Karel2 píše:Uz se tu trochu ztracim

kolo stredi stred a drzi kuzel na matkach ci sroubech ne? Srouby bych nikdy nemazal, protoze to v podstate drzi proti povoleni, musel by se dotahnout na vyssi moment. Ocistit stred na naboji od rzi a cistou mit i diru na disku, min. maznuti podle me nevadi, ale pokud je to bez rzi, tak je to zbytecne, vetsinou to "chyti" u disku co jsou dlouho na kole, kdo meni 2x rocne a vzdy to ocisti, tak to nemuze zarust.

Konečně něco k tématu co mě odpovídá na moje problémy

měním 2x ročně a vždy u hlíníkáču zápasím

. Před namazáním šroubů sem byl také varován, ale ne proto, že by to povolilo, ale prej se to může zapéct a už matky nesundám. Ale v pneuservisech to něčím matlaj co sem zaznamenal.
Add jenikHK: Já sem nikdy neřekl, že je to absurdní, kde sem to řekl? a to povolení se vztahuje i na to kolo, kde to je právě přitažené šrouby, pokud povolej šrouby tak ti je nějaké tření k prdu, pokud sou dobře utažený tak namazání nemůže zapříčinit upadnutí kola (čím je to namazané je jiná otázka kterou se zde nikdo nezabejval) a spojku sem netahej, existuje totiž i něco jako mokrá spojka která pracuje v olejové lázni a olej jak víme snižuje tření

. Pokud nemáš jasnej důkaz podloženej technickou zprávou, že nějaká antikorozní pasta, nebo podobně mezi diskem a nábojem zapříčinila upadnutí kolam tak to prosím už neřeš. Zatím sem se setkal jen s tím, že příčinou odpadnutí kola od náboje je selhání šroubů, ať už tím, že prostě selhal a nebo to nebylo správně utažené