Ahoj všem,
zde je můj problém se startem:
-Mondeo mkIV 2.0TDCi
-85KW KLBA
-r.v. 11/2008
-manuálna převodovka 6st
-klíčové startování
-najeto snad 191 400km
-baterka původní
-CR systém Siemens VDO
Problémy začali cca před měsíce s naftou shell fuel save (nesvádíjm to na palivo, jen bylo v nádrži)
Po natankovani Nitra + se starty zlepšili (chytlo napoprvé, jako nové), pak následoval OMV Maxxmotion a zas špatně.
Po natankování 30l Benzina Verva výranzné zlepšení - minulý víkend. Po (7.7) jsem navštívil Bosch car service (bohužel jak na potvoru auto vtedy štartovalo jako nové) a diagnostika neukázala chybu:
-tlak rozdelovací palivoé lišty od 28260KPa do 28360KPa
-Vše vstrekovače v toleranci.
Technik mi spomínal, že tomto motoru PSA/Citroen/Ford odchází čerpadlo (začíná se drobit a zanáší vstřikovače, to se dělo u Mondea MkIII s Cr od Delphi). Tato závda se nedá poznat diagnostikou a celý CR systém je třeba vyndat a testovat na stolici Bosch. Jich návrh byla úprava SW RJ u Ford ... spočátku to vypadalo dobře až do pátku.
V pátek jsem natankoval plnou - benzina Verva v Rožnově p.R, ujel 200km po dálnici a dnes zas špatně. Viz video:
https://www.youtube.com/watch?v=NJKptD9l_PI
Jinak tankuju Benzina Verva, OMV maxx motion nebo Shell Diesel Nitro+.
V Bosch servici (F-M) říkali, že pokud bude problém přetrvávat budou muset kontrolovat celý palivový systém... což bude min 6000Kč jen diagnóza a oprava pak nevím kolik...
Co mě překvapuje, že jich nenapadlo kontrolovat:
-stav baterky
-stav (opotřebení startéra)
-stav žhavících svíček
-stav filtrů (olej, palivo, vzduch) - ty ale byly měneny (snad) v 180 000km spolu se spojkou a dvouhmatou
Baterku dnes zkontrolujem sám a dokonce mám k dispozici novou...jen se obávam, že to nebude ona...
Co myslíte vy? Lze s videa něco poznat?
Díky za rady...
PROBÉM VYŘEŠEN! Byl to startér, respas s práci 4500Kč
K řešení mi napovědel jeden polák, zde:
http://www.youtube.com/watch?v=yQ3Z3S1bbE0
Startér byl prý úplne "vyschlý" = bez vazeliny a docházelo k nadměrnému opotřebení spučástek a bylo třeba repas...
Probém má zjevně vícero lidí s modelem 2008, 2.0TDCi, tak snad to někomu pomůže...