Reproduktory+tlmenie dveri
- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Reproduktory
Já mám na vyhybce pouze šest svorek, s tím že úroveň výškáče se nastavuje pomocí takového šoupátka.
Dá se doporučit nějaké nastavení nebo to je výhradně individuální věc?
Dá se doporučit nějaké nastavení nebo to je výhradně individuální věc?
- Chobby
- Junior
To je dost individuální záležitost, každýmu vyhovuje jinačí charakteristika zvuku - vyzkoušej a uvidíš 

- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Jako Chobby... jsou to tvoje usi, ne nase 

- Milinko
- Zkušený
Aháá, takže tak je to. 4 svorky: 1 pro minus, a další 3 pro -3/0/+3db. Teď jsem si na té výhybce všimnul u jedné ze svorek +3db. Ja tam asi fiknu rovnou ty +3db, mám rád zvýrazněné výšky, případně je utlumím na rádiu.stigi píše:Vyhybka ma 3 moznosti zapojeni vyskace - muzes nastavit zesileni resp. utlum +3/0/+3 dB, proto jsou na vyskac 4 svorky!!!Milinko píše:K čemu je na té výhybce zbývající pár svorek?? Jestli to chápu, tak 2 jsou na hlavní vstup, 2 na výškáč a 2 na středobas....co ty zbývající 2?
díkec za objasnění!
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Milinko
- Zkušený
Tady je foto repráku zadních dveří zevnitř a nejak tam nemožu najít tu výhybku

- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že je vestavěná přímo do toho reproduktoru. Proto ji nevidíš 

- Milinko
- Zkušený
Hmm, takže i výškáč má v sobě integrovanů výhybkuMerdy píše:Já si myslím, že je vestavěná přímo do toho reproduktoru. Proto ji nevidíš

EDIT:Nemožu si vybavit, jestli vede ke středobasu a výškáči jedna hlavní žíla, která sa pak rozděluje pro každý repro zvlášť nebo má každý reprák svoji hlavní. Som z toho volakýsi zmetěný...sry

- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Když se podíváš pozorně, tak uvidíš, že na tom středobasu jsou napojeny čtyři káblíky. Dva vedou signál z rádia (zelená šipka) a ty další dva ze středobasu do výškáče (červená šipka).
- Milinko
- Zkušený
Uhm, teď už je mě to jasné
Já jsem si nemohl vybavit jak to vypadalo, když jsem to měl onehdá rozdělané. Thx

- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No problem. Děláš na tom? Já jsem dneska rozdělal levé zadní dveře, vyčistil plechy, sehnal horkovzdušnou pistoli a zítra budu lepit. V pondělí musím sehnat mdf desku a vyrobit podložku.
Připravil jsem si v tapecu díru pro výškáč a zítra to vypatlám Braxem.
Ještě musím zjistit, jak se sundávají ty boční lišty. Chci to časem lakovat a kdyby se to muselo sundávat zevnitř, tak to musím nechat ve stavu, abych se k tomu dostal.
Připravil jsem si v tapecu díru pro výškáč a zítra to vypatlám Braxem.
Ještě musím zjistit, jak se sundávají ty boční lišty. Chci to časem lakovat a kdyby se to muselo sundávat zevnitř, tak to musím nechat ve stavu, abych se k tomu dostal.
- r0mik
- .
- Kontaktovat uživatele:
panove o vikendu jsem byl na tuning srazu jako poradatel, jen ciste ze srandy jsme si chtel pomerit s ostatnimi jak na tom je me audio.. no vyslo me to na druhou pricku se 105.1dB , prvni mel 105.2dB.. merilo se vepredu v prostoru pred radiem, ja jsem spokojen na to ze je tam jen radio Sony(4x50W max) a seriove original repro vepredu, vzadu v platu ovaly Sinus Live SL240C(120W rms), a v kufru subwofer BullAudio ESW-12 (200W rms) .. tak premyslim zdali ty repro daruju kamosovi gratis do Scirocca jak jsem mu slibil kdysi...
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
- Milinko
- Zkušený
Merdy:Zatim nedělám, matroš s repro mě sice v pátek přišel, ale o víkendu nebyl vůbec čas. Budu si na to muset vzít volno, protože to bude trochu pracnější a chci na to mít klid ať je to pořádně. Zárověn přemýšlím, že ještě objednám další repro a tlumení k tomu použiju na podlahu, stejně ji chci tlumit, tak aspon využiju akce.2m2 by měly stačit. Jsem na ten matroš zvědavý, jak se s ním bude dělat, jak bude držet atd....
Myslím, že ty lišty drží na tomto čudlíku - viz obr. Ale je možné, že jdou vycvaknout i bez toho abys musel lézt dovnitř. Já to tlumil kolem toho.
Myslím, že ty lišty drží na tomto čudlíku - viz obr. Ale je možné, že jdou vycvaknout i bez toho abys musel lézt dovnitř. Já to tlumil kolem toho.
- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro info chci napsat, že přesto, že jsou ve FoFo II použité 165mm reproduktory, tak ta díra ve vnitřním plechu je daleko větší (aspoň v zadních dveřích). Ty originální repro mají větší "objímku". V praxi to znamená, že potřeba udělat redukci na uchycení neorigo reproduktorů 

