Ford bouračky aneb ať se tohle každému z nás vyhne...
-
- Člen klubu
Re: Ford bouračky aneb ať se tohle každému z nás vyhne...
Mna vcera vybrzdoval chuj na cervenej Ochcafke. Lebo som ho vyblikol v lavom pruhu, ked sa vliekol 120km/h. U niektorych je to diagnoza, tam nejde o auto. Mam ho aj na kamere, poslem to organom, nech pomahaju a chrania.
Nehoda v Bystranoch: http://www.tvnoviny.sk/domace/1855651_t ... oveho-muru
Pasy nemali ani jeden. RS motorsport nalepku ano...
Nehoda v Bystranoch: http://www.tvnoviny.sk/domace/1855651_t ... oveho-muru
Pasy nemali ani jeden. RS motorsport nalepku ano...
- miki21
- Test driver
Přirozená segregace... škoda, že tam nebyl sám.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Stastlivec
- Zkušený
Tak já si zase kontroverzně přisadím 
Jen ať ho zavřou až zčerná, vybržďování neobhajuju.. ale!
Kdyby Oktávka nebyla zbytečně v levém pruhu.. nemuselo se to stát, jako vždy..
Kdyby Audi dodrželo bezpečnou vzdálenost.. nemuselo se to stát, mohlo tam oktávce přeběhnout třeba zvíře..
A hlavně, vždycky mi bylo do hlavy vtloukáno - co neubrzdíš, to neukecáš - kam se to podělo? Najednou za nehodu prostě může ten vepředu..

Jen ať ho zavřou až zčerná, vybržďování neobhajuju.. ale!
Kdyby Oktávka nebyla zbytečně v levém pruhu.. nemuselo se to stát, jako vždy..
Kdyby Audi dodrželo bezpečnou vzdálenost.. nemuselo se to stát, mohlo tam oktávce přeběhnout třeba zvíře..
A hlavně, vždycky mi bylo do hlavy vtloukáno - co neubrzdíš, to neukecáš - kam se to podělo? Najednou za nehodu prostě může ten vepředu..
- ZaQik
- Admin
to bylo v dobe pred vybrzdovacema ... nechapu, kdo na tuhle "novotu" prisel ... asi nejakej slaboduch, kteremu spolecnost umoznila diky rozvoji mediciny prezit detstvi :Stastlivec píše:co neubrzdíš, to neukecáš - kam se to podělo?

