Příspěvek
od IvanGS » 11.05.2012 09:09
Já k opatrnosti nenabádám, je to zbytečný. Jako když mi máma (mimochodem je mi 52:-)) říká ať jezdím opatrně a já ji odpovídám že tak jezdím i bez jejích rad protože se nechci zabít. A pak ve mně občas stejně chytnou saze. Za 14 let a 180 tisíc km na motorce jsem pár krizovek měl, ale asi při mně někdo stál, vždy to dobře dopadlo a hlavně - bylo to ponaučení.
Nedávno mi jeden chopperista bez helmy říkal co je komu do toho, že je to jeho hlava a ve vedru helmu nenosí. Tak jsem mu řekl ať si palici rozseká když mu na ní nezáleží, ale ať se rovnou zabije, protože invalidní důchod, popř. pobyt ve špitále budeme platit my všichni.
Některým hovadům na motorce bych bral řidičák doživotně a nebo jim přeju ať rozsekaj motorku a na novou nemají. Obvykle nadávaj, že jim řidič auta nedal přednost a vjel jim do cesty z vedlejší (je to běžná příčina nehod), ale stejně tak často se ukáže, že motorka jela 150 km/h a víc. Být řidičem auta, asi bych si taky myslel že křižovatku projedu než se ta tečka v dáli přiblíží... Ale je fakt, že na motorce jsme malí, snadno přehlédnutelní, spousta autařů je k nám ohleduplných ale najdou se i takoví co nás schválně zablokují (asi mají s motorkáři špatnou zkušenost, což je ale neomlouvá). Takže sviťte, noste helmy a pořádné oblečení, dokud si nejste na 100% jistí že o vás auto ví, jeďte tak abyste se mu mohli vyhnout. A jezděte opatrně:-):-):-) !!!
Teď o víkendu jsem byl na motorce na otočku v českých vesnicích v rumunském Banátu, nádhera!