- lucass
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Vás,
pročetl jsem toto vlákno a měl bych následující dotazy:
1) Chystám se Focusu udělat výměnu originálních repro za následující:
přední dveře - http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... e-sps-571a
zadní dveře - http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... e-sps-57c2
Akorát jsem si všiml, že někde mají tyto typy zařazené do rozměrů 6 x 8 cm namísto 5 x 7 cm. Jaký rozměr je správný a jaký vlastně potřebuji?
2) Chci dveře vytlumit Sikadampem, chtěl bych ale i odhlučnit motor od interiéru - použili byste stejný materiál, nebo radši speciální k tomu určený, např. v jiném vlákně zmiňovaný Zealum ZNBS-BA10 či Dynamat TacMat? Jde mi o to, abych se dočkal za ty peníze opravdu dobrého výsledku. Ten hluk uvnitř mě vyloženě drásá (oproti předchozí rozvrzané Nexii je to Focus ještě horší).
3) Neznáte v okolí Plzně či Teplic někoho, kdo by mi za rozumné prašule repro vč. tlumení nainstaloval a zapojil? Zvládl bych to asi i sám, ale radši bych někoho šikovného, kdo s tím má zkušenosti.
pročetl jsem toto vlákno a měl bych následující dotazy:
1) Chystám se Focusu udělat výměnu originálních repro za následující:
přední dveře - http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... e-sps-571a
zadní dveře - http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... e-sps-57c2
Akorát jsem si všiml, že někde mají tyto typy zařazené do rozměrů 6 x 8 cm namísto 5 x 7 cm. Jaký rozměr je správný a jaký vlastně potřebuji?
2) Chci dveře vytlumit Sikadampem, chtěl bych ale i odhlučnit motor od interiéru - použili byste stejný materiál, nebo radši speciální k tomu určený, např. v jiném vlákně zmiňovaný Zealum ZNBS-BA10 či Dynamat TacMat? Jde mi o to, abych se dočkal za ty peníze opravdu dobrého výsledku. Ten hluk uvnitř mě vyloženě drásá (oproti předchozí rozvrzané Nexii je to Focus ještě horší).
3) Neznáte v okolí Plzně či Teplic někoho, kdo by mi za rozumné prašule repro vč. tlumení nainstaloval a zapojil? Zvládl bych to asi i sám, ale radši bych někoho šikovného, kdo s tím má zkušenosti.
Ford Mondeo 1.8 TD MKII, kombi, 66 kW, 01/1998, fialová metalíza
Daewoo Nexia 1.5 MPi, hatchback, 55 kW, 04/1995, zelená metalíza
Daewoo Nexia 1.5 MPi, hatchback, 55 kW, 04/1995, zelená metalíza