládám za kladnou stránku, že trefím a umím si zpočítat spotřebu i bez navigace
Asi jsi to špatně četl. Důležité je, že pro posádku to není úplně super, neustálé zatáčky zvlášť když pořád řadíš v koloně tupců s navigací
))))))
Ale jinak vpoho
ps na hledání adresy v praze si třeba navigaci půjčím .)

Jsem informatik a pokládám za kladnou stránku, že trefím a umím si zpočítat spotřebu i bez navigace

Asi jsi to špatně četl. Důležité je, že pro posádku to není úplně super, neustálé zatáčky zvlášť když pořád řadíš v koloně tupců s navigací

Ale jinak vpoho

-
- Pokročilý
V koloně to stojí zaprd s i bez navigacecouddy píše:Tak doufám, že to je pro pobavení
Jsem informatik a pokládám za kladnou stránku, že trefím a umím si zpočítat spotřebu i bez navigace![]()
![]()
Asi jsi to špatně četl. Důležité je, že pro posádku to není úplně super, neustálé zatáčky zvlášť když pořád řadíš v koloně tupců s navigací))))))
Ale jinak vpoho

Letos je to vyřešené - dovolená s manželkou na střídačku doma + u babičky na chalupě

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
-
- Zkušený
"Tekutá šála" je dobrej výraz 

- vevemafa
- Nováček
Chorvatsko je super - jezdím pravidelně už 9 sezón, tak pár novinek.
Byl zahájen provoz v obou tubusech tunelů Mala Kapela a Sveti Rok
2.6.2009
V sobotu 30. května byl na dálnici Záhřeb - Split slavnostně zahájen provoz v obou tubusech tunelů Mala Kapela a Sveti Rok. Byl tak ještě v předstihu splněn plánovaný termín otevření do začátku hlavní turistické sezóny, nejpozději do 30. června.
Do začátku letošní sezóny bude vyřešeno i další dosud problematiké místo na dálnici - mýtnice Lučko.
Tunel Sveti Rok i Mala Kapela byly postaveny jako dvojtubusové, do provozu však byly dány pouze jejich pravé tubusy: Sveti rok v roce 2003 a Mala Kapela v roce 2005. Druhé tubusy u obou tunelů byly proraženy, ale sloužily jako nouzový východ v případě požáru a přístupová cesta pro požární vozidla a záchranářské vozy. Teprve v roce 2007 se přikročilo k jejich dostavbě, protože roční provoz v předchozím roce překročil 10000 vozidel denně, což je hranice, kdy podle směrnice EU o bezpečnosti provozu musí mít tunel dva tubusy.
V druhých tubusech chybělo druhotné tunelové obložení a vozovka, dále bezpečnostní, ventilační a signalizační zařízení. Dostavba si vyžádala investici téměř 780 milionů kun.
Maximální povolená rychlost v obou tunelech je 100 km/hod.
Byl zahájen provoz v obou tubusech tunelů Mala Kapela a Sveti Rok
2.6.2009
V sobotu 30. května byl na dálnici Záhřeb - Split slavnostně zahájen provoz v obou tubusech tunelů Mala Kapela a Sveti Rok. Byl tak ještě v předstihu splněn plánovaný termín otevření do začátku hlavní turistické sezóny, nejpozději do 30. června.
Do začátku letošní sezóny bude vyřešeno i další dosud problematiké místo na dálnici - mýtnice Lučko.
Tunel Sveti Rok i Mala Kapela byly postaveny jako dvojtubusové, do provozu však byly dány pouze jejich pravé tubusy: Sveti rok v roce 2003 a Mala Kapela v roce 2005. Druhé tubusy u obou tunelů byly proraženy, ale sloužily jako nouzový východ v případě požáru a přístupová cesta pro požární vozidla a záchranářské vozy. Teprve v roce 2007 se přikročilo k jejich dostavbě, protože roční provoz v předchozím roce překročil 10000 vozidel denně, což je hranice, kdy podle směrnice EU o bezpečnosti provozu musí mít tunel dva tubusy.
V druhých tubusech chybělo druhotné tunelové obložení a vozovka, dále bezpečnostní, ventilační a signalizační zařízení. Dostavba si vyžádala investici téměř 780 milionů kun.
Maximální povolená rychlost v obou tunelech je 100 km/hod.
Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
onedlho ideme s ondro-vcami a dzefer-ovcami do chorvatskeho porec-u.
chcem sa opytat ak tam niekto bol, ci nema nejaky tip na vylet do blizkeho vnutrozemia istrijskeho polostrova. nejaku prirodu na piknik, nejaky hrad, motokary, alebo hocico koli comu by sa oplatilo opustit plazovu karimatku...
dik
chcem sa opytat ak tam niekto bol, ci nema nejaky tip na vylet do blizkeho vnutrozemia istrijskeho polostrova. nejaku prirodu na piknik, nejaky hrad, motokary, alebo hocico koli comu by sa oplatilo opustit plazovu karimatku...

dik
-
- Zkušený
tech 15e za slovinsko na týden je celkem už skoro lepsi 35e za půlrok.
teda samo pro ty, co to využijou.
teda samo pro ty, co to využijou.
- kalimoco
- Pokročilý
Jo,to máš pravdu,ale tu půlroční mají zrušit!
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená
- panther7
- Test driver
Týdenní je určo dobrá, ale skoro nikdo to nevyužije protože 7-ní je málo min. je tak 8 neli 9 dnů. takže jediné východisko to zase objet

- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
jo, to je fakt dobra svinarna ta 7 denni.. to už i ti malí němci mají desetidenní když už.... Navíc za takový prachy, dálnic tam maj pár... ve Švajcu sem sice si musel koupit celoroční, ale vyšla jen na nějakých 30 euro a dálnic tam je hromada.....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113
-
- Zkušený
já tvrdím, že si slovinci užili, užívají a užijou dost smogu. mají z toho prd a ještě mají platit a stavět dálnice...
kdyby tohle bylo u nás, každej ale úplně každej by nadával na cizince, na vládu na zasran turisty na moře na všechno. Krom motorestů.
Takže dejme jim jejich eura, oni to postavěji, vžijme se do jejich situace, taky to asi není jednoduchý bydlet v létě u cesty zvlášť u "oblíbených" zkratek čechů....
Až to postavěji celý, tak se zkrátí doba jízdy k moři zase třeba o hodinku.
A bejt u moře za 9h. To je paráda.
To je skoro jako na ledovec
kdyby tohle bylo u nás, každej ale úplně každej by nadával na cizince, na vládu na zasran turisty na moře na všechno. Krom motorestů.
Takže dejme jim jejich eura, oni to postavěji, vžijme se do jejich situace, taky to asi není jednoduchý bydlet v létě u cesty zvlášť u "oblíbených" zkratek čechů....
Až to postavěji celý, tak se zkrátí doba jízdy k moři zase třeba o hodinku.
A bejt u moře za 9h. To je paráda.

To je skoro jako na ledovec

- cloudyman
- Nováček
-
- Zkušený