Třesení auta při záběru
-
Re: Třesení auta při záběru
Zdravim. (focus 1,6, r.v. 99)
Mal som podobny problem a hadzalo mi to na pravej strane, ale pri vymene pravej poloosi sa zistilo, ze je dobra, tak ju tam vratili. No a potom som dal pozriet aj tu lavu a ta mala uz o nieco vacsiu volu. Po vymene lavej poloosi auto hadzat prestalo.
Mal som podobny problem a hadzalo mi to na pravej strane, ale pri vymene pravej poloosi sa zistilo, ze je dobra, tak ju tam vratili. No a potom som dal pozriet aj tu lavu a ta mala uz o nieco vacsiu volu. Po vymene lavej poloosi auto hadzat prestalo.
- lu-k-as
- Nováček
Zdravím,to klepaní jsem měl take ale asi až u 80ti km rychlosti,jezdím dálky a dost mě to štvalo...jsou to poloosy!!! Konkretne u me to byla jen leva,cena jedne poloosy je od fordu 10500,-a za praci si rekli 720,- Samozřejmě jsem shanel víc informací o cenach a nechá se sehnat poloosa do 5000 ale to bych svemu milackovi neudelal. Každopadně z mé zkusenosti to klepaní delaji poloosy a hodne tezko se poznava jestli leva nebo prava,vnejsi nebo vnitrni ulozeni
- LANpartyzan
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
lu-k-as píše:Zdravím,to klepaní jsem měl take ale asi až u 80ti km rychlosti,jezdím dálky a dost mě to štvalo...jsou to poloosy!!! Konkretne u me to byla jen leva,cena jedne poloosy je od fordu 10500,-a za praci si rekli 720,- Samozřejmě jsem shanel víc informací o cenach a nechá se sehnat poloosa do 5000 ale to bych svemu milackovi neudelal. Každopadně z mé zkusenosti to klepaní delaji poloosy a hodne tezko se poznava jestli leva nebo prava,vnejsi nebo vnitrni ulozeni
u mě přesně stejný případ, najeto 175 000, motor 1.8TDDi. Dlouho se zjišťovala, která to je strana, nakonec zjištěno že levá poloosa. Sehnal jsem jí za 2500Kč orig. použitou a vše ok.
-
- Nováček
to bude problem s poloosami... ten isty problem som mal aj ja, vymenil som ich a je to v pohode...
-
- Nováček
Velmi rychlá a levná oprava vibrací poloos při záběru-posunout poloosy k převodovce cca o 3-5mm vymezovacím kroužkem mezi ložiskem a poloosou,na 100% účinné.
FoFo 1,8 ghia sedan,gold metal
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jj dobry pokud se v nejakem naklonu a propruzeni neopre poloosa o konec kloubu - taky prijemna vec .hetiva píše:Velmi rychlá a levná oprava vibrací poloos při záběru-posunout poloosy k převodovce cca o 3-5mm vymezovacím kroužkem mezi ložiskem a poloosou,na 100% účinné.

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Naoapak,při zatáčení a propružení se poloosa vzdaluje,nejblíž je při rovném rejdu,teoreticky je možné až 8mm,pak se musí upravit segrovka na tisicihranu u jehlových ložisek na vnitřním kloubu.Na této opravě není problém dalších 100tis.km.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
no kdyz poletim treba pravou zatacku , tak motor pujde doleva , cele auto se nakloni , tim pujde rameno vuci naprave vodorovne a poloosa bude zajeta na maximum . naopak pri zaberu se predek nadzvedne a ramena se jakoby vyvesi a tim ze vzdalenost zvetsi .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
To je pravda,ale pokud jsou v pořádku silenbloky na motoru a převodovce,tak k tomu nedojde,na vnitřním kloubu je dost místa.Beru to jako lehkou a levnou opravu než dát 15litrů za nové poloosy,ložiska mají nové dosedací plochy a vibrace jsou pryč.
- karel_st170
- .
Zajímavá oprava....jen by mě zajímalo zda to opravdu pomůže???potřebuju to vyřešit na jednom focusovi taky jen nevím zda jsem pochopil dobře že mám dát podložku mezi kloub a těhlicy??A s těma zatáčkama nevím... kolik tam může být vůle na posuvu poloosy??:nixw:
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud jsou vymlacene poloosy tak rozhodne budou silenbloky v poradku ...hetiva píše:To je pravda,ale pokud jsou v pořádku silenbloky na motoru a převodovce,tak k tomu nedojde.

Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
vdaka foru som pri probleme trasenia pri pridavani plynu-rychlost okolo 120-130 hned siel do vymeny poloosi-prava po rozobrati evidentne vydrate plosky-vymena za repas a trasenie pokracovalo -lava sa tvarila bez znamky opotrebenia ale na skusku sme nakoniec vymenili aj tu-trasenie zmizlo uplne.
Neda sa spolahnut ze poloos ktora po rozobrati vyzera relativne OK nesposobuje popisovane vibracie.
focus kombi 1.8benzin r.v99 176tis km
Neda sa spolahnut ze poloos ktora po rozobrati vyzera relativne OK nesposobuje popisovane vibracie.
focus kombi 1.8benzin r.v99 176tis km
Nazdar kluci. Změřte mi prosím někdo tu poloosu v místě kam by měla jít ta podložka co popisoval "hetiva". Chtěl bych to zkusit ale abych měl už nachstané ty podložky. Díky
-
- Nováček
zdarec hoši.Sice trochu pozdě tady píšu,ale zajímalo by mě jestli ten problém s poloosou je jen u 1.8 nebo i u 1.6,protože mi se to taky trochu třepe a co jsem tady vyčetl,tak většinou jste tady měli 1.8.Já mam 1.6 2002 74kw a spíš bych to tipoval na čepy
-
- Nováček
Zdravím.Nedávno jsem mi to trošku ujelo a pravým kolem jsem narazil do obrubníku.Naštěstí byl přes ulici servis tak jsem to tam strčil.Oprava vyšla na 8000kč,výmena ramene čepu, kloubu a kosti, zbíhavost + práce.Když jsem si ho vyzvedl tak jsem ho vzal na zkoušku jen pár ulic a zjistil,že se auto třese při 60 km v záběru.Když dám nohu z plynu tak nic.Vrátil jsem se do servisu a prý je to ohnutá hřídel.Je to možný?Psali jste o poloosách nebo kloubech.
Ford Focus 1.8,16V ZETEC
r.v.1998
r.v.1998