Já mám taky:
zatím tubusy nejedou. Kéž tedy pojedou. údajně mají jet pouze a jen na prázdniny.
slovinksko: nebudu objíždět, bo:
----
Protože loni jsem se "trápil" za kolonou borců (jezdím zásadně bez navigace), jeli jsme bokem (směr tam) přes "Sladký vrch", jediny pozitivum vidím v tom, že jsme se po nějakém čase vyjevili poblíž HR hranic.
Negativa: jelo X borců někde od prahy, visel jsem na nich, sami netušili i s navigacema kam jedou (poslednimu jsem přes okno čuměl na navigaci), jelo se několika vesnicemi v velmi náročným terénem, samá zatáčka, samej kopec. Ve finále borci zastavili a nevěděli jak dál, já jel dál a trefil. Ale jet tam po tmě není ideál, navíc tlačit se tam za kolonou taky není na spotřebu a jízdní styl ideál. Navíc zabírá to možná méně peněz i km. ale časově a hlavně opticky vzhledem k únavě je takové no nevím. Zpátky jsem jel se známkou normálně a bylo to i rychlejší.
Špatně se tam předjíždělo. A příjde mi, jak "češi" "chytrolíni" se všichni vrhli na možnost objet placený úsek, tak byli všichni (i v nejčernější noci) právě na tomto úseku

takže taková malá "štau"

)))
Nevím, názorově je mi bližší jet snažší cestou.
Mám kamaráda co jel zpět přes maďarsko, sám přiznal, že spěchal a že s Tdi to šlo. Ale časově to zajel jako já. A já jedu více méně konstantě a jsem rád, že ta 1.6 žere to co žere, když už jede, to co jede.

Můj pohled na věc. Zkusil jsem z 8 jízd za posledních 8 let. 1x maďarsko (v počátcích, takže teď vím jen od kámoše), a 1x objet slovinské placené, ale letos M M M (mikulov, maribor, makarska)
---
ať už pojedete kudy koli předem chci popřát štastnou cestu. Věřím, že po cestě na někoho narazím

(ovšem bez problémů).