Z čeho postavit domek?
- Infinter
- Zkušený
Re: Z čeho postavit domek?

- Marťas
- Test driver
Ale aby mela vlhkost kam unikat, bude treba udelat vetrani...
Pod valbovou strechou taky vznikne mensi ulozny prostor se schody z chodby ci garaze a bude i pristup ke kabelazi, pripadne vzduchotechnice. Takze rovnou strechu zrejme skrtam
...
Jinak neresit finance, tak uz bydlim zde
....
http://freshome.com/2011/11/16/sleek-mo ... illa-veth/
(akorat ne s tak minimalististym interierem)
Pod valbovou strechou taky vznikne mensi ulozny prostor se schody z chodby ci garaze a bude i pristup ke kabelazi, pripadne vzduchotechnice. Takze rovnou strechu zrejme skrtam

Jinak neresit finance, tak uz bydlim zde

http://freshome.com/2011/11/16/sleek-mo ... illa-veth/
(akorat ne s tak minimalististym interierem)

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- Infinter
- Zkušený
No, já ti nevím jestli by se mi něco takového líbilo 

- Marťas
- Test driver
Mam rad modernu
....
Obri pozemek s vlastnim lesem, velke prosklene spolecne prostory, podzemni garaz, z predni strany nenapadnost, klidne okoli....
Ikdyz je fakt, ze tohle je uz docela hodne
. Pouze jsem se zasnil
....

Obri pozemek s vlastnim lesem, velke prosklene spolecne prostory, podzemni garaz, z predni strany nenapadnost, klidne okoli....
Ikdyz je fakt, ze tohle je uz docela hodne

- Infinter
- Zkušený
Ok, ale u nás bys musel mít okolo tak 3m betonový plot, s ostnáčem a ostrahou.. mě se moderna líbí, ale tohle už je dost "neútulné".
-
- Pokročilý
Já ti poradímMarťas píše:Trosku jsem pokrocil....
Dal jsem na Vas a komin uz neni v detskem pokoji. Uprostred vznikla technicka mistnost a pradelna zaroven. Druhy detsky pokoj vznikl misto puvodni pradelny. Domek se jeste o kousek zvetsil a rovnou strechu jsem vymenil za valbovou (tim vznikl i fajn koutek na drevo). Zahrada je zatim provizorni - pouze trava a bazen jeste neni umisteny....

- Marťas
- Test driver
Ja se prave snazim o co nejnizsi strechu
. Nelibi se mi ty vysoke domky se strechou s 20 a vice stupnovym sklonem. Navic z aktualniho bydleni (s rodinkou v dvougeneracnim baraku) znam dobre uskali vetesnictvi (mamca
), tak se snazim veskerych zbytecnosti radeji zbavovat
. Nesnasim 30 let stare nepouzivane harampadi, ktere se "urcite bude nekdy hodit"
. Proto by i ten pudni prostor byl spise symbolicky....

- Infinter
- Zkušený
Počkej až budeš něco potřebovat

- Marťas
- Test driver
Urcite nebudu
, navic to tajne s tatikem obcas po malych castech vyhazujeme, kdyz je mamca v praci
....

