Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....
- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....
Když jsme u těch vosků tak se vás zeptám: Jaký vosk od želvy mám použít na zakrytí drobných škrábanců na mém laku (modrá aquarius). Zakryje to líp nějaký bezbarvý a nebo modrý? Našel jsem jen modrý vosk jiného odstínu. Nevím jestli by to neudělalo nějaký šmouhy v jiné barvě. Máte s tím někdo zkušenosti?
Ford Focus II, 1.6 Ti-VCT Sport, 2005, K&N Air Filter

- Ahmed
- Test driver
alexino: o to se snažím, ale když je venku horko a ještě fouká, tak to taky schne rychle 

- Ahmed
- Test driver
Záleží, jaké jsou ty škrábance. Já mám černý vosk od želvy s tou korekční tužkou, před půl rokem mi nějaká kráva zasekla dveře do auta a udělala několik škrábanců do bílé vrstvy, zapatlal jsem to tou tužkou, navoskoval a do dneška to není vidět. Na to bys mohl vzít i ten normální modrý, ale kdybys tím chtěl celé auto, tak by to mohlo dělat nějakou neplechu. Zkus na internetu něco pohledat o těch leštěnkách. Ještě mám tu v modrém obalu na metalízu a taky ok. Asi bych šel do něčeho s mega leskemKERF píše:Když jsme u těch vosků tak se vás zeptám: Jaký vosk od želvy mám použít na zakrytí drobných škrábanců na mém laku (modrá aquarius). Zakryje to líp nějaký bezbarvý a nebo modrý? Našel jsem jen modrý vosk jiného odstínu. Nevím jestli by to neudělalo nějaký šmouhy v jiné barvě. Máte s tím někdo zkušenosti?

Pak můžeš občas použít ty jejich nesmysly na obnovu laku, obroušení zoxidovaného, atd, to taky něco umí rozleštit.
- Marťas
- Test driver
Na auto z roku 05' bych to urcite nepouzival, nic s brusnymi casticemiAhmed píše:KERF píše:Pak můžeš občas použít ty jejich nesmysly na obnovu laku, obroušení zoxidovaného, atd, to taky něco umí rozleštit.

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- P2M
- Junior
Lak poškrábe všechno, ale dá se to i na černý minimalizovat tak, že i po 5 letech vypadá jako nová a věř mi, voskem to neníAhmed píše:Lak poškrábe úlpně všechno, na černém to je krásně vidět. Když chvilku budu šudlit jedno místo houbou, tak to bude poznat. Auto jsem myl v myčce asi 3x, takže kruhy od kartáčů tam nemám, ale zase tam jsou pruhy z toho, jak to myju houbou.
Jelenice je dobrá věc, ale leštit tím kombíka je na šichtu a z mé zkušenosti to nesmí úplně zaschnout, což je u černého laku dost problém, když je to hned rozpálené a mokré se to leštit taky nedá.
Od toho na to patláme přece ty vosky, aby ty škrábance nebyly vidět

Neživím se tím, to ne, ale baví mě to a tak jsem si dost věcí zjistil a "nastudoval". Když myju auta, přítelkyně volá do Bohnic, ale pak se nafukuje pýchou, když s tím nablyštěncem někam jede

je: 2010 Mondeo MKIV Hatch Titanium X 2.0 EcoBoost 149kW PowerShift Black Panter bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek
- P2M
- Junior
Drobný škrábance si nech zaleštitKERF píše:Když jsme u těch vosků tak se vás zeptám: Jaký vosk od želvy mám použít na zakrytí drobných škrábanců na mém laku (modrá aquarius). Zakryje to líp nějaký bezbarvý a nebo modrý? Našel jsem jen modrý vosk jiného odstínu. Nevím jestli by to neudělalo nějaký šmouhy v jiné barvě. Máte s tím někdo zkušenosti?

je: 2010 Mondeo MKIV Hatch Titanium X 2.0 EcoBoost 149kW PowerShift Black Panter bez podložek
- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
P2M: Raději si to chci naleštit sám, než to svěřovat za peníze někomu cizímu komu je to jedno. Lak není nijak výrazně poškozen. Myslím že bude stačit když auto pečlivě umyju, navoskuju bezbarvým voskem a vyleštím třeba flanelem. Jestli máš nějaký konkrétní fígl na modrou barvu (podle fotky to vypadá že máš stejnou barvu jako já), tak uvítám podrobnější radu...díky

