Zkušenosti s koupí - další postup...atd

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 28.11.2005 09:05

Uf........no uvidím jak je budu potřebovat...zatím se mi kufr jeví jako velikej...postačuje.

Nemůžeš mi poslat na mail kontakt na ten Tvůj servis ? Už mám mobil.....ale zapsal bych si celou adresu. Asi to sem nechceš dávat do fóra...protože jsem to zatím nikde neobjevil. Myslím, že hodně fandů Focuse by Ti udělalo kšeft...mě na tom láká právě Tvoje zapálenost

botsman
Nováček
Nováček

Re k VIN

Příspěvek od botsman » 28.11.2005 13:29

To Foki
Sypu si hlavu popelem, dopletl jsem terminus technikus výrobce a výrobní závod. Nicméně doufám, že jsem svým příspěvkem popostrčil kolegu o kousek dále v jeho pátrání po historii vozu.
Botsman, Ford Focus 1,8 TDDi, combi, Trend/2002. Mondeo mk4 2.0TDCi

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 28.11.2005 13:33

No, jsem popostrčenej maximálně :D . Všechno mi to sedělo, takže výroba je snad OK - tady u Forda by se dalo ověřit, jestli to auto je koupené tam......teď mi jde spíš o najeté km a servisní prohlídky...když je dělali v Německu, bude to horší zjišťování.......ale po prohlídce koncem
týdne budu vědět víc, dám to sem.

Higiligi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Higiligi » 28.11.2005 16:20

to Focusini :Také já jsem si pečlivě přečetl tvůj nákup fordíka a vidím,že nejsem jediný,kdo než něco koupí tak řádně hledá a prověřuje. Trochu mě mrzí,že všude kam se člověk vrtne, narazí na lidský parazit.Třeba to,že v bazarech,kde píšou,že vůz nebyl havarován ...tak dost často bývá...běžná praktika...odtočené km...smějí se člověku,který chce za nemalé peníze pořídit prověřený vůz a z toho důvodu asi naivně věří VIN kódu...Asi i já patřím mezi lidi,kteří si chtějí zakoupit fordíka a vím,že se mi to povede,jen si tak říkám,jestli některé věci nemá člověk hodit za hlavu a prostě koupit co se mu líbí,protože při uvědomování všech nekalých praktik některých prodejců by asi nemohl koupit nic. Tak jsem jen tak nahlas uvažoval,přeju mnoho štastně ujetých km.

AdsBot [Google]
Junior
Junior

Příspěvek od AdsBot [Google] » 28.11.2005 16:45

Moc Ti pøeju úspìch pøi nákupu....a jsem rád, že sis mojí zkušenost pøeèetl - tøeba Ti to alespoò èásteènì v nìèem pomùže. Kdybych si mìl auto koupit dneska, asi bych mìl vìtší obavy než døív, protože už jsem tìch špatných zkušeností kolem nashromáždil docela dost. Dneska bych se hodnì bál koupit dovezeného Focuse....když si pøedstavím to dohledávání historie a bezmocnost kupujícího......jedinou výjimkou by byl fanda typu Fokiho.....vìøím, že umí zaøídit slušné vozidlo bez vìtších problémù.
Každopádnì je to riziko....bez automechanika bych do toho taky nešel...alespoò udìlá tu základní prohlídku, kdyby mìl šanci auto zvednout a nakouknout na další èásti auta, taky by to bylo super.

Hodit všechno za hlavu.....èlovìk nekupuje auto 2x do roka, pøeci jen to zatíží rodinný rozpoèet....a èlovìk chce aby to jezdilo....aby mu to za hranicema nazabavili.....prostì asi to jednoduše nejde hodit za hlavu.
Moc Ti držím palce, a

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 28.11.2005 16:52

Jo to jsem byl já, zapomínám se přihlašovat............... :lol: :lol: :lol:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 28.11.2005 17:14

poslu ti to nebo mi zavolej a ja ti to nadiktuju . jelikoz pristi rok chci rozsirovat jeste o pneuservis takze tady budou kompletni sluzby :lol:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 28.11.2005 20:55

OK, já zavolám až bude hrozit, že bych měl čas se stavit, každopádně pneuservis by se mi hodil právě teď - z Ostravy jsem to auto vezl na letňákách, do toho chumelilo.......zimáky se nedaly nikde sehnat, všude fronty....ale už je mám nachystané, zítra Focusíka ozdobím Polariskama

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 28.11.2005 21:05

ten bude asi az na jare
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 28.11.2005 21:13

Teď už nespěchám :lol:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 29.11.2005 00:08

jj :lol:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 29.11.2005 21:26

Tak v rychlosti další část příběhu "Nové auto"

Dneska mi dali nové zimáky, Barum Polaris II, prý jsou kvalitní, stály 1.700,-/kus, což je průměrná cena.
Ten mechanik co mi je vyměňoval koukal na destičky a kotouče a říkal, že jsou skoro nové....takže mě potěšil. Okouknul jsem výfuk, vypadal poměrně nově....prý je to původní, ale v dobrém stavu.
Na laku je vidět, že auto jezdilo do myčky...miniaturní škrábanečky, jsou vidět jen hodně zblízka, ale jsou....už jsem o tom slyšel, že myčka škodí, ale mám radost, že původní majitel udržoval auto v čistotě.

