Podstata problemu je jednoducha - ked na tom diesli jazdis malo, pripadna draha porucha sa Ti moze splacat nizkou spotrebou tak dlho, ze to auto predas este pred tym, nez znova zacne setrit. Maly priklad pre 2.0TDCI vs 2.0i (6.5/100 vs 8.5/100) :puko píše:Preco nie nafta? U jazdenych aut sa celkom stiera rozdiel pociatocnej investicie.
ber leky pravidelne. eidz-je to jak rikas ve vyberu.ja chtel do 3let,ukonc. operativni leasing-kvuli historii a do100t km.autobazarum jsem se obloukem vyhnul,jen s d1 cars jsem koketoval,ale nebylo tam to,co jsem hledal.koupit ale starsi diesel,s nejasnym najezdem,tak to potom muze byt a vetsinou i je problem.to je moje posledni reakce na diesel vs. benzin.ale vzdycky kdyz nekde ctu clanky typu chces mit problem,kup si naftu,chces li jezdit bez poruch,vem benzin,nafta se vyplati az od x kilometru,tak to nevydrzim a pisu.auto se vyplati,pokud se nesere a nerves do nej dalsi prachy.fofok píše:Pokud se takhle chováš ke vlastnímu a k firemnímu jistě ještě hůř,tak nemůžeš chtít od ojetiny super stav.Jestli takhle někdo jezdil s tím tvým tak se máš na co těšit.Kdo chce kam pomožme mu tam
.
Pak potvrzuji vyjímku. V roce 2010 koupený ježděný diesel, 209 tis. na tachu, 4150€, výbava GHIA, chyběl jen tempomat, jinak všechno měl, včetně elektrického ohřevu. Za tři roky jsem najel 30 tis. km a třeba uživatel Milano má na vstřikách 294 tis. km a furt nic. Takže při troše štěstí mám před sebou 3 roky bezpečného ježdění. Minimálně.Cowley píše:Hmm, my máme v podmínkách operaku jezdit na garančky do autorizovanýho servisu, jinak pokuta. A ano, je to spočítaný tak, že auta jdou pryč po 3 letech s cca 150 tisíci. Jinak myslím, že slušnej dýzl jde koupit, ale nebude levnej a nejspíš nebude mít nijak extra výbavu. Graficky vyjádřeno parametry výbava, kvalita, nízká cena jsou rohy pomyslnýho trojúhelníku mezi kterejma se jednotlivý auta pohybujou, takze z logiky věci nelze mít všechno absolutní;-)
taky chcemfoki píše:to eidž : ruku na srdce , koupi si nekdo diesel z roku 2002 ted treba za 100t kc ? kdyz ma za 130 rv2009 ?
V Brně jich maj hafo!puko píše:taky chcemfoki píše:to eidž : ruku na srdce , koupi si nekdo diesel z roku 2002 ted treba za 100t kc ? kdyz ma za 130 rv2009 ?
puko píše:taky chcemfoki píše:to eidž : ruku na srdce , koupi si nekdo diesel z roku 2002 ted treba za 100t kc ? kdyz ma za 130 rv2009 ?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Semrush [Bot] a 5 hostů