Stránka 4 z 16

Napsal: 18.10.2007 23:35
od Zakus
Většina jídla se tady motá kolem česneku tak taky něco přidám.

Nákládaný bůček aneb "Dortík ala Zak"
Dělám to tak 2x do roka aby si to zachovalo exlusivitu :)
většinou na významnější akce.
2 kg bůčku (libový dle libosti s kostí či bez kostí), 3/4 kg česneku, 2 x grilovací koření, špetka chilli, několik kuliček novýho koření, 3 x bob. list, pepř celý, sůl a alobal.
Bůček nakrájet na cca 5 cm x 15 cm kousky (jak to vyjde) a prošpikovat česnekem (2-3) stroužky. Do tlak. hrnce dát vodu, nový koření, bob. list, trochu pepře sůl a vařit cca 45 minut.
Mezitím oloupeme česnek a rozetřeme (opravdu zábava). V misce smícháme připravený česnek, gril. koření a podle plechový huby strávníka přidáme chilli. Utrhneme si dvojtě alobal a na něj položíme uvařený bůček (každý extra). Celý kus obalíme ve vytvořené pastě. Zabalíme, necháme vychladnout a nakonec to šoupnem do lednice. Podáváme nakrájené na menší plátky tak po 2 až 3 dnech. Ideální na pivní akce.
Recept je výsledkem 10letého ochutnávání. :lol:
Jako vedlejší produkt nám zůstane velmi silný vývar (vyprošťovák) na druhý den. Stačí přídat trochu sýra a vajíčko. :wink:
PS: Doma už mám zákaz, protože naposled ještě za 3 dny byl česnek v cítit v celém bytě. :twisted:

Napsal: 19.10.2007 08:55
od HORST
Ty vole, tak to cumim!! 8O 8O 8O
Kdyz jsem se hlasil na tyto stranky, bylo me receno, ze tady najdu hodne dobrych a poucnych veci, ale ze se tady naucim varit, to by me nenapadlo ani ve snu!!!! :wink:
Nicmene muzu pridat jednu zkusenost:vcera jsem na tyto stranky poslal svoji zenu a ta na veceri udelala Sumavske topinky dle Silverwolfa.
Muzu jen doporucit. Neni to nic narocneho a chutna to dobre.
Jen maly dodatek:ja, jelikoz jsem trosku na ostrejsi jidla, celou tu topinku jsem posypal trosku korenim.
No a pak jsem to zalil lahvackem a mohl jit spokojene spinkat.
:P :P :P
Jinak se uz chystame vyzkouset rizky nalozene do jogurtu. Myslim, ze to tady psala Tapsy. Uz se tesim a dobrou chut vsem!!!!

Napsal: 19.10.2007 10:55
od Jari
Zakus píše:Většina jídla se tady motá kolem česneku tak taky něco přidám.

Nákládaný bůček aneb "Dortík ala Zak"
Dělám to tak 2x do roka aby si to zachovalo exlusivitu :)
většinou na významnější akce.
2 kg bůčku (libový dle libosti s kostí či bez kostí), 3/4 kg česneku, 2 x grilovací koření, špetka chilli, několik kuliček novýho koření, 3 x bob. list, pepř celý, sůl a alobal.
Bůček nakrájet na cca 5 cm x 15 cm kousky (jak to vyjde) a prošpikovat česnekem (2-3) stroužky. Do tlak. hrnce dát vodu, nový koření, bob. list, trochu pepře sůl a vařit cca 45 minut.
Mezitím oloupeme česnek a rozetřeme (opravdu zábava). V misce smícháme připravený česnek, gril. koření a podle plechový huby strávníka přidáme chilli. Utrhneme si dvojtě alobal a na něj položíme uvařený bůček (každý extra). Celý kus obalíme ve vytvořené pastě. Zabalíme, necháme vychladnout a nakonec to šoupnem do lednice. Podáváme nakrájené na menší plátky tak po 2 až 3 dnech. Ideální na pivní akce.
Recept je výsledkem 10letého ochutnávání. :lol:
Jako vedlejší produkt nám zůstane velmi silný vývar (vyprošťovák) na druhý den. Stačí přídat trochu sýra a vajíčko. :wink:
PS: Doma už mám zákaz, protože naposled ještě za 3 dny byl česnek v cítit v celém bytě. :twisted:
Tak tohle znám,a můžu všem doporučit!!Česneku se nebojte-čím víc tím líp :lol: :lol:

Napsal: 19.10.2007 16:40
od Dany
Pikantní krabí polévka
2 litry vody, do něj 2 smetany a cca 250g lehce povařených krabích tyček, hrstka kuličkového pepře. Za použití ponorného mixéru vše důkladně rozšmelcujene, dosolíme dle chuti. Vaříme od 5ti do 10min za občasného mixování. Lahodnou smetanovou polévku podáváme z osmahlým chlebem.

