Nákládaný bůček aneb "Dortík ala Zak"
Dělám to tak 2x do roka aby si to zachovalo exlusivitu

většinou na významnější akce.
2 kg bůčku (libový dle libosti s kostí či bez kostí), 3/4 kg česneku, 2 x grilovací koření, špetka chilli, několik kuliček novýho koření, 3 x bob. list, pepř celý, sůl a alobal.
Bůček nakrájet na cca 5 cm x 15 cm kousky (jak to vyjde) a prošpikovat česnekem (2-3) stroužky. Do tlak. hrnce dát vodu, nový koření, bob. list, trochu pepře sůl a vařit cca 45 minut.
Mezitím oloupeme česnek a rozetřeme (opravdu zábava). V misce smícháme připravený česnek, gril. koření a podle plechový huby strávníka přidáme chilli. Utrhneme si dvojtě alobal a na něj položíme uvařený bůček (každý extra). Celý kus obalíme ve vytvořené pastě. Zabalíme, necháme vychladnout a nakonec to šoupnem do lednice. Podáváme nakrájené na menší plátky tak po 2 až 3 dnech. Ideální na pivní akce.
Recept je výsledkem 10letého ochutnávání.

Jako vedlejší produkt nám zůstane velmi silný vývar (vyprošťovák) na druhý den. Stačí přídat trochu sýra a vajíčko.

PS: Doma už mám zákaz, protože naposled ještě za 3 dny byl česnek v cítit v celém bytě.
