podsvícení displeje FoFo2
-
- Nováček
Re: podsvícení displeje FoFo2
Mě ale budíky fungují
- Jemar
- Zkušený
Důvod proč nefunguje displej může být i na základní desce, pak to je vesměs konečná a je třeba budíky vyměnit.
-
- Nováček
a já jako laik a ženská bez nářadí to těžko asi zjistím doma, co?
SE po....

SE po....
- Jemar
- Zkušený
To určitě ne. Většina problémů u budíků je spojena s nekvalitní pájkou, kdy v provozu od vibrací vznikají na plošném spoji trhlinky v místech zapájených součástek. Nejčastěji je to konektor. Budíky se pak chovají nevyzpytatelně a většinou opětovné proletování pomůže. Tenhle případ, kdy budíky fungují a jen nejde displej bude zřejmě něco jiného. Buď je špatný displej, nebo kontakty displeje se základní deskou a nebo problém na základní desce.
Pro amatéra je nejjednodušší koupit použité budíky a nechat si nakonfigurovat diagnostikou nové budíky podle starých, včetně spárování s klíčem. Jinak auto nepojede.
Pro amatéra je nejjednodušší koupit použité budíky a nechat si nakonfigurovat diagnostikou nové budíky podle starých, včetně spárování s klíčem. Jinak auto nepojede.
-
- Nováček
Moc děkuji za radu, zkusím teď najít takového kdo se do toho pustí.. což se nedaří
-
Ford Focus LCD displej stavu tachometru nesvítí
Ahoj všem,
u mého Fordu Focus 2010 mi přestal svítit LCD displej s údajem o stavu tachometru. Podsvícení svítí červeně, ale počet km nesvítí, jinak vše ostatní funguje normálně.
Pokud pouze demontuji přístrojovou desku a odpojím konektor a pak následně zapojím, jestli nebude potřeba diagnostika, neboli půjde nastartovat?
Má někdo zkušenost, čím to může být – studený kontakt nebo celý LCD displej vadný?
Díky za každou radu nebo tip!
u mého Fordu Focus 2010 mi přestal svítit LCD displej s údajem o stavu tachometru. Podsvícení svítí červeně, ale počet km nesvítí, jinak vše ostatní funguje normálně.
Pokud pouze demontuji přístrojovou desku a odpojím konektor a pak následně zapojím, jestli nebude potřeba diagnostika, neboli půjde nastartovat?
Má někdo zkušenost, čím to může být – studený kontakt nebo celý LCD displej vadný?
Díky za každou radu nebo tip!
- gecko-x
- Pokročilý
Po odpojeni budiku neni potreba nic kódovat.
Ooravitelne to neni, musi se vymenit display. Klidne mi napiš SZ, vyresime to
Ooravitelne to neni, musi se vymenit display. Klidne mi napiš SZ, vyresime to
FoFo II 1,6 16V 74kW rv 2007 byl
FoFo II 2,0i 107kW rv 2009
Ford C-max 1,6 ti-vct 77kW rv 2012

FoFo II 2,0i 107kW rv 2009
Ford C-max 1,6 ti-vct 77kW rv 2012