Já sem jenom přidám svojí čerstvou zkušenost. Potřeboval jsem vyměnit plynové vzpěry zavazadlového prostoru u mého Fokuse a také u C-MAX. Do Focuse jsem objednal tyto
MAXGEAR , pro C-MAX nějaké
OPTIMAL .
Focus: vzpěry Maxgear jsou použitelné, až na to, že dveře zavazadlového prostoru se mě otevírají rozhodně pomaleji, než by ve skutečnosti měly. No ale to zatím přežiju, až se mě to přestane líbit, objednám FEBI (po zkušenosti u C-Maxu).
C-MAX: Vzpěry OPTIMAL rozhodně nebyly ani omylem optimální

. Dveře vyjížděly nahoru velmi rychle, až teprve v poslední chvíli, kousek před koncem otevření, se to poněkud zbrzdilo. Panty to sice nemělo snahu vyvrátit, ale bylo to vždycky tak nějak "o fous". To se nám nelíbilo a tak jsem objednal
FEBI Bilstejn . A fungují naprosto skvěle, prostě ideálně.
Že nejsem tak bohatý, abych kupoval levné šmejdy, to vím už dávno. No tentokrát jsem asi nebyl při smyslech, protože co by člověk chtěl za tu cenu že jo? Plynové vzpěry jsem ještě nikdy na žádném svém autě neměnil, takže nebyla zkušenost a tak nějak jsem to prostě neřešil. Takže vzpěry OPTIMAL byly za 372Kč a vzpěry FEBI za 820Kč, když to sečtu, není to už cenově daleko od originálů. Jakmile přišly FEBI, vzpěry Optimal letěly okamžitě do odpadu.