- P2M
- Junior
No já zatím tuhle barvu nijak moc řešit nemusel, poškrábáno nemám, tak jen voskuju tvrdým voskem.
To leštění - pokud to dotyčný umí, po škrábancích nebude ani stopy, což s žádným voskem a flanelem nedosáhneš
To leštění - pokud to dotyčný umí, po škrábancích nebude ani stopy, což s žádným voskem a flanelem nedosáhneš

- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď ještě kdyby mi někdo poradil někoho v Brně a okolí, kdo to umí. Nechtěl bych aby to vzali nějakou brusnou pastou...Mám svoje možnosti - vrtačku nebo fexu. Do toho bych mohl koupit ten filcovej kotouč a taky bych to mohl rozleštit...

- P2M
- Junior
Právě, že brusnou pastou jo, ale ne takovou, jako je Tempo ap. srágorky, tohle jsou věci, kde 1L láhev stojí k 1.000,-Kč (od 3M např.) a není se čeho bát, jsou různý hrubosti na různý použití, je to profi záležitost.
Vrtačku ani flexu na to panebože neber, každej úkon má svoje spec. požadavky na otáčky, který jsou v rozmezí 800>ot/min a leštičky mají úplně jinou vyváženost, plynule regulovatelný otáčky atd atd. a hlavně tou flexou hlavně bys tomu dal pěkně co proto a vrtačkou jakbysmet.
V Brně jsem vygooglil třeba http://www.auto-isr.cz/cz/servis-sluzby/pece-o-vas-vuz/ a těm bych se to vzhledem k cenám aut, o která se starají, nebál dát. Obecně čím renomovanější zančka, tím větší pozornost musí dát školení personálu, aby nedošlo k průšvihu a tím lépe se postarají i o tebe.
Nebo tohle je další varianta, lakýrové taky většinou umí: http://www.autolakyrna.cz/new/cenik.htm
Ceny se nelekej, pokud by jsi chtěl jen část auta, bude nižší, ale je možný, že vůči zbytku (podle stáří a stavu laku) to pak bude vidět. Osobně se mi to taky zdálo celkem dost, dát 3tis za tohle, ale autí je pak lepší než nový, stojí to za to!
Vrtačku ani flexu na to panebože neber, každej úkon má svoje spec. požadavky na otáčky, který jsou v rozmezí 800>ot/min a leštičky mají úplně jinou vyváženost, plynule regulovatelný otáčky atd atd. a hlavně tou flexou hlavně bys tomu dal pěkně co proto a vrtačkou jakbysmet.

V Brně jsem vygooglil třeba http://www.auto-isr.cz/cz/servis-sluzby/pece-o-vas-vuz/ a těm bych se to vzhledem k cenám aut, o která se starají, nebál dát. Obecně čím renomovanější zančka, tím větší pozornost musí dát školení personálu, aby nedošlo k průšvihu a tím lépe se postarají i o tebe.

Nebo tohle je další varianta, lakýrové taky většinou umí: http://www.autolakyrna.cz/new/cenik.htm
Ceny se nelekej, pokud by jsi chtěl jen část auta, bude nižší, ale je možný, že vůči zbytku (podle stáří a stavu laku) to pak bude vidět. Osobně se mi to taky zdálo celkem dost, dát 3tis za tohle, ale autí je pak lepší než nový, stojí to za to!
- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
P2M: Dík za info. Uznávám, že jsem to s tou vrtačkou a fexou přehnal.
Jen jsem tak přemýšlel, že by to s tím taky mohlo jít po dokoupení nějakých přípravků. Moje vrtačka má taky plynule regulovatelný otáčky, ale je jasný že specializovaná firma to zmákne o 200% líp než já. Právě proto jsem na tomto fóru, kde mi vždy někdo poradí...

- P2M
- Junior

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já sundaval na mondeu boční lišty ze dveří a pod lištama mezi oboustranýma páskama vzniknul na laku takový bílý povlak.Koupil jsem si na to turtle wax safe cut,který je na škrábance a na zoxidovanou vrstvu.Chtěl jsem to dnes odstranit,ale nevím jestli se to může používat i za nízkých teplot okolo nuly a hlavně jak dlouho to asi trvá.Jedno místo jsem drhnul bavlněným hadříkem asi 3 minuty a žádná změna.Trvá to déle?Mám strach,abych laku nějak neublížil....
- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Je niekde obchod v okoli TT kde je siroky vybet korytnacky??neviem to nikde zohnat a chcel by som nieco na skrabance a poriadny vosk. 

-
- Test driver