vykon 2.2 tdci 114 kw VS 2.0 tdci 96 kw
- petersx
Re: vykon 2.2 tdci 114 kw VS 2.0 tdci 96 kw
Tak rad by som prispel odpovedou na tvoj problem kolisavych otacok ked zapnes klimu.Cely problem je v remenici na kluke ktora je ulozena v gume proti vibracii a napinaku.Cela oprava su dve remenice a napinak plus novy remen cena tychto dielov sa pohybuje do 200-250€ plus praca.Netreba ziadne diagnostiky a vysledok je stopercentny je to casta bolest u forda po najazde.120000-150000km.
Mondeo 2005 2.2 TDCi TitaniumX ST Pack
-
- Nováček
mam 2,0 TDCI 96KW a klima mi dělá to samý co tobě, když jí pustím tak ruzně po intervalech zabírá motor.kenny_com píše:Caues lidi, proctal jsem tak forum a nenasel jsem zadnou vylozene odpoved. Tedy zkusim zalozit nove tema a uvidime co z toho zejde...
1.Dnes jsem si projel kamosovo mondeo petidvirko dvoulitr 96 kw.(ja mam kombika 2.2 114 kw) a kdyz jsem "vzal" za toho dvoulitra tak me az prekvapilo jak jede. Jede urcite mnohem lepe nez mejch 114 kw. Ja jsem po vymene cerpadla a vstriku. Dvoulitr je po vymene spojky(a nejspis i dvouhmoty). A ted ma otazka. Moje 2.2 ma nalitano 193000 a dvouhmota je tam podle vseho jeste puvodni vcetne spojky. Je mozne ze kdyz uz je dvouhmota spojka jeta ze neprenasi tolik vykonu ? Respektive cim by mohlo byt ze moje dvadvojka nema takovy zatah ?
2. dalsi vec co me docela dost stve je to ze kdyz ja si u sve 2.2 zapnu klimu a stojim na miste a proslapnu motor trebas na dva tisice a pustim tak jak klesaji otacky tak podbehnou volnobezne (volnobezne jsem bezne nekde cca kolem 800 a podbiha to cca na 650-700) a z motoru se mi pritom podbehnuti ozve takovy divny zvuk zaklepani. Tvrdi mi temer vsude ze to je proste nomalni. Uz jsem si rekl ze to resit nebudu. Nicmene u kamosova dvoulitra tento jev vubec nenastava. Proste na motoru neni vubec poznat ze bezi klima, kdezto u 2.2 uz kdyz pustim klimu zmeni se mi zvuk motoru(meni se zpusobem jako kdyz bych pomalinkou poustel spojku do zaberu a motor zabiral)
Snad jsem to popsal trochu srozumitelne. Prosim poradte nekdo rady cim by to mohlo byt a zkuste kdyztak hodit i orientacni ceny kolik by vymena nejakych soucastek co by tohle resili...
Predem dik fordaci
- johnyram
- Junior
Jak jsem již psal v jiných tématech zde, problém s otáčkami vyřešen právě kompletní výměnou všeho, co se řemenu týče, a právě hlavně té řemenice. V ní je totiž ten zakopaný pes. 

Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...