-
- Pokročilý
Neblbni - jednoho krásnýho dne tam můžeš udělat dětem podkroví . Pořádnou půdu a pevný schody na ní. Co jsem měl možnost pozorovat když dělají střechy tak ty rohy a úžlabí jim zaberou tolik času a je tam tolik odpadu že moc neušetříš proti jednoduché vysoké sedlové střeše.Marťas píše:Ja se prave snazim o co nejnizsi strechu. Nelibi se mi ty vysoke domky se strechou s 20 a vice stupnovym sklonem. Navic z aktualniho bydleni (s rodinkou v dvougeneracnim baraku) znam dobre uskali vetesnictvi (mamca
), tak se snazim veskerych zbytecnosti radeji zbavovat
. Nesnasim 30 let stare nepouzivane harampadi, ktere se "urcite bude nekdy hodit"
. Proto by i ten pudni prostor byl spise symbolicky....
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak za mně sedlovku a ani se nemusí dělat tak vysoká, jinak skrze třeba valbová, mansardová střecha je samozřejmě časově náročná a je i dost odpadu, ale na druhou stranu to dá baráku takové hezké kouzlo, úžlabý, nároží a podobně, ale zase sedlovka je na údržbu a případně na zatejkání nejméně náročná, z klasických střech, plechovou a nebo pultovou neberu v potaz, pak dát nějaký střešní okno a je tam pak fakt na půdě nádherný pokoj
a jinak docela dost střech jsem už udělal před několika lety a dělal jsem i na starým městě v Praze, jsem původem pokrývač, jen tak mimo, ale už jsem to asi tak 12 let nedělal
a jinak docela dost střech jsem už udělal před několika lety a dělal jsem i na starým městě v Praze, jsem původem pokrývač, jen tak mimo, ale už jsem to asi tak 12 let nedělal
- miki21
- Test driver
dobré vědětmouse píše: jsem původem pokrývač...

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Marťas
- Test driver
Uz z filozofie bungalovu nejak nemuzu prekousnout podkrovi. Pripadne deti budou mit sve pokoje a vice nez 2 kusy neplanuji
. Navic si nedelam nadeje, ze po studiich budou chtit zustat doma s rodici
. Ty casy jsou pryc, kdy frcely dvougeneracni domky...
Jaka je vubec nejvhodnejsi krytina pro nizke strechy? Nekde jsem vycetl, ze plech a pro palene tasky je treba vetsi sklon strechy. Co je na tom pravdy?

Jaka je vubec nejvhodnejsi krytina pro nizke strechy? Nekde jsem vycetl, ze plech a pro palene tasky je treba vetsi sklon strechy. Co je na tom pravdy?

- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak zhruba od 15° a je potřeba menší laťování skrze zpětnej spád vody a čím větší sklon, tím menší rozteč v laťování
skrze materiál, já jsem zastáncem tašek, třeba bramac je dost kvalitní a při počtu na m/2 a váha tašek tak vychází dost dobře, dělá se to vše na sucho a je to rychlá a čistá práce, ale zase doplňky něco stojej, jako třeba hřebenovej pás a podobně, plechová střecha, mno to je zase po určité době je dobrý zase jí natřít a nebo je dobrý pořídit kvalitní pozink, ale i ten je potřeba po x letech natřít a nebo měď ta je bezúdržbová, ale zase to je darda, další možnost je šablony jako co dřív byl eternit a dělá se stále, ale už bez azbestu a dělá se s povrchovou úpravou, jsou barevný, ale tam je zase potřeba bednění na celé střeše a dát tam ještě lepenku pod tu krytinu
zkrátka je potřeba si na to udělat rozpočet kolik jsi ochotnej do té střechy vrazit a pak ještě kolik je rozteč krovů a kolik maj ty hranoly zda 10x10 cm. a rozteč třeba 1metr? to vše je dobrý si uvědomit
skrze materiál, já jsem zastáncem tašek, třeba bramac je dost kvalitní a při počtu na m/2 a váha tašek tak vychází dost dobře, dělá se to vše na sucho a je to rychlá a čistá práce, ale zase doplňky něco stojej, jako třeba hřebenovej pás a podobně, plechová střecha, mno to je zase po určité době je dobrý zase jí natřít a nebo je dobrý pořídit kvalitní pozink, ale i ten je potřeba po x letech natřít a nebo měď ta je bezúdržbová, ale zase to je darda, další možnost je šablony jako co dřív byl eternit a dělá se stále, ale už bez azbestu a dělá se s povrchovou úpravou, jsou barevný, ale tam je zase potřeba bednění na celé střeše a dát tam ještě lepenku pod tu krytinu
zkrátka je potřeba si na to udělat rozpočet kolik jsi ochotnej do té střechy vrazit a pak ještě kolik je rozteč krovů a kolik maj ty hranoly zda 10x10 cm. a rozteč třeba 1metr? to vše je dobrý si uvědomit
Naposledy upravil(a) mouse dne 12.06.2012 05:47, celkem upraveno 1 x.