Servnisní prohlídky v Německu prý nejsou nic neobvyklého.......oni prý někdy jezdí k nám kvůli cenám, proč někdo jezdí k nim jsem nezjistil.

Konzultoval jsem pískání pod autem - prý to nebude pumpa, jak jsem tu někde četl...protože něco - nepochytal jsem vše. Prý to vypadá na klíňák, doporučili mi vyměnit rozvody, protože nikdy není 100 % jistota najetých km a kdyby to nebylo OK, je to pro motor riziko (asi by se mu něco stalo). Takže rozvody (nevím přesně čeho) včetně klíňáku asi vyměnit nechám...kolikpak to asi bude stát...(?)

Místama se mi zdá, že by motor mohl znít potišeji....že při neutrálu mírně brblá....ale nemám srovnání....poslouchám to možná až zbytečně pozorně.

Kouknul jsem se pod auto, vypadá to tam všechno čistě a úhledně...radost pohledět. Zkontrolovali jsme na sklech rok výroby, naučil jsem se číst jakési tečky, které znamenají měsíc v daném roce - co tečka to měsíc tuším, takže jsem si to přepočítal a vypadalo to OK

Cca za 10 dní mě čeká u kamaráda ta velká celková prohlídka - kamarádovi rozhodně věřím, že se mě nesnaží natáhnout o peníze, vždycky mi říkal (servisoval původní auto), co je nutné vyměnit a co ne, co ještě vydrží.....taky jsem mu s něčím pomáhal......
Tak uvidíme co pak, zatím mám radost, zimáky jsem si po dojezdu prohlížel..no jsou to jeho bačkůrky na zimu :-))))

Ostřikovače už stříkají v pohodě, prý předtím asi docházela voda, což by souhlasilo. Blinkr se nevrací, ale vůbec to nevnímám. Po nastartování motor pořád píská, pak to přestane.

Zvažuju to pískování skla....prý si to zloděj rozmyslí, když by měl po krádeži měnit všechny okna.........

Tak až bude nějaká novinka, dám zase vědět.

Co takhle nějaké zkušenosti někoho jiného ?
(pro ty co se chystají nakoupit, ať mají co nejvíc informací)

:D

driver
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od driver » 29.11.2005 22:16

Taky něco přihodím,focuse mám zhruba tři měsíce,po koupi jsem musel vyměnit kotouče i s deskama,byli už dosti sjeté což se projevovalo hodně velkým pulsováním do pedálu,hlavně při brždění z velké rychlosti,to jsem zvládnul vyměnit sám,žádná hrůza.

Byl přivezený z Německa,k tomu i servisní knížka,podle servisních údajů vše sedělo tak jak má,výměna oleje,filtrů atd.,ale kdo ví sfalšovat se dá cokoliv.

Pak jsem vyrazil do Fordu na celkovou prohlídku,včetně diagnostiky,prohlédli mi celé auto,všechno v pořádku,vůle žádné,ložiska v kolech taky žádné vůle,menší netěstnost převodovky,výfuk původní,koncoví díl už začal chytat korozi,ale nic vážného,pak mi to mechanik napojil na počítač,neukázalo to žádnou chybu,airbagy v pořádku atd.
Akorát mě trápí to pískání v motoru,řekl mi že to může být vychozená vodní pumpa.
Po téhle prohlídce jsem si mohl říct,že je to po technické stránce v pořádku.

Jinak jsem s focusem velmi spokojený,jak výkonově,tak mě ohromil velmi skvělý podvozek,drží jak přibitý,brzdy mají taky pěkný nástup.
Motor šlapě čistě,tiše bez nějakých kolísání otáček,žádný velký problém,ještě nenastal.

Takže s mé strany velká spokojenost.

Ford focus r.v.99 2.0i 16V Trend

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 29.11.2005 23:10

Snad se nějak rozumně brzo dovím, co to pískání způsobuje.....štve mě to.

Jinak ten motor přímo nekolísá....špatně se to popisuje, mám pocit, že když jsem s Oktávkou stál na neutrál, motor nebyl slyšet vůbec, tady ho slyším...prostě si lehounce pobublává, ale podle mě by měl šlapat úplně hladce...

Kolik stojí taková diagnostická prohlídka u Forda ?
Po kolika km bych měl nechat vyměnit olej ?
Bude to vědět Foki ? :)

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 30.11.2005 20:03

meni se po 20t km doporucuji olej 5W30 nic jineho , jiank diagnostika myslim kolem 600k podle toho co chces vsechno delat .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“