Oprava koroze
- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oprava koroze
to iZSi: To tady má víc lidí, mě nevyjímaje. Mám to i na plastových dílech a jde to seškrábnout nehtem. Zřejmě jsou to nějaké zoxidované zbytky zimního posypu. Leštěnkou by to mělo jít dolů 

Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
- iZSi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ano, zaruka je 12r ale docital som sa tam taku zaujimavu vec ze koroziu je mozne reklamovat iba v pripade ze k nej dojde z vnutra von... Neviem ako to mam chapat
to Konik: hej da sa to zoskrabat tiez nechtom, skusim to prelestit. vdaka!
to Konik: hej da sa to zoskrabat tiez nechtom, skusim to prelestit. vdaka!
Ford Focus wagon Titanium r.v. 2008 1.8TDCi 85kW
farba: oceans blue
farba: oceans blue
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píše Konik.Mám to taky a byl jsem z toho dost vyděšenej.Ale ta leštěnka to sundá!Dělá to prý ta potento sůl!
- Jemar
- Zkušený
Pokud ti kamínek odloupne lak na předním čele, nebo abraze laku na prahu za předním kolem se na tuto záruku samozřejmě nevztahuje, protože případná koroze postupuje z vnějšku plechu dovnitř. Záruka se vztahuje jen na technologické nedostatky výrobce. Pod tím si představuji nedokonalou protikorozní ochranu, technologicky nevhodné řešení (např. lemy dveří u FF1). Prostě když koroze postupuje z vnitřní strany plechu na povrch a vytváří puchýřky na laku.iZSi píše:Ano, zaruka je 12r ale docital som sa tam taku zaujimavu vec ze koroziu je mozne reklamovat iba v pripade ze k nej dojde z vnutra von... Neviem ako to mam chapat
- Mata
- Pokročilý
Tak jsem v sobotu když bylo tak krásně vykydala a vycídila Fofíka a uplně mě vyděsily maličké rezavé tečky na předních blatnících. Jsou titěrné a jsou vidět jen hodně z blízka. Tak jsem chtěla hodit dotaz jestli s tím máte zkušenost. A už to tu čtu. Jde to seškrábnout nehtem, to je pravda. Jen mě napadlo, jestli to nejsou nějaký mikroďubky do laku a ta rez že z nich vyzlínala na povrch. Protože když to seškrábnete, není nic vidět a ni cítit pohmatem.
Neříkejte, že mi Fofin rezne!!!!
Jedině mě napadla leštěnka a důkladně to rozleštit. By se to mohlo jakoby i zatáhnout ne? jestli tam ty nějaký mikropory jsou...

-
- Nováček
no jestli to jde setřít a pod tím je normálně barva, tak to asi nebude rez, ne. Kdyby to byla rez, tak po setření by pod tím bylo buď ještě víc rzi, nebo čistej plech, nebo díra. Je vidět, že zatím nemáš zkušenosti s korozí 
Co tady čtu, mě celkem děsí. Mám teď necelých 14 dní focuse z února 2001, a vypadá to velice slušně. Na jednom prahu je sedřená barva, majitel mi řekl, že už několik let, a není tam vidět žádná rez, jen pozink. Zadní dveře mu někdo napicnul na parkovišti, nechal to jenom vyklepat, opět, tam kde je odlouplá barva je vidět jen pozinkovanej plech, žádná rez. Je to možný u auta, který má tolik problémů s korozí?

