Výměna zapalovacích svíček
- Tears
- Nováček
Re: Výměna zapalovacích svíček
Nevíte jaka je doporucena vule (mezera) mezi vnější elektrodou a stredni elektrodou? Zatim jsem nemel cas se jit zeptat do Fordu, tak jsem tam dal stejne velkou vuli podle starych svicek, ale 1,4mm ?nejsem si jist kolik ma byt..ale starty po ranu kdy je auto podchlazene nejsou nejlepsi...muj focus 1,6 (2002).Diky moc 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tears, dej svicky do vyhledavace. Vim, ze ty vzdalenosti jsem tu daval a jsou opravdu vetsi nez obvykle.
- Jemar
- Zkušený
Pro motory 1,4 a 1,6 jsou doporučeny svíčky Morotcraft AYFS 22 C a mezera mezi elektrodami je 1,3 mm.
Pro motory 1,8 a 2,0 jsou doporučeny svíčky Motorcraft AYFS 22 PP 1 a mezera mezi elektrodami je 1 mm.
Pro motory 1,8 a 2,0 jsou doporučeny svíčky Motorcraft AYFS 22 PP 1 a mezera mezi elektrodami je 1 mm.
-
- Nováček
menší dotaz.
rozhodl jsem se vyměnit svíčky , zajel sem do fordu tam mi je daly podle techničáku a vyměnil jsem je najednou auto cukalo, netáhlo, prdělo (z výfuku) takže jsem dal zpátky staré svíčky a auto letělo jak raketa potom jsem si všiml že na té staré svíčce je nápis platinum a na nové super. Myslíte že mi daly ve fordu špatný svíčky ? máte někdo zkušenosti s těmyhle 2 typy svíček ? dík za rady
rozhodl jsem se vyměnit svíčky , zajel sem do fordu tam mi je daly podle techničáku a vyměnil jsem je najednou auto cukalo, netáhlo, prdělo (z výfuku) takže jsem dal zpátky staré svíčky a auto letělo jak raketa potom jsem si všiml že na té staré svíčce je nápis platinum a na nové super. Myslíte že mi daly ve fordu špatný svíčky ? máte někdo zkušenosti s těmyhle 2 typy svíček ? dík za rady
Ford Focus 1.6 16V Ghia (hatchback) 5.dv, r.v. 1998
černá metalíza, pružiny eibach, výfuk ulter sport, kit KN,
černá metalíza, pružiny eibach, výfuk ulter sport, kit KN,
- prying
- Junior
Ahoj. Došel jsi k nějakému závěru? Mám tam během měsíce vodu už po druhé.
Ford Focus II 1,6 AT , 2005
- fokusacik
- Nováček
Re:
Fofani, fokisti, a fokouni, dlouhodobý test pokračuje. Už mám na Boschkách najeto 22 000 km a zatím se jejich kvalita nijak nesnížila, jsem spokojen a mě můžete věřit, já bych vás za botu netahal, jde o společný klubácký "seriózní test"herizn píše:to FOCKI:.........vskutku??????tak schválně kolik je Tvůj tip?....a taky záleží zda se nám klučík focusáčík přízná........

