Jak změnit zobrazenování v PC na 16:9 ??
- Infinter
- Zkušený
- Sobull
- Zkušený
Re: Jak změnit zobrazenování v PC na 16:9 ??
Tohle sem právě četl, pak si jdu do kšeftu pro redukci a tam mi tvrdí dost zasvědceně, že 95% DP to neumí. Tak jsem myslel jestli někdo nemá zkušenost. Já to asi risknu koupit.
Kdo tu kravinu vůbec vymyslel? K ničemu se to nedá připojit přímo, asi by je ubylo, kdyby na laptop za 20tis dali jedno pitomý HDMI.
Kdo tu kravinu vůbec vymyslel? K ničemu se to nedá připojit přímo, asi by je ubylo, kdyby na laptop za 20tis dali jedno pitomý HDMI.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Infinter
- Zkušený
Já mám HDMI a vedle toho miniDisplay, a podle návodu je mini display náhrada za VGA (který se tam nevejde). Ale funkčnost jsem nezkoušel, protože je kabel dost drahej.
- Sobull
- Zkušený
A na co je pak ten display, když už máš HDMI? Já mám zas VGA a Displayport, kombinace to vskutku nahouby.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Infinter
- Zkušený
V návodu píšou, že minidisplay je pro připojení zařízení které podporuje jen VGA. Předpokládám že redukce HDMI na VGA bude problém, když to je digital vs analog. Ale jak to je doopravdy 

- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Sobull: Podívej se do specifikace zařízení (notebook?), které chceš připojit, zda zvuk přes DP vůbec podporuje. S DisplayPortem jsem narazil u Lenova X201, kde zvuk podporován nebyl a musel jsem ho tahat samostatným audiokabelem. U T420 to bylo se stejným kabelem naprosto bez problémů.
Řešil bych to nákupem v eshopu, a když to nebude fungovat, tak jim ho prostě během 14 dnů vrátíš. Případně zkusit v kamenném obchodu, ale tam bych moc nečekal ochotu od personálu...
Řešil bych to nákupem v eshopu, a když to nebude fungovat, tak jim ho prostě během 14 dnů vrátíš. Případně zkusit v kamenném obchodu, ale tam bych moc nečekal ochotu od personálu...
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

- Sobull
- Zkušený
No vidíš, mám T420i, takže to tímto považuju za vyřízený a koupím to. Díky.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Sobull
- Zkušený
Tak to funguje. Poslední s čím bojuju je rozlišení.
Tohle:
Buďto mám duplikovaný a pak mám rozlišení na obou obrazovkách 1600x900 a nejde měnit, nebo to rozšířím a pak mám na pc 1600x900 a na TV 1920x1080, ale s rozšířenou plochou nepracuju zrovna rád. Jde to teda nějak udělat aby byla plocha stejná a rozlišení jiný?
Tohle:
mně nějak nejde.pbjun píše:Das si pravym na plochu, rozliseni obrazovky, kliknes na policko co zobrazuje monitor pc nastavis si rozliseni das pouzit a pak kliknes na to druhe a das zase rozliseni ktere mas na telce a zase pouzit a to je vseTim si nastavis sice klonovane ale s jinym rozlisenim na kazdem zobrazovacim zarizeni
Buďto mám duplikovaný a pak mám rozlišení na obou obrazovkách 1600x900 a nejde měnit, nebo to rozšířím a pak mám na pc 1600x900 a na TV 1920x1080, ale s rozšířenou plochou nepracuju zrovna rád. Jde to teda nějak udělat aby byla plocha stejná a rozlišení jiný?
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Infinter
- Zkušený
Já si myslím že ne.. Resp. asi to bude záležet na kde čem. Mám doma neFullHD a tam byl s nastavováním rozlišení (připojení přes VGA) neuveřitelnej chaos, třikrát to šlo, pak vůbec, pak jen kousek.. prostě na zabití. Jediné co se nakonec dalo jakžtakž používat, bylo rozšíření plochy s vytvořením vlastního rozlišení. Nejhorší na tom bylo, že pokud nebylo nastavené přesné rozlišení TV, tak se zobrazilo "rozlišení není podporované" a byla černá plocha, takže nebylo podle čeho nastavit
Teď připojuju přes HDMI a dokonce to hlásí i název tv, rozlišení ale měnit nejde, resp. jde ale výsledky jsou nekoukatelné. Takže jsem rád že připojím kablík a hraju (akorát mám obraz na TV o kousek oříznutý, ale zatím jsem nenašel jak to změnit).

Teď připojuju přes HDMI a dokonce to hlásí i název tv, rozlišení ale měnit nejde, resp. jde ale výsledky jsou nekoukatelné. Takže jsem rád že připojím kablík a hraju (akorát mám obraz na TV o kousek oříznutý, ale zatím jsem nenašel jak to změnit).
- Sobull
- Zkušený
Ten ořez mi to taky dělalo, u panasonica je potřeba vypnout převzorkování. Nevím jak jinde.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Infinter
- Zkušený
Převzorkování na grafické kartě? Protože v TV jsem takovou možnost hledal, ale nenašel (a celkově se s tím přes to HDMI nedí moc hnout).
- Sobull
- Zkušený
Převzorkování v televizi. Ale jiný výrobci to budou mít určitě jinak. Dělalo to to, že třeba když jsem otevřel prohlížeč, tak na televizi chyběla spodní a krají lišty. S vypnutým převzorkováním je to pěkně od kraje do kraje.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Infinter
- Zkušený
Tak to jsem tam kde jsem byl, přes HDMI nefunguje prakticky nic z nastavování obrazovky. No, na ty filmy to naštestí zas tak nevadí..