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- Stastlivec
- Zkušený
No jo, ale z pohledu řešení nehod by to tak mělo být stále, ne? Když to nebude vybržďovač, může to být cokoli jinýho.. třeba chodec, zvíře, pneumatika..
-
- Člen klubu
Nie . V tomto pripade ide vina na toho, kto vytvoril nebezpecnu situaciu. A to nebol ten, kto nedodrzal odstup, ale ten, kto vpredu umyselne vybrzdoval.
Keby tam vbehne srnka, tak vina ide na toho vzadu, co nedodrzal bezpecny odstup.
Inak povedane, ked sa stane nehoda, musi byt vinnik. Ak je to nepredvidatelne, schyta to ten vzadu. Sposobil nehodu nedodrzanim odstupu, ale "neumyselne". Kdezto v pripade takehoto primitiva si nesie celu vinu on, spravil to umyselne. Preco by mal byt vinny ten vzadu, ktory len jazdil blizsie ako mal?
Keby tam vbehne srnka, tak vina ide na toho vzadu, co nedodrzal bezpecny odstup.
Inak povedane, ked sa stane nehoda, musi byt vinnik. Ak je to nepredvidatelne, schyta to ten vzadu. Sposobil nehodu nedodrzanim odstupu, ale "neumyselne". Kdezto v pripade takehoto primitiva si nesie celu vinu on, spravil to umyselne. Preco by mal byt vinny ten vzadu, ktory len jazdil blizsie ako mal?
- Stastlivec
- Zkušený
Takže mi chceš říct, že nedodržení bezpečné vzdálenosti platí jenom někdy?
Rozumim tomu co píšeš, ale tady by se měla vina minimálně půlit, nesou ji oba..
Rozumim tomu co píšeš, ale tady by se měla vina minimálně půlit, nesou ji oba..
-
- Člen klubu
Podobny pripad: Ide niekto 150km/h na okreske. Druhy mu neda prednost, vyjde do cesty, zrazia sa. Kto je na vine?
Urobi sa posudok, ci ho ten z vedlajsej videl a mohol mu dat prednost. Ak ano, tak vinnik nehody je ten z vedlajsej. Aj ked ten na hlavnej prekrocil rychlost.
(Boli aj pripady, kedy sa to urcilo inak, ale tam islo o "znamosti".)
V tomto pripade suhlasim, nech si to odserie ten vpredu. Pre takychto treba davat exemplarne tresty. Ze bezpecnu vzdialenost nedodrziava drviva vacsina vodicov, je pravda. Musis v tomto pripade brat aj socialno-spolocensky rozmer rozsudku. Ako varovanie pre dalsich podobnych debilov.
Urobi sa posudok, ci ho ten z vedlajsej videl a mohol mu dat prednost. Ak ano, tak vinnik nehody je ten z vedlajsej. Aj ked ten na hlavnej prekrocil rychlost.
(Boli aj pripady, kedy sa to urcilo inak, ale tam islo o "znamosti".)
V tomto pripade suhlasim, nech si to odserie ten vpredu. Pre takychto treba davat exemplarne tresty. Ze bezpecnu vzdialenost nedodrziava drviva vacsina vodicov, je pravda. Musis v tomto pripade brat aj socialno-spolocensky rozmer rozsudku. Ako varovanie pre dalsich podobnych debilov.
- Nonid
- Test driver
Stastlivec: Problem je i v tom, ze ruzny auta brzdej ruzne a ty nemuzes pokazdy pocitat s tim, ze te bude vybrzdovat nekdo s dvakrat sirsima pneu, jak mas ty 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
- Stastlivec
- Zkušený
Tak jestli jel 90 nebo 150 je celkem jedno, tak jako tak by nejspíš došlo k nehodě.. prostě nedání přednosti a hotovo. A je to tak podle mě správně.
Exemplární potrestání není k ničemu. Tohle není první podobný případ a děje se to stále. Takže účinnost exemplárního potrestání je nulová. Naopak - podle mě je třeba dát jasný signál, že bezpečná vzdálenost platí vždy a všude a je jedno co se stalo vepředu, tak jako tak to musíš ubrzdit. Když ne, máš podíl viny.
Ale v první řadě by k takovýmto situacím vůbec nedocházelo, kdyby všichni dodržovali elementární pravidla na silnici - v tomhle případě že se jezdí na dálnici vpravo a vlevo jen a pouze k objíždění a předjíždění..pokud by to tak bylo, toho magora by nikdo nevystresoval a vůbec bychom se o tom nebavili
Nonid: to ti může být jedno, víš jaký máš pneu ty, víš jak ti brzdí auto, tak podle toho pojedeš ne? I s felicií na 13tkách jsem ubrzdil až do zastavení, když mi to zahamtnul nějakej němec na jižní spojce v prostředním pruhu.. vzpomněl si že chce sjet na magistrálu..
Exemplární potrestání není k ničemu. Tohle není první podobný případ a děje se to stále. Takže účinnost exemplárního potrestání je nulová. Naopak - podle mě je třeba dát jasný signál, že bezpečná vzdálenost platí vždy a všude a je jedno co se stalo vepředu, tak jako tak to musíš ubrzdit. Když ne, máš podíl viny.
Ale v první řadě by k takovýmto situacím vůbec nedocházelo, kdyby všichni dodržovali elementární pravidla na silnici - v tomhle případě že se jezdí na dálnici vpravo a vlevo jen a pouze k objíždění a předjíždění..pokud by to tak bylo, toho magora by nikdo nevystresoval a vůbec bychom se o tom nebavili