-
- Junior
Ahoj.Já tam mám BERU a žádný problém.
Ford Focus ll 1.8 16V 92 kw Duratec Combi r.v. 2006
Ford Ka 1.3 51 kw Duratec 2002
Ford Focus 1.6 16V Combi r.v.2003 - po smrti
Ford Ka 1.3 51 kw Duratec 2002
Ford Focus 1.6 16V Combi r.v.2003 - po smrti
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
kde mas vodu ? nastav si podpis at je videt co mas za auto .prying píše:Ahoj. Došel jsi k nějakému závěru? Mám tam během měsíce vodu už po druhé.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- prying
- Junior
Sorry, už to tam je.
Voda je kolem zapalovacích svíček. Asi před měsícem mi to spadlo do nouzového režimu a tak jsme jeli na servis. Tam tu vodu zjistili, vysušili, vyměnili svíčky a tvrdili, že je to od ostřikovače, kterej teče na motor. To je ale blbost, protože by to nepřeteklo přes ten rantl a navíc tryska byla v pořádku. Dneska jsem vytáhl fajfku a zase byla od vody. Proto jsem to po dotazu tady šel rozdělat a zjistil, že voda je červená, tudíž jde o chladící kapalinu a jsou tam i zbytky nějakých solí. Takže teď už mi zbývá zjistit odkuď to může téct. Nechce de mi do toho lézt, protože kdyby to bylo něco vážnějšího, tak to chci zkusit na reklamaci resp.kulanci. Bohužel servis je až do konce roku zavřenej.
Voda je kolem zapalovacích svíček. Asi před měsícem mi to spadlo do nouzového režimu a tak jsme jeli na servis. Tam tu vodu zjistili, vysušili, vyměnili svíčky a tvrdili, že je to od ostřikovače, kterej teče na motor. To je ale blbost, protože by to nepřeteklo přes ten rantl a navíc tryska byla v pořádku. Dneska jsem vytáhl fajfku a zase byla od vody. Proto jsem to po dotazu tady šel rozdělat a zjistil, že voda je červená, tudíž jde o chladící kapalinu a jsou tam i zbytky nějakých solí. Takže teď už mi zbývá zjistit odkuď to může téct. Nechce de mi do toho lézt, protože kdyby to bylo něco vážnějšího, tak to chci zkusit na reklamaci resp.kulanci. Bohužel servis je až do konce roku zavřenej.
-
- Pokročilý
Mě se před měsícem stalo něco podobného - ráno jsem nemohl nastartovat, druhý den totéž. Vytáhl jsem fajfky a svíčky byly mokré( "utopené" podobně jako na fotkách)prying píše: Voda je kolem zapalovacích svíček. Asi před měsícem mi to spadlo do nouzového režimu a tak jsme jeli na servis. Tam tu vodu zjistili, vysušili, vyměnili svíčky a tvrdili, že je to od ostřikovače, kterej teče na motor. To je ale blbost, protože by to nepřeteklo přes ten rantl a navíc tryska byla v pořádku. Dneska jsem vytáhl fajfku a zase byla od vody. Proto jsem to po dotazu tady šel rozdělat a zjistil, že voda je červená, tudíž jde o chladící kapalinu a jsou tam i zbytky nějakých solí. Takže teď už mi zbývá zjistit odkuď to může téct. Nechce de mi do toho lézt, protože kdyby to bylo něco vážnějšího, tak to chci zkusit na reklamaci resp.kulanci. Bohužel servis je až do konce roku zavřenej

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
- prying
- Junior
Poprvé jsem to dával do servisu, když šlo auto v nouz.režimu. Svíčky byly zřejmě úplně potopené. Teď jsem na to přišel jen náhodou.
- pes zubatej
- Nováček
JJ, na to samý mě upozorňoval mechanik, když jsem byl v servisu na prohlídce auta po koupi a taky to tam mám trochu rezatý (ale ne tak zle). Taky mě upozorňovali že svíčky dovedou "zarůst" do závitů v hlavě pak je VELKEJ problémprying píše:Sorry, už to tam je.
Voda je kolem zapalovacích svíček. ...tvrdili, že je to od ostřikovače...

Předem dík
Ondra
- Kontaktovat uživatele:
jj stalo , uz jsem to delal a uplne se svicka pretrhla a byl problem to vyndat , laboroval jsem nad tim cca tyden , ruzny tesneni atd atd a pak jsem zjistil ze to tece pres trysky ostrikovacu , kdyz jsem objednal nove tak na tech puvodních to tesnilo plastem a na tech nových uz byla tesnici gumicka , od te doby ani kapka . (ono to tece primo do svicek - dej si papir na motor a nalej vodu kolem trysek a uvidis )
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- prying
- Junior
Já tam ty fajfky měl utěsněný už od začátku. Proto mě překvapilo, že mi po testu s papírem tvrdili, že to teče z ostřikovač. Bohužel jim nedošlo, že ten papír může být mokrej i zespodu. Kdyby to teklo z ostřik. tak by mělo být mokré celé ventil.víko.
- pes zubatej
- Nováček
Dík, když jsem to říkal bráchovi koukal na mě jako na debila že to v životě neslyšelfoki píše:jj stalo , uz jsem to delal a uplne se svicka pretrhla a byl problem to vyndat ...

Jakou silou (pákou) jsi to ukroutil? Nerad bych zažil to samý. Asi to dám do servisu, aspoň budu mít nový svíčky, ty co mám nevím v jakým jsou stavu.
Ford Focus II Combi, 1.6 16V (2005)
Dříve: Opel Astra F, 1.7 TD (1996)
Ještě dříve: Renault 9 TL, 1.4 LPG (1983)
Dříve: Opel Astra F, 1.7 TD (1996)
Ještě dříve: Renault 9 TL, 1.4 LPG (1983)