pozor na to aby si ho dobre zabehol, pri zabehu je dolezite kolisat s othackami aby motor ziskal pruznost, aby si nejazdil stale napr 2000ot a neboj sa ho tak po 1000 km aj vytocit urcite mas v serviske maximalne dlhodobo pripustne otacky a maximalne kratkodobe otackyDudko píše:Jasné veď aj ja mám rád občas trošku svižnejšiu jazdu, len teraz keď je motor nový (550 km.) tak ho nechcem zbytočne vytáčať a tak skúšam kľudnú jazdu a sledujem aká minimálna spotreba sa dá na tom urobiť. Som zvedavý čo to povie v lete na diaľniciach do Chorvátska, lebo pri 120-130km/hod to asi nebude pod 4.0L(hi)
Mal som pred tým benzín a tak nie som zvyknutý na nízke otáčky a teda sa učím. Skúšal som preraďovať na vyšší stupeň tesne pod 2.000ot. ale nejako to nie je ono a stratí to takú tú plynulú akceleráciu (napr. z 3 na 4 stupeň). Teraz preraďujem na 2.250ot. a zdá sa mi to tam optimálne a auto je stále v ťahu.
Pustil som si minule na tej stejnej trase aj manuálnu klimatizáciu, ale na výkone motora som to vôbec nepoznal a na spotrebe mi PP ukázal cca.+0.3L/100km.

inac vela stastnych km prajem