Napsal: 19.10.2007 18:23
od NEEO
Přidám taky jednu rychlovku pro návštěvy.
Listové těsto rozválím na plech jako na štrůdl a na to dám místo jablek šunku nebo slaninu a k tomu sýr nebo to co dům dá a potřu to hořticí a zabalím jak štrůdl a pak to upeču a nakrájím.Je to lahoda.Zkuste to. :P

Napsal: 19.10.2007 18:55
od Skubi
zkusili to ve Fokusicích a jen se po plechu zaprášilo :wink: :lol:

Napsal: 20.10.2007 08:52
od Dany
Já to sice nejím, ale už jsem někomu z vás říkal, jak se dělá "rychlá žemlovka"?
Sníme tři rohlíky, dvě jablka, čtyři kostky cukru a v zápětí si strčíme prsty do krku. Jíme za tepla :D

Napsal: 20.10.2007 09:13
od zewl
myslim, ze takova zemlovka je velice ekomicke jidlo, protoze je pozivatelne hned nekolikrat :lol: Protoze kazdy clovek z toho udela lepsi a lepsi teplou zemlovku tomu dalsimu :lol: :lol:

Napsal: 20.10.2007 09:49
od Zakus
Obrázek

Napsal: 20.10.2007 19:39
od Dany
Kuřecí nudličky v nivové omáčce
cca tři kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a orestujem v oleji !!!nesolíme ani nekořeníme!!! Zalejem 1 smetanou a přisypem nahrubo nastrouhanou nivu asi 30dkg. Za stálého míchání čekáme na zhoustnutí omáčky. Posypeme čerstvým pórkem a podáváme z hranolkami či amerikami.
(pokud si uděláte ameriky, potřete si je rozetřeným česnekem, je to boží!!)

Napsal: 20.10.2007 21:35
od Damon
no jo Fofinka dělá také spoustu super jídel.Některé mohli ochutnat i nějací členové.
Takové masosýrové špízy v trojobalu,kuřecí plátečky se zeleninou a zampiony zapečené se sýrem nebo kuřecí kapsičky,ptáčky ve smetanové omáčce.
Dokonalé.
Recepty po mě nechtějte to musí ona. Ja jsem pro kuchyň velká pohroma. :oops: :oops:

Napsal: 21.10.2007 09:25
od Dany
Ale k nádobí tě pustí, né?? :lol:

Napsal: 21.10.2007 11:00
od pette
Danyho placičky jsme dělali na kulato a po vychlazení jsem je obtočil
plátky dalmátské sušené šunky a zapijel červeným vinem :!:

Napsal: 21.10.2007 17:10
od Jiri02
Jednoduche zapecene toasty: celer, syr (Eidam, lepsi je Niva anebo jejich smes), maslo, chlebickova veka (nemusi byt cerstva). Celer ocistime a nastrouhame na jemnem struhadle (diry cca 1 mm), stejne nastrouhame syr – obojiho tak zhruba stejne mnozstvi. Obe slozky smichame, vznikne takove podivne testo. Podle potreby dosolime. Veku nakrajime nejlepe sikmo na chlebicky, tence pomazeme maslem a naneseme vrstvu „testa“, tak 3-5 mm. Toasty zapeceme v troube nebo v Remosce. Jime teple, studene jsou tuzsi. Bon appétit!

Napsal: 21.10.2007 20:06
od Dany
Skubi píše:
Jari píše:to Mosad:Jak nakládáš ty utopence??Už jsem testnul pár receptů,ale pořád to nejsou ty klasický hospodský,co si pamatuji z mládí :cry: :cry: Vono to taky může bít tím,že ta uzenina(špekáček)není co bejvala.Ale jen tak pro zajímavost to pošli,vyzkouším a dám vědět.
kdyby jsi byl na Křivce nebo ve Fokusicích, tak by jsi je okoštoval :wink:
Poslouchej pane kuchaři, pokud si dobře vzpomínám tak ve fokusicích si ještě prezentoval recept "pes na hniličko" tak sem s ním :lol: