Pojištění neschopnosti splácet bohužel ne-e. Samozřejmě možnost přijít o práci je, ale takové riziko je vždy a u každého a když se toho bude člověk bát, jako čert kříže, tak to jen přivolá

. Já osobně pracuju jako Informatik (správce sítě/hw/sw), kterého dnes už potřebují v téměř každé firmě, takže by snad v případě ztráty zaměstnání neměl být větší problém (raději být optimistou, než pesimistou

)..v současné době to ale nehrozí (klep klep), tak se ani nebudu zbytečně stresovat. Přítelkyně je cukrářka a poslední 3 roky má práci jistou..během té doby ji lanařili do 2 jiných pekáren a 1 cukrárny (je šikovná), takže té ztráta práce taky bezprostředně nehrozí.
Pokud by ztratil práci jeden z nás, tak by to 1-3 měsíce šlo utáhnout, ale tak dlouho by stejně ani jeden z nás tvrdnout na pracáku nechtěl. (a práce se najde vždycky, když se chce..třeba i na chvíli horší, než předchozí, ale prostě aby se člověk nezadlužil)
Přítelkyně se podílí se mnou na všem (dokud jsem studoval, tak mě doslova sponzorovala) a peníze máme prakticky společné. Jsme spolu už 4 roky a rozhodně to nevypadá na ukončení vztahu..vlastně bychom už dávno byli manželé (pořád mě do ní nutí), kdybych nebyl na svatby smrtelně alergický
Auto je vlastně investice do našeho vztahu, protože ani jeden z nás by jej sám neutáhnul (nebo teda já ano, ale nebyla by to zrovna lahoda

) a při případném rozchodu by buď šlo pryč (60%) a nebo bych se jej pokusil utáhnout sám (40%)
Na žádnou flexu by snad nedošlo, i když je to jistě zajímavý nápad
Tvou zkušenost ti nezávidím, ale v mém případě bude auto i úvěr napsán na mé jméno, takže by to asi neměla tak jednoduché..nicméně takové myšlenky si ani nepřipouštím, momentálně jsme ve více-méně harmonickém vztahu
Ale už dost mého životního příběhu

.. samozřejmě chápu, že jde o velký finanční závazek a dlouho jsem si jej rozmýšlel, ale když bych o všem pořád jenom přemýšlel a bál se, tak bych nic neměl