Co tady čtu, mě celkem děsí. Mám teď necelých 14 dní focuse z února 2001, a vypadá to velice slušně. Na jednom prahu je sedřená barva, majitel mi řekl, že už několik let, a není tam vidět žádná rez, jen pozink. Zadní dveře mu někdo napicnul na parkovišti, nechal to jenom vyklepat, opět, tam kde je odlouplá barva je vidět jen pozinkovanej plech, žádná rez. Je to možný u auta, který má tolik problémů s korozí?
Mondeo combi 2004 TDCi 96kW
- Mata
- Pokročilý
[quote="fofo2001"]no jestli to jde setřít a pod tím je normálně barva, tak to asi nebude rez, ne. Kdyby to byla rez, tak po setření by pod tím bylo buď ještě víc rzi, nebo čistej plech, nebo díra. Je vidět, že zatím nemáš zkušenosti s korozí 
jestli tohle bylo mířeno na mne, tak jen bych chtěla podotknout, že si myslím, že kdyby tam byla pididírečka neviditelná okem, že rez klidně "vyzlíná" zkrz ní a když to setřeš, nemusí být nic vidět...Nepřijde mi to nemožné.

jestli tohle bylo mířeno na mne, tak jen bych chtěla podotknout, že si myslím, že kdyby tam byla pididírečka neviditelná okem, že rez klidně "vyzlíná" zkrz ní a když to setřeš, nemusí být nic vidět...Nepřijde mi to nemožné.
-
- Nováček
Objevil jsem to při sobotním pucování taky - na stříbrný barvě krásně vidět (teda z blízka). Díval jsem se po netu, čím to je. Někde píšou že je to od kotoučů (podle mě divný, mám zástěrky), někde od zimního posypu - v některých materiálech je struska. Někde to vysvětlujou dokonce jako elektromagnetickej jev, kvůli kterýmu koroduje plech v mikroskopickém póru laku ... tomu moc nevěřím, když je to i na plastových dílech. Takže já tipuju ten posyp ...
FF II kombi 2008, 1.6 74 kw, stříbrná moondust
- Mata
- Pokročilý
To, že píšete, že to máte taky a že i na plastových dílech, to mě trochu uklidňuje...
- vitacz
- Zkušený
Ahoj, nevite co se stim da delat?
Nechat prelakovat cely naraznik stoji asi trojku co? Ale zase kvuli tomuhle se mi moc investovat nechce. Nenapada nekoho nejake jine reseni?
Dekuji
Nechat prelakovat cely naraznik stoji asi trojku co? Ale zase kvuli tomuhle se mi moc investovat nechce. Nenapada nekoho nejake jine reseni?
Dekuji
-
- Nováček
Neříkám, že je to nemožné, ale jestli takový druh koroze existuje, tak asi jen na Fordech. Jinde jsem nenarazil na korozi, která by se rozlévala po okolní barvě. Nemyslel jsem to ve zlém, spíš pozitivně, že zatím nemusíš řešit "opravdovou" korozi...Mata píše:jestli tohle bylo mířeno na mne, tak jen bych chtěla podotknout, že si myslím, že kdyby tam byla pididírečka neviditelná okem, že rez klidně "vyzlíná" zkrz ní a když to setřeš, nemusí být nic vidět...Nepřijde mi to nemožné.
Mondeo combi 2004 TDCi 96kW
- Mata
- Pokročilý
ale vidíš, že to má více lidí na svých autech. Ostatně v jednom příspěvku se i zmiňuje ta možnost, kterou jsem nastínila.
Jinak rozhodně vím jak vypadá skutečná koroze na autě. Naše stará felda kvete ostošest
Jinak rozhodně vím jak vypadá skutečná koroze na autě. Naše stará felda kvete ostošest

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na plastu nemá co reznout.Barva určitě ne a plast taky ne...Byl jsem poučen,že je to od posypových materiálů.V létě to na autě nenajdeš...
- funkatron
- Pokročilý
koroziou sa zaobera este jedno vlakno, kde som pridal nejake prispevky ohladom opravy korozie v ramci zaruky...strana 69
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... start=1020
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... start=1020
Ford S-Max Titanium X 2.0 TDCi 6/2010 120kW automat
-
o broušení a vyhlazení kovů atd se hodně píše na http://www.micronplus.cz nebo na http://www.lesteni.cz, tam mas napsane co pouzit na ktery kov, jakou hrubost kotouce, pasu nebo jakou pastu. to prvni je spis e-shop, tam je zas vic o tech konkretnich kotoucich a pastach.