rozsvítila se kontrolka motoru.
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozsvítila se kontrolka motoru.
jjjj..dik
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem tu znova, včera se mi zničeho nic najednou za jízdy rožnula kontrolka motoru, připomínám, že mám novej katík, tak asi bude muset přijít na řadu nová lambda sonda, ale nejdřív ještě odpojím baterku a pak uvidím
- Tomas0512
- Nováček
Já mám 1.6 benzín 74kW, taky mi to jelo na 3 válce, vadná cívka, kromě cívky jsem rovnou vyměnil i kabely a svíčky, ale co tím chci říct, žádná kontrolka motoru se mi nerozsvítilakrtecek1910 píše:truman píše:Odpojil jsem baterku na 2dny,ale kontrolka svítí stále.Může to souviset s tím zdecháním motoru po raním startování ??
Nazdarek, mne se rozsvitila zluta kontrolka jen jednou. Pricinou byla vadna civka. Bylo to tim ze mi pak jel fofo na tri hrnky a stoupli mu emise. Po vymene civky a svicek vse OK.

Ford Focus DFW
1.6 16V 74 kW
r.v. 1999
1.6 16V 74 kW
r.v. 1999
- nilgiri
- Nováček
Čau, asi před měsícem mi v autě měnili pístní kroužky a při zkušební jízdě hned po opravě se rozsvítila kontrolka motoru. Po připojení na diagnostiku u mýho mechanika (nějaký ?OBD? nebo tak nějak) to nenašlo žádnou chybu. Zkoušel jsem i na 10 minut odpojit baterku. Po připojení jsem to projel a OK. Další den se asi 10 sekund po nastartování rozsvítila znovu. V diag. režimu přístrojové desky to taky píše, že není žádná chyba. Auto startuje i jede bez problémů, i když mi přijde, že by mělo mít vyšší výkon (což se ale projevovalo už před zmíněnou opravou). Jde mi o to, jestli má vůbec cenu utrácet peníze za diagnostiku u Forda, když ta OBD diagnostika nic nezjistila a ani na přístroj. desce se nevypsala chyba. Moc tomu nerozumím a nevím, jestli tam mají nějakou pokročilejší, která třeba odhalí i to, co se jiným způsobem nedá zjistit.
Focus 1.6 74kW 2000 kombi
-
- Člen klubu
Co viem, tak na pristrojovke pise iba chyby pristrojovky, nie RJ motoru.
- nilgiri
- Nováček
Jestli jsem to dobře pochopil, tak by to mělo zvládnout vypsat všechno, co je uvedeno tady:
http://forum.konkurence/viewtopic.php?f=161&t=1300, i když moc nevím, jak je možný pěticiferný kód na čtyřciferném displeji.
http://forum.konkurence/viewtopic.php?f=161&t=1300, i když moc nevím, jak je možný pěticiferný kód na čtyřciferném displeji.
-
- Člen klubu
Mas tam jasne napisane: 6. Dtc-NONE: výpis registrů závad přístrojové desky. Pokud bliká NONE, registr závad prázdný, jinak viz popis níže
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nene..vypisuje to zavady klidne i lambda sondy...mne to ukazovalo kdysi i P0137...coz je sonda...
Naposledy upravil(a) vitr73 dne 11.07.2014 04:57, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
-
- Člen klubu
Mne to nikdy nic nevypisalo (ani chybu plavaku). A na druhom focuse tiez nie, ked blblo cidlo vacky/klukovice - a to dokonca svietila kontrolka motora.
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak já jsem 15.2. 2014 měnil tu zadní lambdasondu, dal jsem bosch a ťuk ťuk zatím to je OK
- nilgiri
- Nováček
Díky za rady, asi zkusím tu diagnostiku a třeba něco ukáže.
