Napsal: 18.10.2007 23:35
Většina jídla se tady motá kolem česneku tak taky něco přidám.
Nákládaný bůček aneb "Dortík ala Zak"
Dělám to tak 2x do roka aby si to zachovalo exlusivitu
většinou na významnější akce.
2 kg bůčku (libový dle libosti s kostí či bez kostí), 3/4 kg česneku, 2 x grilovací koření, špetka chilli, několik kuliček novýho koření, 3 x bob. list, pepř celý, sůl a alobal.
Bůček nakrájet na cca 5 cm x 15 cm kousky (jak to vyjde) a prošpikovat česnekem (2-3) stroužky. Do tlak. hrnce dát vodu, nový koření, bob. list, trochu pepře sůl a vařit cca 45 minut.
Mezitím oloupeme česnek a rozetřeme (opravdu zábava). V misce smícháme připravený česnek, gril. koření a podle plechový huby strávníka přidáme chilli. Utrhneme si dvojtě alobal a na něj položíme uvařený bůček (každý extra). Celý kus obalíme ve vytvořené pastě. Zabalíme, necháme vychladnout a nakonec to šoupnem do lednice. Podáváme nakrájené na menší plátky tak po 2 až 3 dnech. Ideální na pivní akce.
Recept je výsledkem 10letého ochutnávání.
Jako vedlejší produkt nám zůstane velmi silný vývar (vyprošťovák) na druhý den. Stačí přídat trochu sýra a vajíčko.
PS: Doma už mám zákaz, protože naposled ještě za 3 dny byl česnek v cítit v celém bytě.
Nákládaný bůček aneb "Dortík ala Zak"
Dělám to tak 2x do roka aby si to zachovalo exlusivitu

většinou na významnější akce.
2 kg bůčku (libový dle libosti s kostí či bez kostí), 3/4 kg česneku, 2 x grilovací koření, špetka chilli, několik kuliček novýho koření, 3 x bob. list, pepř celý, sůl a alobal.
Bůček nakrájet na cca 5 cm x 15 cm kousky (jak to vyjde) a prošpikovat česnekem (2-3) stroužky. Do tlak. hrnce dát vodu, nový koření, bob. list, trochu pepře sůl a vařit cca 45 minut.
Mezitím oloupeme česnek a rozetřeme (opravdu zábava). V misce smícháme připravený česnek, gril. koření a podle plechový huby strávníka přidáme chilli. Utrhneme si dvojtě alobal a na něj položíme uvařený bůček (každý extra). Celý kus obalíme ve vytvořené pastě. Zabalíme, necháme vychladnout a nakonec to šoupnem do lednice. Podáváme nakrájené na menší plátky tak po 2 až 3 dnech. Ideální na pivní akce.
Recept je výsledkem 10letého ochutnávání.

Jako vedlejší produkt nám zůstane velmi silný vývar (vyprošťovák) na druhý den. Stačí přídat trochu sýra a vajíčko.

PS: Doma už mám zákaz, protože naposled ještě za 3 dny byl česnek v cítit v celém bytě.
