Špatné starty
-
- Člen klubu
Re: Špatné starty
enikybeniky: Ked pozeram na tie tvoje problemy. Bud poriadne skontroluj vsetky uzemnovacie body v aute. A rovno skontroluj, ci si to nekupil nejaku ponorku (utopene auto).
- enikybeniky
- Nováček
Ty rafičky jsem nějak neřešil, něco to ukazuje po strčení klíčku, po otočení už se mi to zdá ok.
No, utopený to snad nebylo, auto bylo prohlíženo, bylo i píchlý na dia před koupí.
Jinak zatím jsem byl v servisu na výměnu svíček a paliváku, udělaly se rozvody, tak se všechno prošlo a zatím nikde nic, krom prý podezření na špatný benzín, ale bral jsem plnou na OMV, tak nevím, zkusím dojet nádrž, hodím TEC 2000 do benzínu a natankuju jinde.
Zítra se jede zase do servisu, kde bude tak 2 dny, aby se mohlo pátrat a zkoušet, tak dám vědět.
Jinak se mi zdá všechno ok, i spotřeba ... Jenom ty starty, no. Zdá se mi to o něco lepší, když je chladněji.
No, utopený to snad nebylo, auto bylo prohlíženo, bylo i píchlý na dia před koupí.
Jinak zatím jsem byl v servisu na výměnu svíček a paliváku, udělaly se rozvody, tak se všechno prošlo a zatím nikde nic, krom prý podezření na špatný benzín, ale bral jsem plnou na OMV, tak nevím, zkusím dojet nádrž, hodím TEC 2000 do benzínu a natankuju jinde.
Zítra se jede zase do servisu, kde bude tak 2 dny, aby se mohlo pátrat a zkoušet, tak dám vědět.
Jinak se mi zdá všechno ok, i spotřeba ... Jenom ty starty, no. Zdá se mi to o něco lepší, když je chladněji.
Ford Focus 1.6 Zetec, hatchback, 2002 Ghia, automatická klima
Peugeot 406 sedan 1.8 16V, 96' - NA PRODEJ
-
- Nováček
Tak se mi s nastávajícím ochlazením objevil klasický neduh benzínových FOFO mkI, (1998-2004), tedy špatné starty za sychravého počasí. Objevil se mi i před rokem, cca do února(března), od dubna do října byl klid. Ale jak začalo letos zase být cca kolem 3 až 8 stupňů po ránu, chladno, sychravo, tak se Fofíkovi opět nechtělo. Takže preventivně STP čistič vstřiků, nádrž kvalitního 95 (benzina), pak STP čistič ventilů (opět smícháno s plnou nádrží 95 benzina - vždy lít prvně čistič do prázdné nádrže, až poté benzín, kvůli promíchání směsí), ale HLAVNĚ vymontování ventilu volnoběžných otáček, odpojení od konektoru, naplnit ho po okraj WDčkem, chvíli nechat působit (deset minutek myslím stačí), vylít to, vyčistit, co půjde (hadříkem nebo tak), napojit na konektor, párkrát otočit klíčkem zapalování tam a zpět, aby se ventil promáznul a namontovat zpátky. Po tomto úkonu zatím super (ťuk, ťuk, ťuk), motor chytá napoprvé. Takže jednoznačně volnoběžňák, tedy aspoň u FOFO s menším nájezdem. Pokud má auto už nahrkáno k dvoustovce, tak tam může být špatné teplotní čidlo, nebo palivové čerpadlo, špatný tlak na válci...u FOFO s menším nájezdem většinou dělá neplechu volnoběžný ventil, kterýžto asi soudruzi poddimenzovali zlehka
ať vám vaši fofíci slouží

- enikybeniky
- Nováček
No uvidíme, dneska se snad něco dozvím. Na první dia to vůbec neukazovalo teplotu chladící kapaliny, pouze teplotu hlavy, tak snad to je jenom tím čidlem.... Jinak mně to naopak startuje líp, když je chladněji, kolem těch 3 stupňů. Celou neděli to stálo, v pondělí ráno 3 stupně a start na první brnk.
- gargulakj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jediné čidlo teploty je právě na hlavě... žádné čidlo teploty kapaliny tam nenajdeš 

Focus r.v. 2002, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
- Pastovic
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Čidlo hlavy sem měnil, a stejně je to stejný. Už sem to přestal řešit. Já nastartuju vždy na první ťuk, ale když hned nejedu, nebo dlouho musím vyjíždět z řady (protože někteří lidi neumí parkovat, tak aby ten před něma vyjel), tak jak furt mačkám spojka, brzda, plyn tak mi to za chvilku zdechne. Druhej start a vše ok, a můžu vyjíždět třeba 30min a nezdechne. Prostě jak je zátěž studenyho motoru tak to řídící jednotka vyhodní pozdě nebo vůbec a zdechne. Jediná pomoc u mě od tohoto je, odpojení baterky a pak to 200km vydrží, protože řj je resetovaná. Nechápu to už 3roky
! To stejný když jsou zamrzlý okna tak musím nastartovat, jít trochu odmrazit okna deicerem a stěrkou a po 3min když vlezu do vnitř a pustím ofuk a výhřev čelního okna tak nezdechne a je to ok. Ale když bych sedl do auta a hned po startu zmáčkl výhřev tak zdechne. Zajímalo by mě jestli to dělají i nový auta?

FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271

Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271

-
- Člen klubu
Nerobia to ani tie stare. Mas to jednoducho pokazene 

-
- Nováček
Zdar borci, máme stejný problém se startováním. Nevíte kolik stojí volnoběžný ventil (origoš) na fofo 1.6 74kw r.v. 02 

-
- Nováček
- Jardak
- Test driver
Zajímalo by mě jakej má smysl taková odpověď.....fulda007 píše:Nechtěj to ani vědět

Tady je ventil v náhradě.... http://ecat.elit.cz/volnobezregventil-P ... AwMy41NC4w
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- miki21
- Test driver
Origo ford uvádí 2170 bez dph
fulda, ty už taky nechtěj nic vědět
fulda, ty už taky nechtěj nic vědět

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Origo je zbytečné,stačí náhrada,funguje to všechno stejně.S daní tě to vyjde na moc peněz.Dáváme z aukra a fungují bez problémů.
http://auto.aukro.cz/krokovy-motorek-fo ... 16078.html
Ford focus 1,8 combi 1999
Ford mondeo 2,0 Tdci 2007 103kw
Ford mondeo 2,0 Tdci 2007 103kw
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
tenhle je do 2000 on ma 2002fulda007 píše:Origo je zbytečné,stačí náhrada,funguje to všechno stejně.S daní tě to vyjde na moc peněz.Dáváme z aukra a fungují bez problémů.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- enikybeniky
- Nováček
Tak pro info, stále se s tím pereme. Mezitím vyměněno čidlo otáček a čidlo rychlosti. Nevydržel jsem to a kontaktoval jsem prodejce, ten se k tomu postavil jako frajer a auto si přebírá a dává ke známému do Fordu. Už se prohazoval krokový motorek a podtlaková hadice, přehrával SW. Nyní se bude snad měnit lambda(y) a ještě něco, tak uvidíme. No a včera po 2 dnech stání klekla baterka, nahozeno přes kabely, tak snad to je baterkou a ne třeba altíkem. Takže zatím asi tak, nyní čekám na další info. Je to boj. 

- Dingo-zetec se
- Junior
Tak drzim palce,,lebo benzinaky na Focusoch to je sama zahada
tam mozes vymenit vsetko za origo aj tak to neni ono