Nonid: to ti může být jedno, víš jaký máš pneu ty, víš jak ti brzdí auto, tak podle toho pojedeš ne? I s felicií na 13tkách jsem ubrzdil až do zastavení, když mi to zahamtnul nějakej němec na jižní spojce v prostředním pruhu.. vzpomněl si že chce sjet na magistrálu..
-
- Člen klubu
Aj argument so srnkou na ceste: Na okreske v zakrutach ano. Na dialnici??? Zrazu sa tam nezhmotni. Ked pribehne zboku, tak ju vidis aspon sekundu pred tym, aj ked ides vzadu. Pripravis sa na brzdenie. Pripadne ked sa do laveho pruhu necakane vyradi niekto z praveho pruhu. Tam su to stotiny, ale vidis to vopred.
V inej situacii, ked ides v lavom pruhu, ako druhe vozidlo, pred tebou ide konstantnou rychlostou, vidis, ze nic pred nim, a zrazu dupne na brzdu... To sa neda porovnat. Tam to nemas sancu ocakavat. Ja tiez v takychto situaciach kontrolujem okolie, pravy pruh, spataky, necumim tomu pred sebou na brzdove svetla.
Exemplarne tresty mozno maju ucinok. Nebyt toho, mohlo byt tych nehod viacej.
To mas ako tresty pri vrazdach. Neznamena, ze sa nedeju, ale je toho menej.
V inej situacii, ked ides v lavom pruhu, ako druhe vozidlo, pred tebou ide konstantnou rychlostou, vidis, ze nic pred nim, a zrazu dupne na brzdu... To sa neda porovnat. Tam to nemas sancu ocakavat. Ja tiez v takychto situaciach kontrolujem okolie, pravy pruh, spataky, necumim tomu pred sebou na brzdove svetla.
Exemplarne tresty mozno maju ucinok. Nebyt toho, mohlo byt tych nehod viacej.
To mas ako tresty pri vrazdach. Neznamena, ze sa nedeju, ale je toho menej.
- Stastlivec
- Zkušený
Docela by mě zajímaly statistiky - neřekl bych totiž že je toho méně. Nemůžeš brát jen to co si přečteš na idnes nebo vidíš v televizi..
Jo já taky sleduju situaci okolo, ale musím říct, že primárně teda sleduju toho před sebou. A jedu v dostatečné vzdálenosti. Možná jsem paranoidní, ale odtamtud hrozí největší nebezpečí
S nadsázkou - beru to tak, že mě chce každej v provozu zabít, tak podle toho jezdim 
Jo já taky sleduju situaci okolo, ale musím říct, že primárně teda sleduju toho před sebou. A jedu v dostatečné vzdálenosti. Možná jsem paranoidní, ale odtamtud hrozí největší nebezpečí

- Nonid
- Test driver
Stastlivec: Ano, vim, jak brzdi moje, nevim ale, jak brzdi jeho a to muze prinest problem... Pokud on dokaze zastavit vyrazne rychlejs, jak ja. Extra pri vybrzdovani 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
-
- Člen klubu
Ved podla statistik. Od socializmu je klesajuci trend vrazd. Nie vzdy medzirocne, ale vysledna krivka ide smerom nadol.
Bohuzial, ked necham od auta pred sebou dost velky odstup, vzdy sa najde nejaky debil, ktory sa tam musi z praveho vyradit. Pri rozdiele rychlosti 140km/h vs. 110km/h je to pre mna vacsie a castejsie ohrozenie.
Bohuzial, ked necham od auta pred sebou dost velky odstup, vzdy sa najde nejaky debil, ktory sa tam musi z praveho vyradit. Pri rozdiele rychlosti 140km/h vs. 110km/h je to pre mna vacsie a castejsie ohrozenie.
- Stastlivec
- Zkušený
Nonid: Když seš dostatečně daleko tak ne 
stano.: s tím se nedá nic dělat, musíš najít hranici kdy se ti tam nikdo nezařadí.. najezdím toho celkem dost a tohle zas tak často nepotkávám..dejme tomu během jedné jízdy po dálnici jednou až dvakrát.. no a pak prostě pustim plyn a nechám ho jet..

stano.: s tím se nedá nic dělat, musíš najít hranici kdy se ti tam nikdo nezařadí.. najezdím toho celkem dost a tohle zas tak často nepotkávám..dejme tomu během jedné jízdy po dálnici jednou až dvakrát.. no a pak prostě pustim plyn a nechám ho jet..