kodovani stitku barva
- Blue
- Junior
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
OT: hodinu a pul hledam vlakno o kodu barvy (samozrejme v sekci "karoserie"), hledam klicova slova "barva" a nic... Ted vidim, ze je to bud: Farba nebo kodovani stitku v sekci Ford
Ale jsem rad, ze jsem to nasel
K veci: mam barvu N8, coz by mela byt Diamond White. Potrebuju upravit nejaky oderky laku, tak jsem zasel do specializovanych barev pro auta a oni takovy kod zadny nemaji a navic na me vybali, ze Diamond White je cca. 18 odstinu
Tak jsme to asi pul hodiny porovnavali, ktery z techto odstinu to je, protoze temer vsechny vzorkovaci barvy byly stejne
Jenom jsem se s vama chtel podelit o zkusenost, ze znat barvu typu: red tango neni jeste znat opravdu fyzicky odstin.

K veci: mam barvu N8, coz by mela byt Diamond White. Potrebuju upravit nejaky oderky laku, tak jsem zasel do specializovanych barev pro auta a oni takovy kod zadny nemaji a navic na me vybali, ze Diamond White je cca. 18 odstinu

Jenom jsem se s vama chtel podelit o zkusenost, ze znat barvu typu: red tango neni jeste znat opravdu fyzicky odstin.
- marek78
- Nováček
Kod farby karoserie
Viete mi niekto poradit kody farieb FOFA a kde to najdem?
Dal som lakiernikovi odfoteny infomativny stitok z priestora motora (Jak na to Focus str.42) a mam tam O2 a vravi ze to neni ono, tak som z toho jelen
Dik
Dal som lakiernikovi odfoteny infomativny stitok z priestora motora (Jak na to Focus str.42) a mam tam O2 a vravi ze to neni ono, tak som z toho jelen

Dik
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- mm2
- Nováček
Já bych se na to úplně nespolehnul. Dozvíš se sice, že máš například state blue, ale když příjdeš k lakýrovy, tak zjistíš, že state blue má další minimálně tři varianty. Liší se např velikostí třpitek a podobně. Možná ani ne odstínem modré, ale na slunci je rozdíl vidět.
Když jsem nechal míchat barvu do spejovky, vytáhla na mně vzorník Ford a to byla kniha jako k.á.a. Zhruba půlka toho byl Ford USA a půl Ford Europe. State blue patří jedna stránka s třemi, nebo čtyřmi odstíny.
Je lepší nechat barvu připravit podle vzorku dílu a porovnat se vzorníkem.
Když jsem nechal míchat barvu do spejovky, vytáhla na mně vzorník Ford a to byla kniha jako k.á.a. Zhruba půlka toho byl Ford USA a půl Ford Europe. State blue patří jedna stránka s třemi, nebo čtyřmi odstíny.
Je lepší nechat barvu připravit podle vzorku dílu a porovnat se vzorníkem.
mm2 michal
Focus MKI 1.6 combi
Mondeo MKIII 1.8 combi
Focus MKI 1.6 combi
Mondeo MKIII 1.8 combi
- bluetoooth
- Junior
Re: kodování stitku barva
Priatelia...tak moja anabaza sa nekonci:
Vcera som volal cloveku co to striekal - vravel ze farba nesedi ale vraj to vytiahne slnko...tak som ani spat nemohol a poriadne ma to serie.... hlavne v dobe ked ludia lietaju do vesmiru nieje niekto schopny precitat farbu... a hlavne ze som si to mal spravit SAM - tak ako vsetko lebo sami viete ze najlepsie si to vzdy urobime sami...no nic podcenil som to a dufal som ze ludia to zvladnu sami...
Zacinam mat brutalnu averziu na vsetkych co flakaju svoje veci ale budiz este to vydrzim... Moze mi niekto z vas povedat aku farbu mam?
Moje VIN: WF0NXXGCDN2B84595 -
Rozhodol som sa ze necham auto prelakovat u niekoho ineho so spravnou farbou...
Dakujem za pomoc...som na prasky
Vcera som volal cloveku co to striekal - vravel ze farba nesedi ale vraj to vytiahne slnko...tak som ani spat nemohol a poriadne ma to serie.... hlavne v dobe ked ludia lietaju do vesmiru nieje niekto schopny precitat farbu... a hlavne ze som si to mal spravit SAM - tak ako vsetko lebo sami viete ze najlepsie si to vzdy urobime sami...no nic podcenil som to a dufal som ze ludia to zvladnu sami...
Zacinam mat brutalnu averziu na vsetkych co flakaju svoje veci ale budiz este to vydrzim... Moze mi niekto z vas povedat aku farbu mam?
Moje VIN: WF0NXXGCDN2B84595 -
Rozhodol som sa ze necham auto prelakovat u niekoho ineho so spravnou farbou...
Dakujem za pomoc...som na prasky
-
- Test driver
trosku pravdy vsak na tom ozaj je,ze Fordacke farby sa celkovo veeelmi zle identifikuju a su narocne na miesanie/hotova alchymia/
ak vsak je ozaj ako sa povie "pan lakos",dokaze trafit odtien dodrzanim vhodnej technologie tak,ze to ani nespoznas.
osobne,to co ti povedal,ze je to tmavsie a casom to vybledne je kravina.
odporucam hladat dobreho lakosa a tomuto sa riadnym okruhom vyhybat.
ak vsak je ozaj ako sa povie "pan lakos",dokaze trafit odtien dodrzanim vhodnej technologie tak,ze to ani nespoznas.
osobne,to co ti povedal,ze je to tmavsie a casom to vybledne je kravina.
odporucam hladat dobreho lakosa a tomuto sa riadnym okruhom vyhybat.
- jamaka
- Test driver
No ono to s tym casom az taka kravina nie je. Samozrejme zalezi od toho o kolko je to inej farby. Colorado red je dost tazke namiesat bez toho, aby nebol trochu iny odtien, na to terba fakt cloveka co sa vie pohrat s miesanim farieb, a nie co len chyti listok pozrie na cislo, nastuka do stroja ten co mu vyleje, to potom preda. A druha vec, mohlo to uz byt predtym robene, stacilo ze to malo vtedy kusok iny odtien, a ak to miesal podla toho, tak sa opet kusok netrafil a farba je uz inde.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- bluetoooth
- Junior
ebeeemci- to akoze mam auto po totalke
. Prisahambohu ze toto uz nieje normalne...

- jamaka
- Test driver
ale no no - sak si to este ani nevidel
a preco rovno pototalke? staci ak sa maloval jeden blatnik a aukrat ten zobrali na porovnavanie farby - a je to.

- bluetoooth
- Junior
no vsak auto vyzeralo rovnako zo vsetkych stan
..tak to velky rozdiel nebude...
Uz som zistil kde je chyba:
Zle identifikovana farba pri miesani - mne namiesali Radiant Red
Farba Radiant Red bola do roku 2001 - od roku 2002 sa robila Colorado Red - Rozdiel medzi farbami neviem

Uz som zistil kde je chyba:
Zle identifikovana farba pri miesani - mne namiesali Radiant Red
Farba Radiant Red bola do roku 2001 - od roku 2002 sa robila Colorado Red - Rozdiel medzi farbami neviem
- jamaka
- Test driver
No to az tak nie je pravda - Colorado Red sa robi od zaciatku vyroby. Mal som 1998 a aj na 2000 napr.
- bluetoooth
- Junior
Vychadzal som z tejto tabulky:
- Přílohy
-
- _Yellowpages_SH_Ford Europe_FORD EUROPE Color Guide.pdf
- (851.98 KiB) Staženo 1654 x