Nový FF Trend - co k němu

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
jh78
Nováček
Nováček

Re: Nový FF Trend - co k němu

Příspěvek od jh78 » 17.06.2009 12:41

PetrAT píše:
Quickie píše:1,4 je podla mna málo :oops:
a ked som teraz pozeral cenník, tak máte rozdiel 1,6 vs 1,6 Ti-VCT len 2o.ooo CZK
ja by som už teraz určite išiel do Ti-VCT.

Objem ničím nenahradíš.
Ta technická udělátka pomůžou, ale zase na úkor složitosti a případné poruchovosti.
Co mám info, tak 1,6 74kW patří mezi nejméně poruchové.
Osobně bych ale volil větší obsah a Titanium.

Tak to já bych volik taky větší obsah a hnedka Titanium - ale finanční hranice je bohužel omezena. V Titanium za stejnou cenu by byla Nová Fiesta - 1,4 - ale to je malý - nedáš pořádně kočárek do kufru. Sice moc líbivý - ale malý....

Slash_luke
Nováček
Nováček

Příspěvek od Slash_luke » 17.06.2009 12:47

PetrAT píše:° po přičtení havarijního pojištění, připojištění čelního skla a povinného ručení vychází měsíční splátka okolo 7.400,-

UFF, UFF . držím palce, aby jste to utáhli
:?
Jo, je to pálka a kdybych byl v jiné situaci, tak bych do toho asi nešel..a v jaké že to jsem situaci? Vydělávám já i má přítelkyně (žádné velké částky, ale stačí to :) ). Nebydlíme v podnájmu, ale u rodičů a dohromady platíme "nájem" jen cca 3000 měsíčně. Nemáme žádné dluhy (FoFo bude jediný) a závazky (dítě nejdříve tak za 4-5 let, což bude doba kdy bude FoFo splacen)..a žijeme jenom jednou, peníze tu jsou pro nás a ne my pro ně, tak proč si neudělat radost a koupit pořádné auto :)
Ford Focus Black Panther, 5dv, 1.6Ti-VCT 85kW, 2009

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 17.06.2009 13:10

můžeš to předčasně splatit ? je tam penále?
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Slash_luke
Nováček
Nováček

Příspěvek od Slash_luke » 17.06.2009 13:16

tomason: musím se přiznat, že tuto možnost jsem nezvažoval, takže ani nezjišťoval. Až budu doma, tak se podívám do papírů, jestli tam něco o předčasném splacení není.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 17.06.2009 17:47

Slash_luke píše:
PetrAT píše:° po přičtení havarijního pojištění, připojištění čelního skla a povinného ručení vychází měsíční splátka okolo 7.400,-

UFF, UFF . držím palce, aby jste to utáhli
:?
Jo, je to pálka a kdybych byl v jiné situaci, tak bych do toho asi nešel..a v jaké že to jsem situaci? Vydělávám já i má přítelkyně (žádné velké částky, ale stačí to :) ). Nebydlíme v podnájmu, ale u rodičů a dohromady platíme "nájem" jen cca 3000 měsíčně. Nemáme žádné dluhy (FoFo bude jediný) a závazky (dítě nejdříve tak za 4-5 let, což bude doba kdy bude FoFo splacen)..a žijeme jenom jednou, peníze tu jsou pro nás a ne my pro ně, tak proč si neudělat radost a koupit pořádné auto :)

je tam taky neco jako pojisteni v pripade neschopnosti splacet ? nevim co delas ale muze se stat ze treba prijdes o praci nebo vazne onemocnís a zustane to jen na jednoho , to same ze strany tve pritelkyne a pak je to docela dost davat tohle do auta . a jeste jeden dotaz bude se na tom podilet i pritelkyne ? a uz mate rozmyslene kdyz budete platit oba ci bude v pripade rozchodu ? nebo prijde na radu benzinova flexa s 50cm kotoucem ? :mrgreen: ja jen ze jsem neco podobneho zazil a i kdyz to neplatila ale prispivala na domacnost tak mi defacto jako ulevovala ze mi zbylo na auto a tim si narokovala .... bohuzel cele :cry: a vzhledem k tomu ze bylo napsane na ni tak jsem videl jen oblaka prachu kdyz odfrčela :lol: :lol: :lol:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Slash_luke
Nováček
Nováček