-
- Nováček
zdravím všechny, kterým už někdy svítila kontrolka motoru a zvlášť ty, kterým už nesvítí 
mám focus 1,6 r. 2001 a od loňska mi se kontrolka rozsvěcuje a obcas i zhasla, teď už jen svítí. na jaře jsem měl stk a na emisích jsem byl déle než obvykle, jelikož hodnoty byly dlouho v červených číslech a pak na chvíli to bylo ok, takže jsem prošel. Byl ale cítit u motoru výfuk, tak jsem zajel k mechanikovi a výfuk spravili (vyměnili ten vlnovec a jiné dírky zavařili). od loňska mám trochu vyšší spotřebu (tak o 1 litr) a trochu mi kolísají otáčky na volnoběhu (podle test modu tak asi 750-850) - volnoběžný ventil jsem před pár lety měnil. odpojením baterky sice kotrolka na nějakou dobu zhasne, ale zase začne, takže něco není ok. letos chci jet poprvé s dětmi do chorvatska a rád bych měl auto v pořádku. pročetl jsem tohle forum a tipuju to na lambda sondu, rád bych, kdybyste mi řekli svůj názor. teď si vybavuju, že když přeřazuju rychlost, tak mírně se otáčky zvednou ( a není to těžkou nohou) a vůbec ten plyn by mohl jít lehčeji (v zimě) - tak to zřejmě potřebuje vyčistit škrtící klapku, že? Jinak je focus bezva auto, se kterým jsem spokojen.

mám focus 1,6 r. 2001 a od loňska mi se kontrolka rozsvěcuje a obcas i zhasla, teď už jen svítí. na jaře jsem měl stk a na emisích jsem byl déle než obvykle, jelikož hodnoty byly dlouho v červených číslech a pak na chvíli to bylo ok, takže jsem prošel. Byl ale cítit u motoru výfuk, tak jsem zajel k mechanikovi a výfuk spravili (vyměnili ten vlnovec a jiné dírky zavařili). od loňska mám trochu vyšší spotřebu (tak o 1 litr) a trochu mi kolísají otáčky na volnoběhu (podle test modu tak asi 750-850) - volnoběžný ventil jsem před pár lety měnil. odpojením baterky sice kotrolka na nějakou dobu zhasne, ale zase začne, takže něco není ok. letos chci jet poprvé s dětmi do chorvatska a rád bych měl auto v pořádku. pročetl jsem tohle forum a tipuju to na lambda sondu, rád bych, kdybyste mi řekli svůj názor. teď si vybavuju, že když přeřazuju rychlost, tak mírně se otáčky zvednou ( a není to těžkou nohou) a vůbec ten plyn by mohl jít lehčeji (v zimě) - tak to zřejmě potřebuje vyčistit škrtící klapku, že? Jinak je focus bezva auto, se kterým jsem spokojen.
Ford focus combi 1,6 16v/74kw r.v. 2001
-
- Nováček
Taky lambda...vyměněno už nesvítí, před tím se rosvítila jen občas, potom už po 10s od nastartování svítila furt..
Focus combi 1,6 - 74KW ,lp. 2001
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
takže sem píšu znova
rozsvítila se mi opět kontrolka motoru a byl jsem na diagnostice u Zaqika
rozsvícení kontrolky předcházelo rychlejší jízda a vytočení motoru na skoro 6500 ot. na 4 rychl. stupeň
auto jelo normálně a beze změn
shodl jsem se se Zaqikem, že by to mohlo bejt svíčkama, je pravda, že na fakoni maj najeto už přes 36500km. a na escu najely taky něco přes 30000km.
nyní mám ford platinky a budu dávat NGkáčka - platinky
svíčky budu měnit, ty mám nové, ale jinak to už nechápu, vejfuk je v pohodě, katík je rok starej, zadní lambda je stará osm měsíců a přední jsem dával na začátku září, protože se mi na dovolené taky rozsvítila kontrolka a to 3x, vždy po cca: 450km.
rozsvítila se mi opět kontrolka motoru a byl jsem na diagnostice u Zaqika
rozsvícení kontrolky předcházelo rychlejší jízda a vytočení motoru na skoro 6500 ot. na 4 rychl. stupeň
auto jelo normálně a beze změn
shodl jsem se se Zaqikem, že by to mohlo bejt svíčkama, je pravda, že na fakoni maj najeto už přes 36500km. a na escu najely taky něco přes 30000km.
nyní mám ford platinky a budu dávat NGkáčka - platinky
svíčky budu měnit, ty mám nové, ale jinak to už nechápu, vejfuk je v pohodě, katík je rok starej, zadní lambda je stará osm měsíců a přední jsem dával na začátku září, protože se mi na dovolené taky rozsvítila kontrolka a to 3x, vždy po cca: 450km.
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
takže jsem dal dneska nové svíce NGK PTR5A-13
a staré byly ještě platinky motorcraft
první svíce od rozvodů byla suchá a další byly od oleje, ale jenom závity, spodky nee
a staré byly ještě platinky motorcraft
první svíce od rozvodů byla suchá a další byly od oleje, ale jenom závity, spodky nee