Příspěvek od Slash_luke » 17.06.2009 20:28

foki píše:je tam taky neco jako pojisteni v pripade neschopnosti splacet ? ... .... vzhledem k tomu ze bylo napsane na ni tak jsem videl jen oblaka prachu kdyz odfrčela :lol: :lol: :lol:
Pojištění neschopnosti splácet bohužel ne-e. Samozřejmě možnost přijít o práci je, ale takové riziko je vždy a u každého a když se toho bude člověk bát, jako čert kříže, tak to jen přivolá :) . Já osobně pracuju jako Informatik (správce sítě/hw/sw), kterého dnes už potřebují v téměř každé firmě, takže by snad v případě ztráty zaměstnání neměl být větší problém (raději být optimistou, než pesimistou :D )..v současné době to ale nehrozí (klep klep), tak se ani nebudu zbytečně stresovat. Přítelkyně je cukrářka a poslední 3 roky má práci jistou..během té doby ji lanařili do 2 jiných pekáren a 1 cukrárny (je šikovná), takže té ztráta práce taky bezprostředně nehrozí.
Pokud by ztratil práci jeden z nás, tak by to 1-3 měsíce šlo utáhnout, ale tak dlouho by stejně ani jeden z nás tvrdnout na pracáku nechtěl. (a práce se najde vždycky, když se chce..třeba i na chvíli horší, než předchozí, ale prostě aby se člověk nezadlužil)

Přítelkyně se podílí se mnou na všem (dokud jsem studoval, tak mě doslova sponzorovala) a peníze máme prakticky společné. Jsme spolu už 4 roky a rozhodně to nevypadá na ukončení vztahu..vlastně bychom už dávno byli manželé (pořád mě do ní nutí), kdybych nebyl na svatby smrtelně alergický :lol:
Auto je vlastně investice do našeho vztahu, protože ani jeden z nás by jej sám neutáhnul (nebo teda já ano, ale nebyla by to zrovna lahoda :) ) a při případném rozchodu by buď šlo pryč (60%) a nebo bych se jej pokusil utáhnout sám (40%)
Na žádnou flexu by snad nedošlo, i když je to jistě zajímavý nápad :mrgreen:

Tvou zkušenost ti nezávidím, ale v mém případě bude auto i úvěr napsán na mé jméno, takže by to asi neměla tak jednoduché..nicméně takové myšlenky si ani nepřipouštím, momentálně jsme ve více-méně harmonickém vztahu :)

Ale už dost mého životního příběhu :D .. samozřejmě chápu, že jde o velký finanční závazek a dlouho jsem si jej rozmýšlel, ale když bych o všem pořád jenom přemýšlel a bál se, tak bych nic neměl :wink:

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 18.06.2009 07:19

moje kočka mě taky dala na auto love ,ale je psané na mě, šlechetné že :wink: to foki:životní zkušenosti sou opravdu doslovně k nezaplacení :| :mrgreen:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Slash_luke
Nováček
Nováček

Příspěvek od Slash_luke » 18.06.2009 07:27

tomason: to teda je šlechetné :) , musíme si takové (své) hodné kočky hýčkat :twisted: .. u nás je to vlastně opačný případ, než u fokiho (ten měl auto napsané na přítelkyni) .. ale tak doufám, že v současné době už má důvěryhodnější přítelkyni..předpokládám, že ano :)
A aspoň se člověk poučí, každá zkušenost dobrá (i ta špatná..ale až s odstupem času :) )

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“